-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Konstitucijos prospekte išdygęs eksperimentinis greičio matuoklis – tik pirma kregždė

Vieša paslaptis, kad Vilniuje greitį viršija visi, kas tik gali tą daryti: nuo lengvųjų automobilių iki autobusų vairuotojų. Nemažai jų šį rytą išvydo blykstę netikėtoje vietoje – Konstitucijos prospekte, greta neseniai atidaryto verslo centro. Šioje vietoje leistinas greitis – 50 km/val., tačiau eismo srautas neretai juda 60 ar 70 km/val. greičiu. Ir trečiadienį visi greituoliai buvo nufotografuoti.
Greičio matuoklis Konstitucijos prospekte
Greičio matuoklis Konstitucijos prospekte / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Baimintis neverta – šis greičio matuoklis šiuo metu yra bandymų stadijoje ir užfiksuotų pažeidimų policijai nesiunčia. Tačiau bandymai greitai baigsis ir tuomet matuoklis pradės veikti pilnu pajėgumu.

Trys funkcijos

„Matuoklis šiuo metu bandomas, kad atitiktų visus keliamus reikalavimus. Jeigu bandymų rezultatai bus teigiami, išduota metrologinė pažyma, kad matuoklis gali teikti visą informaciją policijai, tuomet ir pradės veikti“, – aiškino Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Miesto eismo organizavimo departamento vadovas Aleksejus Apanovičius.

Vilniuje jau yra matuoklių, kurie fiksuoja ir greitį, ir raudoną signalą. Tačiau toks kompleksinis – tik pirmas.

Šis matuoklis ne tik atrodo kitaip nei visi kiti Vilniuje įrengti stacionarūs matavimo prietaisai, bet ir atlieka daugiau funkcijų. Jis ne tik matuoja greitį, bet ir stebi viešojo transporto eismo juostą bei šviesoforo signalus. Matuoklis turėtų užfiksuoti kiekvieną lengvąjį automobilį (išskyrus taksi), kuris juda Konstitucijos prospekte įrengta A juosta bei kiekvieną transporto priemonę, kuri kirs sankryžą šviečiant draudžiamam signalui.

„Vilniuje jau yra matuoklių, kurie fiksuoja ir greitį, ir raudoną signalą. Tačiau toks kompleksinis – tik pirmas. Norime įsitikinti, kad jis tikrai įvykdo visus keliamus reikalavimus“, – aiškino A.Apanovičius.

Ateityje numatyta plėtra

Vilniuje šiuo metu yra kelios dešimtys stacionarių greičio matuoklių, tačiau daugelis jų gatvėse stovi bene dešimtmetį. Pastaraisiais metais nauji matuokliai atsirado tik Vilniaus vakariniame aplinkkelyje – naujai pastatytame kelyje, tad Konstitucijos prospekte įrengtas matuoklis sulaukė nemenko susidomėjimo. Juolab kad jis – ne vienintelis.

„Yra numatoma tolimesnė greičio matuoklių plėtra prie pavojingiausių pėsčiųjų perėjų, kur vairuotojai dažnai viršija greitį. Tačiau tai vyks ne šiemet – greičiausiai, tik 2018-aisiais“, – atskleidė „Susisiekimo paslaugų“ atstovas.

Koks bus naujų greičio matuoklių kiekis? Pasak A.Apanovičiaus, planuojamos 4-5 naujos vietos, kur reikėtų kontroliuoti greitį, A juostų nelegalus ar važiuojančius per tą daryti draudžiantį šviesoforo signalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius