Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 21

Naujajame „Ji“ numeryje – gražinamės pagal fengšui!

Populiarėjant ekologiškam gyvenimo būdui, pats laikas prisiminti kinų išmintį, persmelktą harmoningu žmogaus ir gamtos ryšiu. Nusistačiusi savo elementą, pagal jį pasirinkusi kosmetiką ir grožio procedūras, netruksite įsitikinti, kad gamtos duotas ir pagal rytiečių taisykles paryškintas grožis – jūsų koziris.
Žurnalas „Ji“ (38 nr.)
Žurnalas „Ji“ (38 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

Naudingų grožio patarimų ieškokite numerio temoje „Gražinkitės pagal fengšui“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (38 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (38 nr.)

Vilnietė Augustė Žebuolytė-Vanama po studijų Anglijoje ketino grįžti į Lietuvą, bet likimas jauną moterį nubloškė į Indiją. Ten gyvena šeštus metus. Persikėlusi į vyro gimtinę, ji iki šiol bando perprasti šią sunkiai suvokiamų kontrastų šalį ir stengiasi išsaugoti lietuviškąją tapatybę.

„Daugybė žmonių namuose, jokio privatumo, nesuprantama kalba, karštis. Bijojau dėl dukrytės, kuri keliavo per begalybės giminaičių rankas. Stebino mūsų buto asketiškumas. Vyro šeima Indijos standartais – pasiturintys žmonės, butas erdvus, tik su keletu nederančių, plastikinių arba senų medinių baldų, visuomet šlapia vonia, įjungtu televizoriumi ir atviromis pagrindinėmis durimis, kičiniais induizmo dievų plakatais ant sienų ir už jų gyvenančiais driežais“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijasi lietuvė.

Plačiau, kaip jai sekėsi pritapti svetimoje šalyje ir kuo ją sužavėjo Indija, skaitykite straipsnyje „Aš dėkinga Indijai už vertybių pamokas“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (38 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (38 nr.)

Kitas mūsų pašnekovas – virtualios internetinės „IšMokyklos“ įkūrėjas, savęs pažinimo konsultantas Jevgenijus Černyš. „Dvidešimt aštuonerių pradėjau verslą, kaip ir visi vaikščiojau į darbą, pasiėmęs kreditą įsigijau namą, prabangų automobilį, gyvenau su mylima moterimi ir svajojau kurti šeimą. Nustojau bandyti ir daryti, svajoti, nes patikėjau, kad tai ir yra gyvenimo laimė... Ir taip pramiegojau penkerius metus.

Panorau gyventi kitaip. Kai dvasinės praktikos tapo mano gyvenimu, atsiribojau nuo visų materialinių dalykų, netrukus atsidūriau dugne: dvasingas, bet vargšas ir neturtingas. Mano projektai ir verslas ėmė strigti. Bankrutavau. Atsimenu dieną, kai neturėjau ką valgyti. Atidariau šaldytuvą, o ten tebuvo likę 2 kiaušiniai. Svarsčiau, ar pasidaryti šventę šiandien, ar suskaidyti malonumą dviem dienoms. Ir juokiausi, ir verkiau. Ilgainiui aš radau atsakymą.

Žmogus gali būti tikrai laimingas, jei randa dvasinio ir materialaus prado pusiausvyrą. Dabar turiu mėgstamą veiklą, kuri mane įkvepia, o svarbiausia, galiu būti naudingas šiam pasauliui“, – atvirauja Jevgenijus. Jei norite pasisemti gyvenimo išminties, nepraleiskite interviu „Buvau apsėstas idėjos gyventi kitaip“.

Naujajame numeryje rasite ir naudingų grožio patarimų. Šįkart apie masažo naudą ir odai, ir plaukams. Turbūt sutiksite, kad tai ne tik padeda atsipalaiduoti ir išlaikyti gerą savijautą. Ši procedūra taip pat skirta grožiui. Dailesnis kūnas, stangresnė oda, žvilgantys plaukai – visa tai jums gali dovanoti kasdienės masažo procedūros. Plačiau apie tai skaitykite „Masažas daro stebuklus“.

Kai šeimoje auga ne vienas vaikas, natūralu trokšti darnaus bendravimo ir artimo ryšio tarp atžalų. Tačiau tėvai neturėtų tikėtis, kad vyresnėlis taps dešiniąja ranka prižiūrint ir auklėjant mažuosius.

Vaikų ryšį norime kurti nuo pat pirmojo jų susitikimo – vyresnėliui pristatome mažylį, leidžiame palaikyti, paglostyti, pabrėžiame, kad jis dar labai mažutis ir visi kartu turėsime juo rūpintis, neužgauti, pasaugoti. Paprastai dvejų trejų vaikutis dar ne visai geba suprasti ir atjausti už save mažesnį, todėl kantriai ir dažnai to reikia mokyti, jokiais būdais neslepiant kūdikio, perdėtai nesaugant ir neatstumiant vyresniojo... Plačiau apie auklėjimo subtilybes skaitykite straipsnyje „Mažieji pagalbininkai“.

Rugsėjo 25-oji – Pasaulinė kurčiųjų diena. Ta proga siūlome susipažinti su istorijomis garsių žmonių, kuriems neįgalumas nebuvo kliūtis siekti svajonių ir gyventi visavertį gyvenimą, kurti, mylėti, nugalėti. Kaip akla bėgikė tapo olimpiete, o kurčnebylys topmodeliu, sužinosite atsivertę straipsnį „Jie įveikė visas kliūtis“.

Į daržą rugsėjo mėnesį einame nešini dideliu krepšiu ir kastuvu – imsime derlių. Jei pasisodinote daugiau, nei suvartosite per keletą savaičių, apgalvokite, kur laikysite, kaip perdirbsite daržovių ir vaisių perteklių. Gabensite į rūsį, marinuosite ar rauginsite, o gal šaldysite arba džiovinsite? Naudingų patarimų ieškokite straipsnyje „Rugsėjis – derliaus mėnuo“.

Kaip visada naujajame numeryje rasite ir daugybę valgių receptų. Pavyzdžiui, kaip pusryčiams išsikepti gardžių blynelių ir nustebinti šeimyną naujais skoniais.

Taip pat siūlome pasigaminti patiekalų su šparaginėmis pupelėmis. Gardžios, o per patį derliaus įkarštį dar ir nebrangios, ląstelienos, mineralų ir vitaminų kupinos geltonosios ir žaliosios šparaginės pupelės – tikras atradimas taupioms šeimininkėms. Taip pat toms, kurios nori šeimą maitinti sveikiau ir išlaikyti dailias kūno linijas (straipsnis „Šparaginės pupelės. Ir salotoms, ir garnyrui!“).

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (38 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (38 nr.)

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius