Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena kruviniausių Vilniaus pėsčiųjų perėjų netrukus išnyks – ruošiamasi viaduko statyboms

Nereguliuojama pėsčiųjų perėja T.Narbuto gatvėje, kurioje įvyko ne viena skaudi eismo nelaimė, pasibaigusi pėsčiųjų žūtimis, netrukus išnyks iš Vilniaus žemėlapio. Čia jau pradėti paruošiamieji darbai būsimosioms viaduko statyboms, balandį turėtų startuoti ir pačios statybos.
Darbai prie būsimo viaduko T.Narbuto gatvėje
Darbai prie būsimo viaduko T.Narbuto gatvėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie pėsčiųjų viaduką virš T.Narbuto gatvės kalbama jau ne vienerius metus, ypač garsiai – kai šioje vietoje nutinka dar viena skaudi nelaimė. Paskutinė tokia įvyko vasario 10-osios vakarą, kai prie viešojo transporto stotelės automobilis sužalojo senolį, kuris kitą dieną ligoninėje mirė. Daugiau nei prieš trejus metus šioje perėjoje žuvo mergina, būta ir daugiau skaudžių avarijų.

Dar šiemet tikimasi pastatyti viaduką ir tuomet nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos nebeliks.

Trečiadienio rytą šlaite ties perėja burzgė ekskavatoriai – čia pradėtas pasiruošimas būsimiems statybų darbams, o jau balandį žada startuoti ir pačios statybos.

T.Narbuto gatvės pėsčiųjų ir dviračių viadukas bus sujungtas su esamais dviračių takais Č.Sugiharos, A.Vaitkaus ir I.Šimulionio gatvėse. Naujojo viaduko prieigos bus pritaikytos žmonėms su negalia ir mamoms su vežimėliais. Viaduko ilgis – 65 m, plotis – 6 m.

Kaip vasario vidury rašė BNS, viaduką žadama pastatyti iki rugsėjo. Anksčiau kalbėta, jog vaikščioti juo pėstieji galės balandį, tačiau darbai pusmečiui nusikėlė dėl projekto derinimo.

„Atsirado papildomų sąlygų, „Vilniaus vandenys“ keitė savo sąlygas, gyventojai pateikė pastabas, kai buvo projektas viešinamas, užtruko korektūra – dėl šių aplinkybių ir nukeltas terminas“, – sakė A.Visockas.

Vilniaus savivaldybė sutartį su viaduko projektavimo ir statybų konkursą laimėjusia bendrove „Kauno tiltai“ pasirašė pernai, jos vertė – 1,39 mln. eurų.

Artimiausiu metu išnyks ir dar viena pėsčiųjų perėja Karoliniškėse – Laisvės prospekte ties prekybos centrais „Norfa“ ir „Lidl“. Ten baigiama įrengti požeminė pėsčiųjų perėja.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darbai prie būsimo viaduko T.Narbuto gatvėje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darbai prie būsimo viaduko T.Narbuto gatvėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius