-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 28 /10:44

Variklių „pakaitinimas“ žiemą kainuoja milijonus

Žiemą automobilių variklius „pakaitinantys“ vairuotojai, pasirodo, tuščiai eikvoja degalus ir tirpdo pinigus savo piniginėse. Štai Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas sako, kad per metus vairuotojai į orą išleidžia net 50 mln. svarų sterlingų.
Apšalęs automobilio langas
Apšalęs automobilio langas / 123rf.com nuotr.

Tyrime teigiama, kad nugrandyti automobilio langus trunka apie tris minutes. Apšalusių langų „priežiūra“ vairuotojams atsieina 480 mln. litų – už tokią sumą automobiliai sudegina degalų per tris minutes, rašo britų „The Telegraph“.

Tyrimą atlikusi kompanija „Direct Line Car Insurance“ pažymi, kad tai nėra vienintelė bėda, susijusi su žiemos šalčiais ir automobiliais. Net 42 proc. respondentų prisipažino grandydami užšalusius langus paliekantys raktelius automobilio užvedimo spynelėje taip sudarydami puikią progą į automobilius pasikesinti vagims.

„Nuo 2007 m. degalams pabrangus daugiau nei 40 proc., tampa dar svarbiau rasti alternatyvius būdus, kurie padėtų atitirpdyti jūsų automobilį. Taip pat, nereikia pamiršti, kad jokiais būdais negalima be priežiūros palikti užvesto automobilio. Tokiu būdu nugvelbtam automobiliui draudimas, tikėtina, negaliotų“, – sako tyrimą užsakiusios kompanijos vadovas Steve'as Price'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius