-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 12

Naujajame „Ji“ numeryje – apie daigintų sėklų naudą sveikatai ir grožiui!

Ne kartą esame pagalvoję, kaip būtų puiku subalansuoti mitybą ar šeimai patiekti daugiau sveiko maisto. O gal virtuvėje norite turėti visada šviežių, ką tik nuskintų žalumynų? Daiginimas namuose – puikus būdas visa tai įgyvendinti. Plačiau apie tai skaitykite numerio temoje „Daigintos sėklos – sveikatos šaltinis“.
Žurnalo „Ji“ viršelis (11 nr.)
Žurnalo „Ji“ viršelis (11 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Na, o mūsų pašnekovas – medicininį išsilavinimą turintis pirtininkas, netradicinių masažų specialistas – Saulius Davidavičius atskleidžia jaunystės eliksyro paslaptis. Vyras sako, kad pavasarį moterys uoliai ieško veiksmingų jauninamųjų, grožį puoselėjančių procedūrų. O juk pačios geriausios – išbandytos dar mūsų senolių. Jei įdomu, nepraleiskite straipsnio „Po pirties tarsi atgimstama“ (rubrika „Patirtis“).

Tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse su Monika Linkyte Lietuvai atstovausiantis Vaidas Baumila pastaruoju metu – vienas geidžiamiausių pašnekovų. Mūsų žurnalo skaitytojoms atlikėjas ir TV laidos „VIP“ vedėjas pažeria pačių įdomiausių savo gyvenimo faktų (rubrika „10 faktų“).

Kovo 27 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertuos Kanados roko superžvaigždė Bryanas Adamsas. Po pasaulį su grupe keliaujantis išskirtinio balso atlikėjas švenčia savo sėkmingiausio albumo „Reckless“ 30-mečio jubiliejų. Pikantiškų  jo gyvenimo detalių, apie kelią į sėkmę atskleidžiame straipsnyje „Paskui laimės paukštę“.

Taip pat skaitykite: Vaikinas savo merginai piršosi kasdien visus metus, o ji to net nenutuokė

Šiais laikais nerasi žmonių, kurių nebūtų vienaip ar kitaip paveikusi emigracija. Emigrantai  perteikia įvairių patirčių: vieni sėkmingų, kiti nelabai. Na, o mūsų Tailande gyvenanti pašnekovė sako, kad svetimoje šalyje jai trūksta tik draugų.

„Visas mano gyvenimas telpa į 20 kg sveriantį lagaminą. Jį visur su savimi tampausi kaip sraigė savo namelį. Toks gyvenimo būdas išmokė nevergauti daiktams ir turėti tik tiek, kiek iš tiesų reikia“, – sako jau antrus metus Tailande gyvenanti Astra Petkūnaitė. Kaip sekais, kokie vėjai atpūtė jauną moterį į tolimą šalį, skaitykite rubrikoje „Emigrantai“.

Visos žinome tą jausmą, kai santuoka pradeda braškėti per visas siūles ir dieną naktį kamuojamės ieškodamos atsakymo, ką daryti. Leisti meilės laivui nuskęsti ar stengtis traukti? Mūsų patarimas – neskubėkite. Nusiraminkite, išgerkite puodelį kvapios arbatos ir perskaitykite straipsnį „Skirtis? O gal gelbėti santuoką?“. Alisa Bowman, populiari JAV psichologė, žurnalistė ir tinklaraštininkė, išgelbėjo ne tik savo, rodos, beviltišką santuoką, bet ir daugelio kitų. Galbūt jos patarimai padės priimti svarbų ir teisingą sprendimą.

Niekas nesiginčija, kad sveika mityba – geros sveikatos šaltinis. Tačiau, kai jai skiriamas pernelyg didelis dėmesys ir tai tampa kone manija, rizikuojame pakliūti į ortoreksijos pinkles.

Viso pasaulio mokslininkai, dietologai skambina pavojaus varpais: nauja sveikos mitybos mada jos sekėjams gali grėsti netgi mirtimi. Sergančiųjų ortoreksija skaičius per pastarąjį dešimtmetį Europoje išaugo keletą kartų (duomenų, kiek žmonių kenčia nuo šios ligos Lietuvoje, nėra). Pastebėta, kad dažniausiai ortoreksijos aukomis tampa jauni, sėkmės trokštantys žmonės. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Sveikos mitybos manija“.

Dabar, kai saulutė vis dažniau šypsosi ir darosi vis kaitresnė, labai pravers Klinikos „Grožio pasaulis“ gydytojos dermatologės Birutės Adomavičienės naudingi patarimai. Lietuvoje kasmet nustatoma apie du šimtai naujų melanomos – piktybinio odos vėžio atvejų. Gydytojų teigimu, sergančiųjų melanoma daugėja. Ar kalta vien piktėjanti saulė? Į ką atkreipti dėmesį ir kaip sumažinti odos vėžio riziką, sužinosite perskaičiuosi straipsnį „Mažas apgamas – didelės bėdos“.

Taip pat skaitykite: Odos priežiūra moters amžiaus tarpsniais: nuo 20 metų iki 50 ir daugiau

Daugybę amžių moterų buduaras slėpė paslaptis. Ne tik intymias, bet ir grožio. Ir dauguma jų buvo susijusios su apatiniu trikotažu, paklususiu besikeičiančių laikotarpių mados tendencijoms. Kokios jos, sužinosite atsivertusi straipsnį „Pro rakto skylutę“.

Visos norime būti gražios. Deja, dažnai pamirštame, kad grožis – ne tik madingi drabužiai, daili šukuosena, bet ir sveika oda. Pirmas žingsnis šio tikslo link – odos valymas. Grožio terapeutė Ilona Navakienė pasakoja apie odos valymo rūšis, kaip tinkamai valyti ir prižiūrėti odą (straipsnis „Odos valymas“).

Naujajame „Ji“ numeryje taip pat sužinosite apie palangių plėšrūnus (rubrika „Jaukūs namai“), Margaret Mitchell, romano „Vėjo nublokšti“ autorę (rubrika „Legendos“), galėsite leistis į virtualią kelionę po Dubajų. Ir, žinoma, kaip visada jūsų laukia daugybė naujų kulinarinių receptų.

Šįkart svečiuose – graikų virtuvė. Sveika, spalvinga ir maistinga – ji tikras džiaugsmas mėgstančioms gardžiai ir sočiai pavalgyti.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius