Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volvo“ sunkvežimiai ir automobiliai „kalbėsis“ tarpusavyje: perspės vieni kitus apie grėsmes

Saugiausius automobilius pasaulyje kurti užsibrėžusi Švedijos „Volvo“ sukūrė sistemą, leisiančią keliuose esantiems „Volvo“ vilkikams ir lengviesiems automobiliams susisiekti. Teigiama, kad galimybė realiu laiku dalintis duomenimis leis išvengti skaudžių eismo nelaimių.
„Volvo“ į sunkvežimius ir lengvuosius automobilius diegs sistemą, perspėjančią apie pavojus kelyje
„Volvo“ į sunkvežimius ir lengvuosius automobilius diegs sistemą, perspėjančią apie pavojus kelyje / Gamintojo nuotr.

„Volvo“ sukurta sistema, pavadinta „Connected Safety“, lengviesiems automobiliams buvo pradėta diegti dar prieš dvejus metus. Visgi neseniai gamintojas šią sistemą ėmė diegti ir į naujausius sunkvežimius, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Connected Safety“ sukurta automatiškai perspėti netoliese esančias ir prie paslaugos prijungtas transporto priemones, vos tik automobilio ar sunkvežimio vairuotojas įjungia avarinius žibintus.

Gamintojo nuotr./„Volvo“ į lengvuosius automobilius ir sunkvežimius diegs apie pavojus perspėjančią sistemą
Gamintojo nuotr./„Volvo“ į lengvuosius automobilius ir sunkvežimius diegs apie pavojus perspėjančią sistemą

„Prasto matomumo sąlygomis šalikelėje stovinčią transporto priemonę gali kliudyti kitas važiuojantis automobilis, o tai gali sukelti itin skaudžių pasekmių. Gerokai iš anksto išsiųstas perspėjimas leidžia netoliese esančių automobilių ir sunkvežimių vairuotojams sumažinti greitį, prisitaikyti prie eismo situacijos ir išvengti susidūrimo“, – paaiškina Carlas Johanas Almqvistas, „Volvo Trucks“ eismo ir gaminių saugos skyriaus direktorius.

Pirmiausia „Connected Safety“ sistemą „Volvo Trucks“ įdiegs naujuose sunkvežimiuose, parduodamuose Švedijoje ir Norvegijoje, kur naujų „Volvo Trucks“ ir „Volvo Cars“ transporto priemonių per metus įregistruojama itin daug.

Kaip veikia „Connected Safety“ sistema

Įjungus avarinius žibintus, iš, prie interneto prijungto, vairuotojo mobiliojo telefono sunkvežimis siunčia signalą į „Volvo Trucks“ serverį. Iš čia informacija perduodama atitinkamam „Volvo Cars“ serveriui. Tuo pat metu perspėjimas perduodamas visiems prie transporto priemonės su įjungtais avariniais žibintais artėjantiems ir prie paslaugos prisijungusiems lengviesiems automobiliams bei sunkvežimiams.

2018 m. sistema bus galima naudotis Švedijoje ir Norvegijoje. Priklausomai nuo sunkvežimio komplektacijos ir naudojamų paslaugų paketų, „Connected Safety“ siūloma „Volvo FH16“, „Volvo FH“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX“ sunkvežimiuose su integruota „Volvo Trucks“ paslaugų, informacijos bei pramogų sistema.

„Volvo Cars“ šią sistemą diegia visuose naujuose „Volvo XC60“, „Volvo XC90“, „Volvo XC40“, „Volvo S90“, „Volvo V60“ ir „Volvo V90“ modeliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius