-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 21

Liutauras Čeprackas pristato: kepta višta su medumi gardintomis daržovėmis

Artėjančių Velykų proga tęsiame temą apie vištieną. Šįkart virtuvės šefas Liutauras Čeprackas ruošia puikų pikantišką vištienos patiekalą...
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas

Kepta višta su medumi gardintomis daržovėmis

Reikės:

2–2,5  kg vištos, 50 g sviesto, čiobrelio šakelės, citrinos.

Vištos marinatui reikės:

3 l vandens, 180 g druskos, čiobrelio šakelės, 3–5 sutraiškytų česnako skiltelių.

 

Kaip gaminti:

1. Užvirkite vandenį, sudėkite marinato ingredientus ir maišykite, kol druska ištirps. Marinatą atvėsinkite.

2. Vištą 12-ai valandų į marinatą.

3. Išsimarinavusią vištą  išimkite iš marinato,  nusausinkite, ištepkite sviestu. Tada dėkite perpjautą citriną ir čiobrelį.

4. Pašaukite vištą  į  90–100 °C įkaitintą orkaitę  2–2,5 valandoms.

5. Vištai iškepus, išimkite ją iš orkaitės ir uždenkite.

 

Metas kepti daržoves!

Reikės:

2 morkų, 3 bulvių, 2 saldžiųjų bulvių, 3 česnako galvučių, 2 burokėlių, 3 raudonųjų svogūnų.

Daržovių užpilui reikės:

80 g medaus, 80 ml alyvuogių aliejaus, 1 arbat. š. druskos, 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų, 1 arbat. š. džiovintų mairūnų arba raudonėlių, 2–3 skiltelių traiškyto česnako, 0,5 arbat. š. raudonos aitriosios paprikos.

 

Kaip gaminti:

1. Medų kaitinkite, kol suskystės. Paskui sumaišykite jį su likusiais ingredientais.

2. Daržoves nulupkite ir supjaustykite: morkas ir burokėlius smulkesniais gabaliukais, saldžiąsias bulves ir bulves – stambiau, svogūną – į keturias dalis, o česnaką padalykite į skilteles, bet nelupkite.

3. Daržoves sumaišykite su medaus užpilu ir dėkite į kepimo formą.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, dėkite daržoves ir kepkite, kol iškeps burokėliai ir morkos, mat šios daržovės kepa ilgiausiai.

5. Kai daržovės iškeps, ištraukite jas.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 220–230 °C. Vištą pabarstykite juodaisiais pipirais ir žiupsneliu druskos, dėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Tai truks apie 15–20 minučių.

7. Vištą ištraukite ir apie 5–10 min. tegul vėsta. To reikia, kad višta taptų sultingesnė. Daržoves maždaug 5 min. dar pašaukite į įkaitintą orkaitę ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius