-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 15

Mūsų gyvenimą valdo 12 gyvūnų

Ar žinojote, kad egzistuoja ne tik dvylika zodiako ženklų, bet ir dvylika žmogaus gyvenimo etapų? Kiekvienas etapas atneša naujų rūpesčių ir lūkesčių. Pasak Rytų horoskopo žinovų, kiekvieną šių etapų globoja koks nors gyvūnas: gaidys, katinas ar gyvatė.
Laikrodis
Mūsų gyvenimą valdo 12 gyvūnų. / Fotolia nuotr.

Nieko naujo nepasakysime, primindami, kad elgesys ir temperamentas nepriklauso vien nuo žmogaus. Kiekvieno mūsų gyvenimą veikia dangaus kūnai, gamtos stichijos ir… gyvūnai. Rytų išminčiai mėgdavo sakyti, kad kiekvieną gyvenimo smulkmeną veikia žvaigždės ir žmoguje pasislėpęs gyvūnas. Juk indėnai irgi ne šiaip tikėjo totemais ir turėjo juos globojantį gyvūną. Tai – per amžius sukaupta patirtis, kurios negalima ignoruoti ar paneigti. Nesvarbu, tikime tuo ar ne.

Pasak rytiečių, į mūsų gyvenimą atskuba vis naujas gyvūnas, kuris diktuoja naujas taisykles, kitaip rikiuoja prioritetus. Perskaitę šių dvylikos gyvūnų ženklų aprašymus, sužinosite, kokį gyvenimo etapą šiuo metu išgyvenate ir kas laukia ateityje.

 

► GAIDYS (nuo gimimo iki metų)

Kūdikis (kaip ir jo metų atstovas gaidys) itin imlus ir greitos reakcijos. Oho, kiek daug per tą trumpą laiką reikia išmokti, suprasti, patirti. Per pirmuosius gyvenimo metus vaikutis tiek visko išmoksta, įsidėmi ir patiria, kiek vėliau nepajėgs per visą likusį gyvenimą.

Gaidys – logikos ženklas. Jis gyvena pagal tam tikrą grafiką. Mažylis irgi valdomas tiksliai veikiančių fizinių refleksų (laikas miegoti, laikas valgyti ir t. t.). Ir Gaidys, ir jo globotinis – tarsi gyva emocija. Jautriai reaguoja į aplinkinių balso tembrą ir net jausmo virpesį. Su pasauliu bendrauja per balsą ir klausą. Štai kodėl taip svarbu su mažuoju žmogučiu švelniai kalbėti, myluoti jį, rodyti kuo daugiau jausmų.

 

► BEŽDŽIONĖ (nuo 1 iki 3 metų)

Tokio amžiaus vaikutis – tikra beždžionėlė. Mielas, smalsus ir judrus. Šiuo gyvenimo tarpsniu jis atranda pasaulį: susipažįsta su spalvomis, daiktais, formomis. Kaip ir beždžionė nori viską pačiupinėti, pauostyti ir paragauti. Beždžionei, kitaip nei Gaidžiui, svarbiau ne emocija, o gyvas potyris. Šiuo gyvenimo tarpsniu formuojasi pirmoji atmintis. Žinoma, ji labai fragmentinė. Lyg padrikų paveikslėlių kaleidoskopas. Beždžionei nebūdingas nuoseklumas. Jai svarbiau kuo daugiau judėti ir viską tyrinėti. Tačiau nepaisant tokio uolaus aktyvumo, tokio amžiaus vaikutis – tikrų tikriausias intravertas. Jis ne itin mėgsta kompaniją, susipažinti su pasauliu daug įdomiau vienam. Ši gyvenimo atkarpa – tinkamiausias laikas ugdyti mažylio fizinę ištvermę ir ambicijas. Tik nereikėtų pamiršti, kad Beždžionė – garbėtroška, kuriai būtina nors kartais jaustis pranašesnei ir nugalėti.

 

► OŽKA (nuo 3 iki 7 metų)

Atstatyti mažojo ožiuko ragai – tik poza. Tokio amžiaus vaikas demonstruoja daugybę įvairiausių emocijų. Kartais ne pačių maloniausių. Dažnai iki tol buvęs nepataisomas meilutis ir smalsuolis, tampa kaprizingu vaikiūkščiu. Vaikas, ištyrinėjęs pasaulį, intuityviai suvokia, kad atstatytais ragais labai lengva ko nors išsireikalauti. Tik nemanykite, kad tai tuščias vaiko kaprizas. Tokiu būdu mažylis provokuoja ir tikrina, kiek gali sau leisti. Svarbiausias Ožkos amžiaus vaiko tikslas – suprasti pasaulį. Tuo metu maksimaliausias jo jautrumas ir imlumas. Todėl tiek daug ašarų ir kaprizų. Jeigu leisite vaikui paverkti dėl jo mažų nusivylimų ir skausmų, mažasis užaugs jautrus, užjaučiantis. Svarbiausia elgesio su Ožkos amžiaus vaiku taisyklė – nepriekaištaukite vaikui, nes jo sąžinė dar negimė, tiesiog viską paverskite gyvenimo pažinimo žaidimu.

 

► ARKLYS (nuo 7 iki 12 metų)

Pats metas tokio amžiaus žmogui užkrauti pareigų. Arklys – darbo ir valios simbolis. Šis laikas tinkamiausias supažindinti vaiką, kad šalia žodžio “noriu” egzistuoja kitas svarbus žodis “reikia”. Tai radikaliai naujos patirties metas. Žmogus atsiduria prie sąmoningumo ir savarankiškumo ribos. Pamažu atsisveikina su nežabotų emocijų pasauliu. Ir pradeda suvokti, kad gali ne tik reikalauti, bet ir šį tą pats nuveikti. 7–12 gyvenimo metais formuojasi tokios savybės kaip sąžinė, atsakomybė, valia.

 

► JAUTIS (nuo 12 iki 17 metų)

Dvyliktieji gyvenimo metai – šuolis per prarają. Viskas – vaiko ideologija, fiziologija ir psichologija – keičiasi. Todėl tikrai ne šiaip trylikametė dukra keičia mėgstamų dainininkų plakatus ant sienos. Jaučio periodu kaip tik viskas ir prasideda: keičiasi kūno formos, aplanko pirmieji seksualumo ir meilės priepuoliai. Jautis – impulsyvumo ir dvilypumo ženklas. Žmogus fiziškai lyg ir pasirengęs seksualiniam gyvenimui, tačiau emociškai tikrai dar tam nesubrendęs. Geriau būtų, jei šią patirtį atidėtų bent kol sulauks septyniolikos. Jaučio etapas, kupinas pulsuojančių hormonų audrų, baigia vaikystę.

 

► ŽIURKĖ (nuo 17 iki 24 metų)

Šis laikotarpis šluoja nuo kelio visus draudimus. Širdis atvira meilei. Pasak S. Freudo, tuo metu nerealizuoti seksualiniai pojūčiai sublimuojasi į kitokią veiklą. Žiurkės periodu gali gimti garsūs mokslininkai arba… seksualiniai maniakai. Šio amžiaus jaunuoliui nebūtinai turi suliepsnoti kūniški geiduliai. Jis gali pamilti mokslą, tėvynę, sportą ar muziką.

Beje, šis amžiaus tarpsnis saldus ne tik meile. Žiurkė pasižymi smalsumu. Todėl 18–24 gyvenimo metai – tinkamiausias laikas siekti mokslo aukštumų.

 

► ŠERNAS (nuo 24 iki 31 metų)

Šis etapas – tarsi plačiuose vandenyse siūbuojantis burlaivis. Burės krypsta į tą pusę, iš kurios pučia vėjas. Vieną dieną norisi kurti savo verslą, šturmuoti didžiąsias pasaulio scenas, kitą rytą užtenka išsivirti košės ir ramiai sau kulniuoti į nemėgstamą, bet stabilumą garantuojančią tarnybą. Žmogus, rodos, turi pakankamai žinių ir yra subrendęs rimtiems darbams, tačiau vis dar blaškosi, ieškodamas… savęs.

Tai didžiausia gyvenimo kryžkelė, didžiųjų paieškų metas, tarsi paskutinis šansas suvokti savo pašaukimą. Šerno blaškymasis būtinas, kad viską išbandę, atrastume tai, kas skirta būtent mums. Šis tarpsnis – tramplinas į brandaus, nuovokaus ir stabilaus žmogaus gyvenimą.

 

► ŠUO (nuo 31 iki 42 metų)

Po blaškymosi Šerno metais grįžta pareigos ir būtinybės suvokimas. Metas ištikimybei ir pastovumui. Šerno metai – tai laikas, skirtas šeimai, vaikams ir karjerai. Jei šiuo gyvenimo tarpsniu nepavyks susikurti jaukių namų, užauginti vaikų ir įgyvendinti kūrybinių sumanymų, vargu ar atsiras tam palankesnis laikas. Žinoma, Šuns valia neprilygsta Arklio, tačiau jos tikrai pakaks įveikti svarbias gyvenimo užduotis. Šuns amžius vyrui – pajėgumo viršūnė, veiksmo ir mąstymo pikas. Moteriai 35–40 metų – lemiamas laiptelis į gyvenimo viršukalnę.

 

► GYVATĖ (nuo 42 iki 55 metų)

Vertybių perkainojimo laikas. Moterims šis metas – antrosios jaunystės, pakilimo amžius. Deja, vyrams – amžiaus vidurio krizė. Jie ūmai suvokia, kad jų aukso amžius baigiasi, netrukus areną užims kiti. Štai kodėl vidutinio amžiaus moterys vėl uoliai ima rūpintis savimi, dažnai įsitaiso meilužį. O vyrai kruopščiai dangsto nepageidaujamą plikę, pradeda lankytis sporto klubuose ir lakstyti paskui ilgakojes blondines. Gyvatė moka drumsti dvasią, žmogų kamuoja egzistencinis nerimas. Tai periodas, kai reikia apsispręsti, kokiu keliu eisime: dvasingumo ar emocinės degradacijos.

 

► DRAKONAS (nuo 55 iki 70 metų)

Gyvatės sujauktas dvasinis pasaulis po truputį rimsta. Drakonas – išminties simbolis. Žinių, išminties ir patirties – su kaupu. Tačiau Drakonui stinga polėkio ir lankstumo. Artėjant prie 70-ties, geriau atsisakyti visuomeniškų ambicijų. Verčiau atrasti prarastą ryšį su Dievu. Šiuo amžiaus tarpsniu žmogus darosi vis labiau dievobaimingas.

 

► KATINAS (nuo 70 iki 85 metų)

Šis laikas bemaž analogiškas Ožkos periodui. Žmogus vėl tampa protestuotojas, verksmingas, įnoringas ir kaprizingas. Tai – tarsi protestas prieš artimuosius, bandančius jį “nurašyti”. Taip pat tai – savotiškas būdas atkreipti į save dėmesį. Mažas ožiukas mokosi pažinti pasaulį, Katinas – neprarasti ryšio su pasauliu. Katinai dažnai grimzta į prisiminimus, ypač jaunystės, kai buvo aktyvūs savo gyvenimo ir pasaulio kūrėjai. Tai uždega ir teikia jėgų, leidžia laukti naujų įvykių.

 

► TIGRAS (nuo 85 metų)

Dabar jau galima ramiai atsikvėpti. Visi 11 gyvenimo etapų nugyventi. Lieka paskutinysis. Žinoma, nedaugeliui tenka patirti Tigro jėgą. Gaila, nes tai gilios filosofijos laiko tarpsnis, aukščiausia dvasingumo pakopa. Kam tokiam senoliui reikalinga valia? Be abejo, produktyviam darbui. Ir nieko nuostabaus. Juk Arklys mokosi dirbti, kad ateityje būtų produktyvus, Šuo dirba, kad įvykdytų gyvenimo programą, Tigras mokosi dirbti siela. Tai tarsi pasirengimas kelionei į amžinybę…

 

Taip pat skaitykite:

Partnerių dermė pagal horoskopą

Jūsų kūno horoskopas

Spalvų horoskopas, dėl kurio alpo Paryžiaus damos

Mitybos polinkiai pagal horoskopą

Santykių „strategija“ pagal horoskopą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius