Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus laukia permainos – meras įvardijo, kur „išdygs“ viadukai ir keisis eismo tvarka

Atidarius T.Narbuto g. viaduką Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė, kad Vilniaus miesto perėjų rekonstrukcija dar tik prasideda. Meras teigė, kad dar šiais metais bus pertvarkytos perėjos svarbiausiuose miesto židiniuose bei prasitarė apie planuojamą Edukologijos žiedo pėsčiųjų eismo pertvarką.
Atnaujinta Musninkų gatvės danga
Žiedas ties Edukologijos universitetu / Grindos nuotr.

R.Šimašius pasakojo, kad jau dabar yra numatyti viaduko rangos darbai Šeškinėje prie statomo stadiono. Šioje vietoje pėstiesiems ir dviratininkams bus sudarytos palankesnės ir saugesnės sąlygos kirsti Ukmergės gatvę. Visgi, meras teigė, kad šio projekto įgyvendinimo vilniečiai gali tikėtis po poros metų.

Vienu didžiausių numatomų projektų meras įvardijo žiedo prie Edukologijos universiteto pertvarką. Jo teigimu, bus skelbiamos kūrybinės dirbtuvės ir tariamasi, kaip išspręsti pėsčiųjų saugumo stygių šiame žiede. R.Šimašius aiškino, kad jau yra numatyta vizija – bus iškeltas viadukas, kuris palengvins ne tik pėsčiųjų eismą, bet ir sudarys geresnes eismo sąlygas automobiliams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žiedas ties Edukologijos universitetu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žiedas ties Edukologijos universitetu

„Visų pirma norime sujungti du atskirtus rajonus. Be to, svarbu, kad numatomas viadukas būtų patrauklus ir dizaino prasme, nes tai jau yra miesto centras. Tačiau yra daug techninių klausimų, kuriuos turime išspręsti, nes ir Geležinio Vilko tiltas nėra pati patraukliausia vieta pėstiesiems, tad visa tai reikia suderinti. Rudenį planuojame architektūrines dirbtuves, po kurių bus priimtas galutinis sprendimas, kokia konstrukcija bus statoma“, – komentavo Vilniaus meras.

R.Šimašius paaiškino, kad savivaldybė turi detalų žemėlapį, kuriame sužymėtos problemiškiausios miesto vietos, todėl remiantis turima informacija bus tvarkomos ir kitos mieste esančios perėjos. Meras patikino, kad jau šį rudenį prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios esančios pėsčiųjų perėjos bus perkeltos toliau nuo Olandų žiedo.

Kad būtų užtikrintas pėsčiųjų saugumas, anot mero, šalia viešojo transporto stotelių bus įrengti atitvarai ir tvorelės. Pėsčiųjų perėjos taip pat bus rekonstruojamos ir keičiamos iškiliomis. Be to, meras teigė, kad tokiose vietose bus sprendžiamas ir apšvietimo klausimas.

Numatomi rekonstrukcijos darbai ir automobilių eisme. Anot mero, pirmiausia didelis dėmesys bus skirtas Liepkalnio ir Žirnių gatvių sankryžai. Mero teigimu, ten turėtų atsirasti viadukas, kuris padėtų išvengti spūsčių ir tokios didelės taršos. Taip pat numatomi pakeitimai Šiaurinėje g., Giedraičių g., Kernavės g. ir kitose mažesnėse miesto gatvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius