Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auto Zeitung“ vasarinių padangų bandymuose geriausiai įvertintas „Continental“ kūrinys

Naujausiame vokiečių „Auto Zeitung“ automobiliniame žurnale buvo paskelbti dvylikos vasarinių padangų testo rezultatai. Pirmąją vietą užėmė „ContiSportContact 5“ padangos, surinkusios 263 balus iš 300 galimų.
Padangų bandymai
Padangų bandymai / Organizatorių nuotr.

Bandymui parinktos Europos, Amerikos ir Azijos gamintojų padangos, kurios buvo bandomos trylikoje skirtingų kategorijų. Jau po pirmųjų bandymų ant šlapios kelio dangos, „Continental“ padangos tapo lyderėmis, saugumo kategorijoje surinkusios daugiausiai – 44 balus. Bandymuose ant sausos dangos „ContiSportContact 5“ taip pat pademonstravo pačias geriausias savybes.

Redakcinė komisija ypatingai gyrė trumpiausią stabdymo kelią, didelį saugumą, greitį ir mažą pasipriešinimą riedėjimui. Antroje vietoje liko „Dunlop Sport Maxx RT“ (257 balai iš 300), trečioje – „Toyo Proxes T1 Sport padangos“ (253 balai iš 300).

„Continental” nuotr./„Continental ContiSportContact 5“ padanga
„Continental” nuotr./„Continental ContiSportContact 5“ padanga

Visos padangos buvo montuojamos ant „BMW 320i Efficient Dynamics Edition“ automobilio, o bandytojai jomis įveikė apie 1400 kilometrų. Didžiausi gamintojų saugumo ir technologijų skirtumai atsiskleidė testo metu ant šlapios kelio dangos su ypatingai akivaizdžiais skirtumais stabdymo ant šlapio kelio ir pasipriešinimo riedėjimui kategorijose.

Pavyzdžiui, gamintojo iš Indijos padangos pasižymėjo pastebimai prastesnėmis važiavimo savybėmis ir žymiai ilgesniu stabdymo keliu tiek ant šlapios, tiek ir ant sausos kelio dangos.

Organizatorių nuotr./Padangų bandymai
Organizatorių nuotr./Padangų bandymai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius