Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius minėjo vairuotojų ir keliautojų dieną: eismo dalyviai galėjo pasijusti „kito kailyje“

Paskutinį rugsėjo sekmadienį Vilniuje įvyko Vairuotojų ir keliautojų dienai skirtas vienos dienos festivalis „Kito kailyje“ bei startavo to paties pavadinimo visų eismo dalyvių sąmoningumui skirta akcija.
Vienos dienos festivalis „Kito kailyje“
Vienos dienos festivalis „Kito kailyje“ / Aleksandr Leonov nuotr.

„Pirmiausia, norėjome, jog apie problemas kelyje nebūtų kalbama nuobodžiai – baksnojant pirštu ir sakant, jog taip daryti negalima“, – teigia „Kito kailyje“ idėjos autorė Algina Navickaitė.

„Taip pat siekėme užmegzti dialogą tarp visų eismo dalyvių – kad dažniau suprastumėm vieni kitus ir rečiau pyktumėmės“, – priduria viena iš renginio organizatorių Miglė Valaišaitė.

VIDEO: Pokalbis apie projektą „Kito kailyje“: kaip gatvėje sutaria pėstieji, dviratininkai ir vairuotojai

„Kito kailyje“ renginiai nuo ankstaus ryto iki vėlyvaus vakaro vyko pagrindinėse Vilniaus stoties rajono vietose – šalia geležinkelio stoties įsikūrusiose „Peronas“ ir „Que Pasa“ erdvėse, „Kablyje“ ir „Saulės jėgainėje“ bei sekmadienine rajono tradicija jau tapusioje „Turgus 2.0“ erdvėje.

Vilniečiai bei miesto svečiai buvo kviečiami surasti sau įdomią veiklą – sudalyvauti diskusijose ar KET protmūšyje, išbandyti saugos diržų simuliatorių, paklausyti muzikos, susikurti atšvaitinį aksesuarą, pažiūrėti specialiai šiai akcijai atrinktų trumpametražių filmų programą bei „Kito kailyje“ mados šou pamatyti kaip saugiai ir stilingai atrodyti kelyje.

Akcijos „Kito kailyje“ organizatorių ir Lietuvos automobilių kelių eismo direkcijos atstovų teigimu, tikimąsi, jog šį sekmadienį startavusios akcijos metu suformuota žinutė tęs savo kelionę ir toliau.

„Tikimės, jog šis renginys – tik pradžia. Norėtųsi, jog sąmoningumas kelyje taptų įpročiu, o ne išskirtiniu atveju, o apie įvykius kelyje vis dažniau šnekėtumėm su šypsena, o ne pykčiu ir liūdna statistika“, – teigia renginio organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius