-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 07

Naujajame „Ji + 7 dienos“ numeryje – mokomės kepti gardžius ir sveikesnius amerikietiškus mėsainius

Mėsainiai, kokakola ir džinsai – lyg Amerikos vizitinė kortelė. Amerikiečiai tvirtina, kad jie pirmieji tarp dviejų duonos riekelių įkišo jautienos maltinį, pridėjo svogūnų, salotos lapą ir smulkintų marinuotų agurkėlių. Būtent toks mėsainis šiandien yra laikomas etalonu.
Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (36 nr.)
Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (36 nr.) / Redakcijos nuotr.

Ar tikrai mėsainis pirmą kartą buvo pagamintas Amerikoje, šiandien niekas tiksliai nepasakys. Net jei ir buvo atvežtas iš kitur, JAV jo receptas 1885–1904 m. buvo ne kartą kurtas ir perkurtas. Pastangos nenuėjo veltui. Amerikietiškas mėsainis tapo populiariausiu maistu pasaulyje. Jeigu norite pasigaminti gardžių ir sveikesnių mėsainių, sužinoti, kaip jie valgomi, nepraleiskite numerio temos „Kepame mėsainius!“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (36 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (36 nr.)

Naujajame numeryje jūsų laukia pažintis ir su išskirtiniais pašnekovais, nepabūgusiais pasielgti taip, kaip liepia širdis. Vienas jų – Tomas Gudėnas – parkūro meistras, kaskadininkas, lektorius, mokantis harmoningų santykių ir sveiko gyvenimo būdo. Tomas, vaikystėje buvęs labai ligotas, sugebėjo išsigydyti ligas. Dar mokykloje jis išdrįso nekreipti dėmesio į aplinkos spaudimą ir pasukti unikaliu savo keliu. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Kaskadininkas, išsigydęs kūną ir sielą“.

Prieš trylika metų Giedrės Stasiūnaitės tėvai laimėjo žaliąją kortą – leidimą gyventi ir dirbti JAV. Tuomet dvyliktoje klasėje besimokančiai merginai teko krautis lagaminus ir vykti į svajonių šalimi vadintą kraštą. Jei smalsu, kaip sekėsi Giedrei kurti gyvenimą Amerikoje, atsiverskite interviu „Meilės užtenka dviem šalims“.

Apie amerikietišką svajonę bent ausies krašteliu yra girdėję visi. Kai kurie pamąsto, kad būtų visai neblogai, jei ir jų gyvenime svajonės taptų realybe. Šį kartą apie tai, kodėl svajonės vadinamos amerikietiškomis ir ką daryti, kad jos taptų pasiekiamos ranka. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Paskui amerikietišką svajonę“.

Šis, 36-asis, numeris skirtas JAV rugsėjo 11-osios teroristinio išpuolio metinėms paminėti! Tad nenustebkite, kad daugelis straipsnių susiję būtent su šia šalimi.

Kiekvienai tautai būdingas savitas gyvenimo būdas. Amerikiečiai, pasirodo, savo kasdienybės neįsivaizduoja be 5 dalykų. Jei įdomu sužinoti, kokių, nepraleiskite straipsnio „Be ko neišgyventų amerikiečiai“.

Dažnai išgirsi tėvelius sakant, kad jų sūnus negali ilgai išsėdėti ruošdamas pamokas, rašo it vištos koja, kad jam tik žaidimai ir vėjai galvoje... Neskubėkite imtis griežtų priemonių ar už tai bausti.

Pasak specialistų, berniukų ir mergaičių mokymosi stilius gerokai skiriasi. Kuo ir kaip padėti jiems laikytis disciplinos mokantis, atskleidžia Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos psichologė Aurelija Ananjevaitė straipsnyje „Kaip mokosi berniukai ir mergaitės“.

Senas ir gajus mitas, esą amerikietės nepasižymi geru skoniu ir reprezentuoja veikiau sportinį nei išlaikytą rafinuotą stilių. Tačiau pažvelgus į dainininkės Gwen Stefani, aktorės January Jones, manekenės Kendall Jenner ir drabužių dizainerės Tory Burch eilutes, akivaizdu, kad mūsų žinios – menkos. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Stilingosios amerikietės“.

„Tai namai su paslaptimi, kur gera augti vaikams, daug erdvės įdomiems sprendimams. Juose gausu tiek spalvų, tiek dekoro. Tokiame kontrastų principu sukurtame interjere pernelyg nesistengiama, kad viskas tobulai derėtų“, – dizainerė Kristina Grybaitė negaili patarimų kuriantiems amerikietiško stiliaus interjerą. Jeigu įdomu sužinoti daugiau, atsiverskite straipsnį „Kuriame amerikietiško stiliaus namus“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (36 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji + 7 dienos“ (36 nr.)

Naujajame numeryje, kaip visada, jūsų laukia ir naujų valgių receptų. Šįkart siūlome išsikepti ne tik sveikesnių mėsainių, bet ir pasigaminti amerikietiškų desertų. Receptų ieškokite rubrikoje „Virtuvė / 4 amerikietiški desertai“.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius