Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

Naujajame „Ji“ numeryje – didysis spalio horoskopas!

Pasak astrologės, dvasinio ugdymo ir sveikatingumo centro „Udumbara“ vadovės Nijolės Gabijos Wolmer, po sunkoko rugsėjo galėsime atsikvėpti. Bent jau spalio pradžia bus nuostabi, džiugi ir sėkminga daugeliui veiklos sričių.
Žurnalas „Ji“ (39 nr.)
Žurnalas „Ji“ (39 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Spalio dvi pirmos dekados šiemet vienos geriausių. Puikiai tinka tęsti senus darbus ir pradėti ką nors nauja. Drąsiai galite įgyvendinti grandiozinius planus, idėjas, naujai gimusius sumanymus, projektus.

Šis dinamiškas metas skleis galingą ir taikią augimo energiją. Todėl gerai klosis viskas, ko imsitės. Jei smalsu, ką jūsų Zodiako ženklui pranašauja žvaigždės, nepraleiskite numerio temos „Spalio horoskopas“.

Kaip visada, naujajame numeryje laukia pažintis su įdomiais pašnekovais. Štai Jungtinių Arabų Emyratų oro linijose stiuardese dirbanti Aurelija Barauskaitė savo atostogas sieja su Lietuva, su viešnage gimtuosiuose namuose. Tačiau, kai jau įpusėjus atostogoms virš galvos praskrenda lėktuvas, nubunda dangaus šauksmas ir šmėkšteli mintis: „Ten mano namai...“ Plačiau apie jos gyvenimo patirtis skaitykite straipsnyje „Smagu kitame pasaulio krašte sutikti lietuvių“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (39 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (39 nr.)

Kitas pašnekovas – grafikos dizaineris, keliautojas ir kūrėjas Šarūnas Savickas. Lietuvoje jis jau buvo pagarsėjęs kaip žmogus, su 35 litais kišenėje apkeliavęs pasaulį. Dabar jis surengė kitą projektą – žmonių inkilų statymo dirbtuves. Čia Šarūnas ne tik pajuto ryšį su gamta, kitais žmonėmis ir net akmenimis, bet ir su pačiu savimi.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad aš viešėjau Gruzijoje ir grįžęs į Vilnių šių metų sausį pajutau, kad man sunku būti tarp žmonių. Po šurmulio ir gyvybės Gruzijoje atsidūriau pusgyviame mieste – taip tuo metu man atrodė. Supratau, kad turiu važiuoti į gamtą ir izoliuoti save nuo išorės, nes jaučiau, kad buvau atitolęs pats nuo savęs.

Nutariau nuvykti į Antalieptę. Ten, gamtoje, leidau sau tiesiog būti ir tuo pat metu dirbti su savo projektais. Vieną rytą, vaikščiojant mišku, man atėjo tokia mintis: žmonės nori susigrąžinti santykį su savimi būdami vieni. Mes retai turime tą prabangą. Tas savęs negirdėjimas ir iškreipia visus sprendimus, kuriuos mes priimame“, – atvirauja pašnekovas. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Magija miške. Žmonių inkilai“.

Jeigu jums aktuali tema apie nevaisingumą, atsiverskite straipsnį „Nevaisingumas. Ieškoti išeičių ar pasiduoti?“ Statistikos duomenys skelbia, kad Lietuvoje kas septinta pora turi vaisingumo sutrikimų. Naujai įsižiebusi viltis tokioms šeimoms – neseniai mūsų šalyje įteisintas Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projektas, kuriuo atsisakoma griežtų apribojimų pagalbinio apvaisinimo procedūrai.

Toms, kurios nori puoselėti grožį natūraliais būdais, siūlome straipsnį „Natūrali kosmetika. Ką reikia žinoti“. Patarimas „nedėk ant veido to, ko negalėtum suvalgyti“ geriausiai nusako, kas yra natūrali kosmetika. Tai nekenksmingi, chemiškai neapdoroti grožio produktai, kuriuos kuria aplinką tausojančios įmonės...

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (39 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (39 nr.)

Netikėtai greitai atėjęs ruduo ragina keisti garderobą. Stilinga ir mada besidominti moteris žino, kad aksesuarai – svarbi stiliaus detalė. Tad į kokią rankinę šį rudenį mėginsime sudėti visą gyvenimą ir kokiais papuošalais gyvinsime aprangą? Plačiau apie tai ir patarimų ieškokite straipsnyje „Kuo puošimės šį rudenį?“.

Ar įsivaizduojate senelių namus, kuriuose dažnai aidi linksmas vaikučių krykštavimas? Arba po vienu stogu gyvenančius du bičiulius – studentą ir senolį, kurie drauge geria arbatą, šnekučiuojasi ir eina pasivaikščioti? Tokių senelių namų egzistuoja iš tikrųjų.

Kasmet vis didesnę visuomenės dalį sudaro pagyvenę žmonės, todėl demografinis senėjimas tampa viena svarbiausių socialinių ir ekonominių problemų visame pasaulyje. Jungtinių Tautų organizacijos Generalinė asamblėja spalio 1-ąją paskelbė Tarptautine pagyvenusių žmonių diena. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus žmonėms. Senelių namai – vienas iš klausimų, kuris rūpi tiek vyresniems asmenims, tiek jų giminaičiams. Apie tai skaitykite straipsnyje „Kitokie senjorų namai“.

Naujakuriams arba norintiems pakeisti apšvietimą namuose, siūlome straipsnį „Apšvietimas kuria namų jaukumą“. Rasite naudingų specialisto patarimų. Apšvietimas neabejotinai yra viena svarbiausių gražaus ir funkcionalaus interjero sudedamųjų dalių. Tinkamai apšviestuose namuose jaukiau svečiuotis, lengviau susikaupti darbui, maloniau ilsėtis. Tačiau galvojant apie namų grožį būtina nepamiršti ir saugumo.

Mėsą mes mėgstame! Jei toks sakinys jūsų šeimoje skamba dažnai, nepraleiskite rubrikos „Virtuvė / skanu ir paprasta“, nes čia – gardūs jos valgiai. Ant grotelių kepta mėsa tėčiui, minkšti maltinukai vaikams, plovas į svečius atėjusiems seneliams, na, o salotos – kaip visada dietos besilaikančiai mamai.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (39 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (39 nr.)

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius