Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidimas su ugnimi: vaikas ant vairuotojo kelių – žingsnis iki tragedijos

Žurnalistas Romanas Buršteinas iškart po Motinos dienos paviešino kelyje Vilnius–Kaunas filmuotą vaizdelį. Jame – vairuotojas, vežantis vaiką, pasodintą ant kelių. Vaizdelį nufilmavo keleivio vietoje sėdėjusi žurnalisto žmona.
Vairuotojas su vaiku ant kelių
Vairuotojas su vaiku ant kelių / Romano Buršteino iliustr.

„Savaitgalį judėjom Kauno link. Niekuo neišsiskirianti kelionė. Aroniukas užmigo, sesė taip pat snaudė, todėl stengiausi važiuoti lėčiau, kad kolektyvas pailsėtų. Staiga prieš pat nosį užlenda ką tik mane aplenkusi mašina. Nieko baisaus nenutiko, bet toks manevras šeimos galvai nepatiko, todėl nusprendžiau pažiūrėti, kas ten toks chuliganas.

Lenkdamas užmetu akį – vyriškis važiuoja ir brausina (naršo) telefonu. Vyriškiui ant kelių sėdi vaikas! Pamaniau, kad pasivaideno, grįžau į savo juostą, numečiau greitį, bet kolektyvas vėl užlindo taip nemaloniai.

Atsiminiau, kad šalia turiu perspektyvų fotografą, todėl pasiūliau įamžinti tokį dalyką. Tiesa, vietoje nuotraukos išėjo filmas, bet vaizdas aiškus.

Gerb. draugai, pasižiūrėkite ir taip daugiau nedarykite“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė Romanas.

VIDEO: Vairuotojas važiuoja su vaiku ant kelių

Veža ant kelių vaikus, veža ir šuniukus

Tai – jau nebe pirmas toks užfiksuotas pažeidimas. 15min neseniai rašė apie vairuotoją, vežusį ant kelio savo šuniuką. Saugaus eismo ekspertai jį pavadino vairuotoju-žmogžudžiu.

Naudojimasis mobiliojo ryšio priemone rankomis tuo metu, kai vairuojama, užtraukia baudą nuo 60 iki 90 eurų.

Kelių eismo taisyklėse rašoma, kad žemesni kaip 135 cm ūgio vaikai lengvuoju ar krovininiu automobiliu vežami prisegti jų ūgiui ir masei pritaikytomis vaikų prisegimo sistemomis pagal gamintojo nurodytą dydžio intervalą ir didžiausią vaiko masę. Vairuotojai turi naudoti saugumo standartus atitinkančias vaikų prisegimo sistemas. Taigi vaiko laikymas ant kelių – grubus KET pažeidimas.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad naudojimasis mobiliojo ryšio priemone rankomis tuo metu, kai vairuojama, užtraukia baudą nuo 60 iki 90 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius