Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 08

Kokia esate mama pagal Zodiaką?

Kiekviena moteris trokšta būti „pati pačiausia“ mama: geriausia, švelniausia, draugiškiausia, rūpestingiausia… Nors visos mes skirtingos, nepaisant to, vaikams – mylimiausios. Įdomu, o ką apie kiekvieną mamą atskleidžia Zodiako ženklas?
Mama ir dukra
Mama ir dukra / Shutterstock nuotr.

Pasmalsaukime, kokiomis savybėmis mus apdovanojo gimimo data ir žvaigždžių išsidėstymas.

Avinas

Trokšta būti pati geriausia. Ši moteris visuomet pasiruošusi kovoti dėl geresnio gyvenimo, todėl paskirti save šeimyniniam gyvenimui ir savo vaikams – pašaukimas. Po Avino ženklu gimusi mama ieško naujų idėjų, skaito kalnus knygų tam, kad jos mažylis užaugtų tobulas. Dažnai galima išgirsti, kaip mama Avinas sako, jog žino kur kas daugiau nei pediatrai ar psichologai. Be to, ji visada pasiruošusi padėti suorganizuoti džiaugsmingą savo vaikučio šventę ir džiaugiasi visais besilankančiais atžalos draugais.

Jautis

Mama Jautukė neįsivaizduoja savo gyvenimo be vaikų. Ji mano, kad mažyliai – tai pati didžiausia gyvenimo dovana. Todėl su džiaugsmu atsiduoda jų auklėjimui, stengiasi visada išlikti objektyvi, teisinga ir kontroliuoti visas problemas ar iškylančias bėdas. Nesuklysime, jei mamą Jautukę pavadinsime švelniausia: ji myluoja ir bučiuoja savo atžalas, kurios paaugusios jau stengiasi išvengti meilumo protrūkių. Svarbiausia šiai mamai, kad vaikai būtų linksmi, kupini gyvenimo džiaugsmo ir nesiskųstų apetitu.

Dvyniai

Pašėlusi mamytė turi tvirtą nuomonę ir mano, kad vaikai jau nuo pat pirmų dienų turi mokytis savarankiškumo ir nepriklausomybės. Šios mamos namai prigrūsti knygų,  žaidimų, kurie skirti vaikų gabumams lavinti. Ji niekuomet nepraleis progos pasididžiuoti savo mažylių pasiekimais, sėkme (kad ir kokia nedidukė būtų – tai sėkmė!). Dažniausiai ši mama kuria atsakingus, draugiškus ir tarpusavio pasitikėjimu grįstus santykius, kuriuos jeigu ir gali kas sugriauti, tai nepamatuoti reikalavimai. Verčiau stengtis išlikti atvirai, laisvai ir dovanoti savo vaikams šypseną bei kalnus optimizmo.

Vėžys

Ši mamytė – švelnumo įsikūnijimas, dovanojantis savo vaikučiams visą dėmesį ir meilumą. Ji visada pasiruošusi padėti, nes liūdesys mažylio veide – ženklas, kad kažkas yra ne taip. Ši moteris, kuri paprastai būna drovi, virsta plėšria tigre, jeigu kas išdrįsta paliesti bent vieną mažylio plaukelį. Mama Vėžys – sentimentali būtybė, todėl atidžiai renka ir kruopščiai saugo visus  su vaikučiais susijusius daikčiukus: pirmasis dantukas, žaisliukas, nuotraukėlė, šypsenėlė, laiškai... Vėliau, kai vaikai užauga ir išeina, juk taip malonu pasinerti į jaudulį keliančius prisiminimus.

Liūtas

Jeigu teko susidurti su šio ženklo atstovais, greičiausiai įsitikinote, kad jie turi vadinamąjį valdovo geną. Jie trokšta būti dėmesio centre! Taigi mama Liūtė visada pasiruošusi savo vaikams suteikti tai, kas geriausia ir brangiausia. Atžaloms ši mama labai dosni, rengia iškilmingus vakarėlius ir puošia tikrai ne pačiais pigiausiais drabužiais. Tačiau svarbiausia, kad Liūtė trokšta matyti vaikus, pasitikinčius savimi ir trykštančius džiaugsmu. Mielai leidžiasi į žaidimus su atžalomis.

Mergelė

Ši mama moko vaikus galvoti ne svetima, o savo galva. Užtai jos niekuomet negaili pamokymų, patarimų, kaip geriau pasielgti vienoje ar kitoje situacijoje. Kartais Mergelė laikoma šaltoko temperamento mama, tačiau vaikai kuo puikiausiai žino ir jaučia jos švelnumą, prieraišumą, vertina subtilų humoro jausmą. Ši moteris stengiasi, kad jų atžalos būtų aprengtos skoningai ir dailiai, be to, skiria daug dėmesio subalansuotai mitybai ir fiziniam lavinimui: sveikame kūne – sveika siela.

Svarstyklės

Kartais ši moteris pavargsta nuo nesibaigiančio šurmulio namuose. Tačiau suraskite nors vieną mamą, kuri nebūtų svajojusi apie ramybės oazę. Nors šio ženklo mamytė kartais užsiplieskia, ji tikrų tikriausia teisingumo deivė. Be to, dievinama savo vaikų. Jie išsižioję klauso mamytės kalbų, pasakų ir tiesiog negali ja atsidžiaugti. Svarbiausias Svarstyklių tikslas – mokyti mažylius gyventi pagal nustatytas teisingumo normas, vertybes ir pačiai išlikti objektyviai. Jai itin patinka atžalas puošti, dovanoti joms mielus žaisliukus.

Skorpionas

Mamos Skorpionės intuicija – neįkainojama, tad tik gimęs mažylis jai skleidžiasi gražiausiomis spalvomis: ji žino, ko jis nori ir ką reiškia kniurktelėjimas pirmą valandą nakties. O ir vėliau ši mamytė žino, kuriuo keliu eiti, tad nesiblaško ir dažniausiai pasiekia savo tikslą. Meilės, kuri plaukia iš mamos Skorpionės, neįmanoma išmatuoti: ji atsidavusi ir pasiruošusi atskleisti visus savo vaiko gabumus, talentus ir išnaudoti tai visa jėga.

Šaulys

Rimta, atsakinga, vertinanti tikslumą – štai tokia mama Šaulė, kuriai labai svarbu dienotvarkė ir tai, kad viskas vyktų pagal planą. Trumpai tariant, be režimo – nė iš vietos! Šios mamos nuomone, režimas apskritai svarbus ir naudingas vaikų vystymuisi. Verta pasakyti, kad mama Šaulys visuomet pasiruošusi suorganizuoti niekam išradingumu nenusileidžiančią gimtadienio šventę, sukviesti visus į įspūdingą žaidimų fiestą ar sukurti vaikams tikrą nuotykių pasaką. O ir liūdna niekada nebus – humoro jausmas Šaulei nesvetimas.

Ožiaragis

Iš išorės – rimta, susitvardžiusi ir atitrūkusi, tačiau viduje – kupina meilės ir švelnumo. Štai tokia mama Ožiaragė, ne tik beprotiškai mylinti savo vaikus, bet ir reikalaujanti paklusnumo bei tvarkos. Šios moters centre – vaikutis ir jo norai. Ožiaragė gyvena ta mintimi, kad nuvers kalnus, perplauks upes ir padarys viską, kad tik realizuotų  mažylio svajones.

Vandenis

Nepriklausoma mama, kuri ne tik jaučiasi laisva, bet ir trokšta tos pačios laisvės ir nepriklausomybės savo vaikams. Argi nesmagu gyventi su tokia mamyte, kurios žybčiojančios akys reiškia, kad laukia dar vienas nenusakomas ir nepamirštamas nuotykis? Mama Vandenė savo vaikams dovanoja avantiūras, neišsekančio optimizmo klodus, laisvę mąstyti, veikti, kurti. Vaikai patys nusistato ribas, kurių neperžengia, o mama išlieka švelnumo įsikūnijimu, taip lengvai ir saldžiai pasiekusi savo tikslą.

Žuvys

Pati jautriausia ir jausmingiausia mama, itin išgyvenanti dėl savo vaikų ateities, kurie jai – visas gyvenimas. Kartais besaikis emocionalumas Žuvims pakiša koją, nes vaikai nėra tėvų nuosavybė. Jiems reikia laisvės, potyrių, o ne nuolatinės kontrolės ir rūpesčio. Ir nors vaikai savo mamą dievina, nepersistenkite juos saugodama nuo pasaulio negandų. Leiskite vaikams mokytis savarankiškumo, suteikite galimybę kurti savo gyvenimą ir, svarbiausia, tikėkite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius