-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Via Baltica“ užfiksuotas chuliganiškas vilkiko vairuotojo elgesys

Į 15min redakciją kreipęsis skaitytojas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas sunkiai suvokiamas vilkiko vairuotojo bandymas lenkti prieš jį važiuojantį kitą vilkiką. Pastarasis, važiuodamas dalimi priešpriešinės eismo juostos, bando lenkti prieš jį važiuojantį vilkiką, neatsižvelgdamas į tai, kad iš priekio atvažiuoja keli lengvieji automobiliai.
Vilkikas
Vilkikas / Stop kadras

Žurnalistas Valdas Vilūnas tai vertina kaip chuliganiško vairavimo pavyzdį. O Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovai teigia, kad su neatsargaus vairavimo problema tenka neretai susidurti ir dėl to kyla nemalonių ginčų.

Antradienio vakarą užfiksuotas vaizdas papiktino skaitytoją.

„Vilkikas lyg tyčia stengiasi sėti mirtį kelyje „Via Baltica“ netoli Talkonių gyvenvietės, Pasvalio rajone“, – trumpa žinute pasidalijo Andrius.

VIDEO: Pavojingi vilkiko manevrai „Via Baltica“ kelyje vos nevirto tragedija

Chuliganiško vairavimo pavyzdys

Žurnalistas V.Vilūnas sako, kad toks vairavimas yra chuliganizmo pavyzdys ir neturėtų būti toleruojamas.

„Mano nuomone, vairuotojas elgiasi labai agresyviai, lenkia ignoruodamas kitų eismo dalyvių saugumą, pasinaudodamas tuo, kad jis yra didelis ir jo niekas nenustums, o jis gali nustumti. Ir pavojingai manevruoja – tai gali būti prilyginama chuliganiškam vairavimui“, – sako V.Vilūnas.

Pasak pašnekovo, už chuliganišką vairavimą vilkiko vairuotojas galėtų gauti solidžią baudą.

„Suprantate, kiek matau, puspriekabė yra su lietuviškais numeriais, tačiau nereiškia, kad vairuoja lietuvis. Lietuvos transporto bendrovėse dabar dirba daug užsieniečių: ukrainiečių, baltarusių ir kitų valstybių piliečių. O lietuviai dirba Vakaruose arba Šiaurės šalyse. Todėl gali būti, kad skuba, gal reikia greičiau važiuoti, bet tai labai pavojinga. O tas vairuotojas, kuris kerta dešinę ištisinę liniją, lyg nusižengia taisyklėms, bet jis padeda lenkiančiajam pabaigti manevrą.

Ir priešais atvažiuojantis automobilis turi dešiniau važiuoti į kelkraštį, kad nesusidurtų su bandančiu aplenkti vilkiku. Čia yra pavyzdys, kaip nereikia daryti ir kaip negalima vairuoti, ypač su vilkiku“, – sako V.Vilūnas.

Pateisinimo tokiam vairavimui nėra

„Linava“ 15min atsiųstame komentare teigia, kad su neatsakingu vairavimu yra kovojama, tačiau neretai kyla ir ginčų dėl padarytos žalos.

„Asociacija, atstovaudama vežėjams, kurie rūpinasi savo verslo sėkme, labai kategoriškai vertina neatsakingą vairuotojų elgesį. Vežėjai savo bendrovėse stengiasi užtikrinti, kad vairuotojai turėtų visas sąlygas elgtis atsakingai, keliuose vairuotų saugiai, nes taip užtikrinamas ne tik eismo saugumas, saugomos žmonių gyvybės ar sveikata. Saugiai vairuojant saugomas ir vežėjų turtas – automobiliai ir kroviniai.

Vežėjai visomis savo išgalėmis stengiasi sumažinti nesaugaus vairavimo atvejų, nes dėl vairuotojų padarytos žalos dažnai kyla labai nemalonių ginčų, kai vairuotojas nenori prisiimti atsakomybės už savo elgesį.

Priežasčių nesaugiam vairavimui tikrai negali būti. Vairuotojų darbo grafikai yra sudaromi atsižvelgiant į visas reikalingas aplinkybes, todėl pateisinimo kelti riziką ir pavojų sau bei aplinkai negali būti“, – rašoma komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius