Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojo pasiūlymas kelių policijos viršininkui V.Grašiui: kaip policija gali padėti

Vairuotojas Edvinas, perskaitęs Kelių policijos tarnybos viršininko Vytauto Grašio komentarą apie tai, kad negalima bandyti savo automobilio bendro naudojimo kelyje esant prastoms oro sąlygoms, surašė savo komentarą. Skaitytojas siūlo rasti aukso vidurį: kad ir vairuotojai galėtų pasitikrinti, kaip elgiasi automobilis pasikeitus oro sąlygoms, ir kad KET nepažeidinėtų.
„Racing ladies“ slalomo treniruotė
Asociatyvinė nuotr. („Racing ladies“)

TAIP PAT SKAITYKITE: Artėjant šalčiams – policijos perspėjimas: už neteisėtą veiklą galite ilgam netekti vairuotojo pažymėjimo

Perskaičiau Jūsų nuomonę apie automobilio išbandymus esant prastoms oro sąlygoms. Su teiginiu dėl gatvių galima sutikti, bet dėl nuošalių ar prekybos centrų aikštelių noriu iš dalies prieštarauti.

Visų pirma, policijos šūkis yra „Ginti, Saugoti, Padėti“. Apie pirmas dvi frazes mes visi LR piliečiai žinome, tad pakalbėkime apie paskutinę – Padėti (pagelbėti, kaip aš ir dauguma suprantame). Situacija yra tokia, kad didelė dauguma vairuojančių negali sau leisti mokėti už papildomus kursus ekstremalaus vairavimo mokyklose ar specialiose aikštelėse.

Jūs taip pat žinote, kad po vasaros, prasidėjus lietingam rudens sezonui smarkiai padidėja avarijų skaičius. Sutinku, kad visų vairuotojų neišmokysite ir už tai turėtų būti atsakingos vairavimo mokyklos. Bet ar negalima prieš rudens ar žiemos sezoną per savaitę vienam vakarui, ar dviem trim susitarti su kokiu nors dideliu prekybos centru ir nuo kokios 24 val. vakaro tiesiog duoti pasivažinėti visiems, kurie turi noro pasitikrinti automobilio įsibėgėjimą ar stabdymą? Aš nekalbu apie „saulučių paišymą“. Tiesiog keliems policijos ekipažams prižiūrint, pastatyti keletą kūgelių ir leisti ramiai ar greičiau pravažiuoti, pristabdyti ar įsibėgėti.

Toks pravažiavimas gali parodyti ir esamų padangų būklę ar net esamus automobilio trūkumus, kuriuos ne visi vairuotojai gali ir pastebėti.

Gal tai atrodo utopinė idėja, bet, manau rezultatus pajustume. Nemanau, kad prekybos centrai prieštarautų. Juk neprieštarauja vasarą rengiant greituminio slalomo varžybas, kai padangos „rūksta“.

P.S. Tokį renginį bet kuriame Lietuvos mieste su policijos palaikymu gali organizuoti daug žmonių, automobilių klubų ir t.t. Svarbiausia būtų iniciatyva iš Jūsų pusės.

Su pagarba, vairuotojas Edvinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius