Dabar populiaru
Publikuota: 2013 kovo 21d. 11:18

Liutauras Čeprackas pristato: kepta višta su medumi gardintomis daržovėmis

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas

Artėjančių Velykų proga tęsiame temą apie vištieną. Šįkart virtuvės šefas Liutauras Čeprackas ruošia puikų pikantišką vištienos patiekalą...

Kepta višta su medumi gardintomis daržovėmis

Reikės:

2–2,5  kg vištos, 50 g sviesto, čiobrelio šakelės, citrinos.

Vištos marinatui reikės:

3 l vandens, 180 g druskos, čiobrelio šakelės, 3–5 sutraiškytų česnako skiltelių.

 

Kaip gaminti:

1. Užvirkite vandenį, sudėkite marinato ingredientus ir maišykite, kol druska ištirps. Marinatą atvėsinkite.

2. Vištą 12-ai valandų į marinatą.

3. Išsimarinavusią vištą  išimkite iš marinato,  nusausinkite, ištepkite sviestu. Tada dėkite perpjautą citriną ir čiobrelį.

4. Pašaukite vištą  į  90–100 °C įkaitintą orkaitę  2–2,5 valandoms.

5. Vištai iškepus, išimkite ją iš orkaitės ir uždenkite.

 

Metas kepti daržoves!

Reikės:

2 morkų, 3 bulvių, 2 saldžiųjų bulvių, 3 česnako galvučių, 2 burokėlių, 3 raudonųjų svogūnų.

Daržovių užpilui reikės:

80 g medaus, 80 ml alyvuogių aliejaus, 1 arbat. š. druskos, 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų, 1 arbat. š. džiovintų mairūnų arba raudonėlių, 2–3 skiltelių traiškyto česnako, 0,5 arbat. š. raudonos aitriosios paprikos.

 

Kaip gaminti:

1. Medų kaitinkite, kol suskystės. Paskui sumaišykite jį su likusiais ingredientais.

2. Daržoves nulupkite ir supjaustykite: morkas ir burokėlius smulkesniais gabaliukais, saldžiąsias bulves ir bulves – stambiau, svogūną – į keturias dalis, o česnaką padalykite į skilteles, bet nelupkite.

3. Daržoves sumaišykite su medaus užpilu ir dėkite į kepimo formą.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C, dėkite daržoves ir kepkite, kol iškeps burokėliai ir morkos, mat šios daržovės kepa ilgiausiai.

5. Kai daržovės iškeps, ištraukite jas.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 220–230 °C. Vištą pabarstykite juodaisiais pipirais ir žiupsneliu druskos, dėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus. Tai truks apie 15–20 minučių.

7. Vištą ištraukite ir apie 5–10 min. tegul vėsta. To reikia, kad višta taptų sultingesnė. Daržoves maždaug 5 min. dar pašaukite į įkaitintą orkaitę ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Iš Oslo į Donbasą: kodėl Ukrainos kariuomenė išspyrė su radikalais susibičiuliavusį norvegą?

Interviu Aktualu

Buvusi Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė: „Jei įrašai ištrinami, tai atrodo, kad kažkas slepiama nuo visuomenės“

Gazas

F-1 etapas JAV: K.Raikkoneno pergalė išgelbėjo S.Vettelio garbę

Aktualu

Politologas: G.Nausėda ir V.Ušackas – labiau aristokratiški, S.Skvernelis – iš liaudies

Gyvenimas

Projekto „Pasimatuok jūrą“ įkūrėja J.Zinkevičiūtė: kodėl aklas karjeros siekimas prieštarauja moters prigimčiai

Gazas

„Fast Lap“ organizatoriai deda tašką: „Uždarome projektą“

Aktualu

P.Auštrevičius: už R.Šimašiaus dalyvavimą rinkimuose ne su partija balsavo 10 proc. Vilniaus liberalų

Vardai

Viešumo vengusi Monika Šalčiūtė – apie sunkią ligą, dėl kurios nenorėjo išeiti iš namų

Gyvenimas

Pusės savo svorio atsikratė pakeitusi vieną įprotį

Pasaulis kišenėje

Diuseldorfas: ilgiausias pasaulyje baras

Gyvenimas

Ypatinga Ievos istorija: Italijoje ištekėjusi už gruzino kuria laimę Kaune ir augina kitokią dukrą

Gazas

Įdomioji istorija: kuriuose Lietuvos miestuose tarpukariu vyko motociklų treko lenktynės

24sek

Geliantis Virginijaus Šeškaus klausimas: „Gal kitą kartą be lanko žaisime?“

N-18 Aktualu

Januliškio gyventojus sukrėtė beširdžių žiaurumas: kažkas nušovė du šeimos augintinius

24sek

„Žalgirį“ baudęs Tyleris Ennisas patyrė itin šiurpią traumą

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. Apie pozavimą hipertikrovėje

Vardai

Apie oficialias skyrybas pranešęs Sigitas Martinavičius jau planuoja kitas vestuves – tuoksis Balyje

Sportas

Milano derbyje – paskutinės minutės įvartis ir „Inter“ triumfas

Aktualu

Lietuvos stačiatikiai nesiruošia net svarstyti atsiskyrimo nuo Maskvos patriarchato

Maistas

Vietnamiečių šeimos restoranas Vilniuje – padėka Lietuvai už šiltą priėmimą

Naujienos

Aktualu

Iš Oslo į Donbasą: kodėl Ukrainos kariuomenė išspyrė su radikalais susibičiuliavusį norvegą?

Interviu Aktualu

Buvusi Vyriausybės kanclerė M.Dargužaitė: „Jei įrašai ištrinami, tai atrodo, kad kažkas slepiama nuo visuomenės“

Gazas

F-1 etapas JAV: K.Raikkoneno pergalė išgelbėjo S.Vettelio garbę

Aktualu

Politologas: G.Nausėda ir V.Ušackas – labiau aristokratiški, S.Skvernelis – iš liaudies

Gyvenimas

Projekto „Pasimatuok jūrą“ įkūrėja J.Zinkevičiūtė: kodėl aklas karjeros siekimas prieštarauja moters prigimčiai

Gazas

„Fast Lap“ organizatoriai deda tašką: „Uždarome projektą“

Aktualu

P.Auštrevičius: už R.Šimašiaus dalyvavimą rinkimuose ne su partija balsavo 10 proc. Vilniaus liberalų

Vardai

Viešumo vengusi Monika Šalčiūtė – apie sunkią ligą, dėl kurios nenorėjo išeiti iš namų

Gyvenimas

Pusės savo svorio atsikratė pakeitusi vieną įprotį

Pasaulis kišenėje

Diuseldorfas: ilgiausias pasaulyje baras

Gyvenimas

Ypatinga Ievos istorija: Italijoje ištekėjusi už gruzino kuria laimę Kaune ir augina kitokią dukrą

Gazas

Įdomioji istorija: kuriuose Lietuvos miestuose tarpukariu vyko motociklų treko lenktynės

24sek

Geliantis Virginijaus Šeškaus klausimas: „Gal kitą kartą be lanko žaisime?“

N-18 Aktualu

Januliškio gyventojus sukrėtė beširdžių žiaurumas: kažkas nušovė du šeimos augintinius

24sek

„Žalgirį“ baudęs Tyleris Ennisas patyrė itin šiurpią traumą

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. Apie pozavimą hipertikrovėje

Vardai

Apie oficialias skyrybas pranešęs Sigitas Martinavičius jau planuoja kitas vestuves – tuoksis Balyje

Sportas

Milano derbyje – paskutinės minutės įvartis ir „Inter“ triumfas

Aktualu

Lietuvos stačiatikiai nesiruošia net svarstyti atsiskyrimo nuo Maskvos patriarchato

Maistas

Vietnamiečių šeimos restoranas Vilniuje – padėka Lietuvai už šiltą priėmimą

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką