Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiadienio rytą „kabinetiniai“ Kauno kelių policijos pareigūnai išėjo į gatves

Trečiadienio rytą Kauno vairuotojus stebino pareigūnų gausa prie pėsčiųjų perėjų. Kauno apskrities Kelių policijos pareigūnai darbo kabinetus iškeitė į patruliavimą gatvėje ir nuo ankstyvo ryto budėjo prie 40-ies miesto pėsčiųjų perėjų bei dalijo šviesą atspindinčius atšvaitus.
Policijos priemonė prie pėsčiųjų perėjų
Policijos priemonė prie pėsčiųjų perėjų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pareigūnai, dirbantys prie kompiuterių, iš dalies patogesnę savo darbo vietą iškeitė į darbą gatvėje. Policininkai budėjo prie 40 pėsčiųjų perėjų, prie kurių įvyksta daugiausia eismo įvykių. Darbą jiems teko pradėti taip pat kiek anksčiau nei įprasta. Jeigu kabinetuose darbas užvirdavo 8 valandą ryto, tai prie perėjų policininkai pradėjo rinktis nuo 7 valandos ryto.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vigintas Lukošius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vigintas Lukošius

„Mūsų tikslas yra užkardyti pėsčiųjų perėjoje eismo dalyvių saugumą ir perduoti pėstiesiems signalą, kad atėjo tas metų laikas, kada tamsu ir rytais, ir vakarais. Sudėtinga kelių danga ir eismo sąlygos ne tokios, kokios buvo šiltuoju ir šviesiuoju metų laiku“, – sakė Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius

Pareigūnas pastebėjo, kad dauguma žmonių apsirengę tamsiai, kai vasarą renkasi šviesias spalvas. Tamsiai aprangai reikia šviesą atspindinčių elementų.

„Vairavimo kultūra gerėja, tačiau atvykęs gerokai anksčiau nei kiti pareigūnai pastebėjau, kad drausmė buvo labiau sąlyginė, ne tokia kaip dabar, kai pareigūnai budi viešai“, – sakė V.Lukošius.

K.Baršausko gatvėje prieš kelis mėnesius įvyko skaudi nelaimė – šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje buvo mirtinai partrenktas dvejų metų berniukas. Tąsyk vairuotojas, apakintas saulės, nepastebėjo draudžiamo šviesoforo signalo.

Todėl Kelių policijos pareigūnai pasirinko šią vietą neviešam patruliavimui. Prie perėjos buvo stebima eismo situacija, ar vairuotojai nevažiuoja per raudoną. O tolėliau stovintiems pareigūnams per raciją buvo perduodama informacija, kad įvykus pažeidimui vairuotojas būtų sustabdytas.

Dėl rytinių spūsčių, pažeidėjų, važiuojančių per draudžiamą šviesoforo signalą, nepasitaikė, tačiau pareigūnai be darbo neliko. Atsirado gudruolių, kurie spūstį mėgino įveikti lygiagrečiai K.Baršausko gatvės esančia gatvele, kurioje eismas motorinėms transporto priemonėms draudžiamas.

Akivaizdu, kad vairuotojai tai darė sąmoningai, mat kai kurie, išvydę gatvės gale policijos automobilį, sukdavo į kiemus ir apsisukę sprukdavo atgal į spūstį.

Pareigūnai panašias akcijas ketina rengti ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius