Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – nauja iniciatyva, padėsianti vaikams perėjas įveikti saugiau

Ryškiomis liemenėmis apsitaisę sostinės senjorai rytais pradėjo budėti prie 24 Vilniaus miesto mokyklų esančių perėjų. Jie padeda mokiniams saugiai kirsti gatvę ir atkreipia vairuotojų dėmesį į per perėją einančius vaikus.
Senjorai padės Vilniaus moksleiviams kirsti gatvę
Senjorai padės Vilniaus moksleiviams kirsti gatvę / Sauliaus Žiūros nuotr.

Tokią akciją sausio 15-19 dienomis inicijavusi Vilniaus savivaldybė pabrėžia, jog norėtų, kad idėja būtų ne vienkartinė bei tikisi, kad ją perims atskirų miesto bendruomenių nariai.

Kiekvieną rytą, kol vyksta akcija, senjorai dar prieš mokyklų darbo laiko pradžią laukia vaikų prie perėjų ir padės šiems kirsti gatvę iki pat mokyklos darbo laiko pradžios.

Vaikus per perėjas senjorai lydi Antakalnyje, Šnipiškėse, Senamiestyje, Justiniškėse, Žirmūnuose, Lazdynuose, Karoliniškėse, Šeškinėje, Vilkpėdėje, Naujininkuose, Naujamiestyje ir Verkiuose.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus senjorai padės moksleiviams pereiti per gatvę
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus senjorai padės moksleiviams pereiti per gatvę

Tikisi, kad išplis

„Pirmiausia pasižiūrėjome, kurios perėjos yra arti mokyklų ir kur yra dideli vaikų srautai. Taip pat atsirinkti teko ir pagal tai, kur padėti pasisiūlė senjorai“, – pasakojo Povilas Poderskis, idėjos iniciatorius ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius.

Jis pastebėjo, kad akcija nepadengia visų perėjų greta sostinės mokyklų, mat poreikis kur kas didesnis nei savanorių skaičius. Visgi, tikino pašnekovas, svarbu iniciatyvai duoti pradžią.

„Ateityje norėtųsi matyti taip, kaip Vakarų valstybėse – kai prie kiekvienos perėjos, esančios prie mokyklos, stovi bendruomenės atstovas, laikantis atitinkamą ženklą ir reguliuojantis eismą bei padedantis kirsti gatvę vaikams. Tai būtų mūsų siekiamybė, nes norisi į eismo saugumą didinti įvairiomis pastangomis ir priemonėmis“, – kalbėjo Vilniaus administracijos vadovas.

P.Poderskis užsiminė, kad pastaraisiais mėnesiais pranešta apie ne vieną atvejį, kai pėsčiųjų perėjose buvo partrenkti vaikai ir paaugliai, tad tikimasi, jog eismo saugumą sostinėje padės padidinti Vakaruose išplitusios idėjos.

„Tikimės, kad netrukus šita idėja išplis ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje“, – komentavo pašnekovas.

Akciją tęs visą žiemą

P.Poderskis pabrėžė, kad akciją bus stengiamasi tęsti ne tik savaitę, bet per visą žiemos sezoną. Ilgainiui, teigė pašnekovas, viliamasi, kad mintį perims ir įvairių miesto bendruomenių, klubų nariai, mat užsienio šalyse būtent bendruomenių atstovai rūpinasi, kad vaikai galėtų saugiai pasiekti mokyklą.

Miesto organizuota akcija vyksta sausio 15-19 dienomis. Prie šios prisidėjo 37 aktyvūs Lietuvos „Bočių“ Vilniaus skyriaus ir Vilniaus Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto senjorai, kuriuos ryškiomis liemenėmis aprūpino draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“, o „Caffeinne“ pažadėjo sušildyti kavos puodeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius