Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmuota: neatsargus pėsčiojo ir vairuotojo elgesys vos nesibaigė tragedija

Į 15min redakciją kreipėsi vilnietis Vytis, jis pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas neatsargus pėsčiojo elgesys. Tačiau situaciją įvertinęs ekspertas teigia, kad šioje situacijoje kaltas tiek pėstysis, tiek automobilio vairuotojas, kuris nesulėtino greičio nors jam ir degė žalias šviesoforo signalas.
Pėsčiasis su telefonu
Pėsčiasis su telefonu / Stopkadras

Temas siūlykite gazas@15min.lt

Savanorių prospekte nufilmuotas įvykis, kuomet automobiliams degė žalias šviesoforo signalas, o pėstiesiems eiti per gatvę buvo draudžiama. Tačiau tai nesustabdė pėsčiojo, ramiai žingsniavusio per gatvę noro pereiti per perėją. Vaikinas tuo pat metu dar kalbėjo ir telefonu.

Vairuotojas nelaimės išvengė, naudojo garsinį signalą. Tačiau akivaizdu, kad iš anksto nestabdė.

„Pirmadienį važiuojant Vilniuje Savanorių prospektu bei degant žaliam šviesoforo signalui į gatvę reguliuojamoje sankryžoje išėjo pėsčiasis, kuriam degė raudonas šviesoforo signalas. Jis kalbėjo telefonu ir nereagavo į atvažiuojančius automobilius bei mano garso signalą.

Deja, yra vaikų, kurie nemoka tinkamai pereiti gatvės. Galbūt šio jaunuolio tėvai jį atpažins ir pamokys. Išvadas svarbu padaryti ir kitų vaikų tėvams“, – apie susiklosčiusią situaciją rašo skaitytojas.

VIDEO: Per plauką: vairuotojui vos pavyko išvengti neatsargiai besielgiančio pėsčiojo

Dviprasmiška situacija

Kaip vertinti tokią situaciją bei išvengti panašių incidentų ateityje? Saugaus eismo ekspertas Artūras Pakėnas tvirtina, kad konkrečioje situacijoje taisyklių nesilaikė ir pėstysis, ir vairuotojas.

„Čia abu kalti – ir vienas, ir kitas. Tai ir pėsčiasis, ir vairuotojas. Aš mokiniams visada sakau, kad nors jiems, vairuojantiems, ir dega žalia šviesa, tai nesuteikia teisės žudyti žmones.

Nors dega žalia šviesa, tai nesuteikia teisės žudyti žmones.

Nesvarbu, kad dega žalias šviesoforo signalas vairuotojams, vis tiek turime praleisti pėsčiąjį. Mercedes automobilis nestabdė, tiesiog manevravo“, – sako vairavimo mokyklos VšĮ „Amplius LT“ vadovas bei instruktorius Artūras Pakėnas.

Jis teigia, kad ir automobilio vairuotojas šioje situacijoje pasielgė labai neapdairiai.

„Taip, negerai pasielgė jaunuolis, tik nelabai supratau, kodėl vairuotojas rizikavo. Pėsčiasis matėsi iš toli, Mercedes vairuotojas galėjo reaguoti, tokia pozicija pėsčiojo atžvilgiu neteisinga.

Per gatvę su telefonu ėjusio vaikino tikrai neteisinu, jis pasielgė neatsakingai, bet ir taisyklės reikalauja praleisti pėsčiąjį, kuris nespėjo pereiti gatvės, todėl turime atiduoti jam kelią“, – sako A.Pakėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius