Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 05

Naujajame „Ji“ numeryje – viskas apie šviežias daržoves ir jų naudą!

Ar žinote, kad per dieną rekomenduojama suvalgyti 3–5 porcijas daržovių, t. y. ne mažiau kaip 500 g.
Žurnalas „Ji“ (40 nr.)
Žurnalas „Ji“ (40 nr.) / Redakcijos archyvo nuotr.

„Tai ne tik puikus maistas, bet ir sveikas užkandis“, – sako dietologijos klinikos „Dietos sistema“ gydytoja dietologė Žana Antonova. Užderėjus rudeniniam derliui, papildykite organizmą būtinais vitaminais ir mineralais. Prieš žiemą sustiprinkite imuninę sistemą, kad nekibtų jokie virusai ir ligos.

Jei trūksta geležies, valgykite burokėlius, jei silpsta akys, graužkite morkas, jeigu norite apsisaugoti nuo vėžio, neatsisakykite pomidorų ir brokolinių kopūstų... Jei norite sužinoti, kokių naujų naudingų daržovių savybių atskleidė mokslininkai, atsiverskite numerio temą „Mėgaukitės sezoninėmis daržovėmis“.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (40 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (40 nr.)

Naujajame numeryje jūsų laukia virtuali pažintis su Mariumi ir Vilma Kuitniauskais – trijų įvaikintų brolių Laimono, Karolio ir Tautvydo tėvais. Apie jų atsiradimą šeimoje vilniečiai atviri ir su vaikais, ir su visuomene.

„Tikiuosi, mūsų pavyzdys įkvėps bent vieną šeimą globoti ar įsivaikinti. Tai būtų didelis pasiekimas, nes kūdikių namus reikia naikinti“, – sako M. Kuitniauskas. Plačiau apie tai skaitykite interviu „Dėl vaikų teko nueiti ilgą kelią“.

Tiems, kuriems smalsu daugiau sužinoti apie garsenybių gyvenimą, šįkart siūlome artimiau susipažinti su žavia, jauna, talentinga dainininke Selena Gomez. Jau metai kaip šios gražuolės „Instagram“ paskyra pati populiariausia – turi daugiau nei 100 mln. sekėjų visame pasaulyje.

Net jos vardas dieviškas: Selena graikų kalba reiškia Mėnulio deivę. Tačiau net pačioms ryškiausioms žvaigždėms padangė kartais aptemsta. Neseniai paauglių dievaitė Selena Gomez pranešė, kad laikinai sustabdo karjerą... Daugiau apie šios žvaigždės gyvenimą skaitykite straipsnyje „Laikas stabtelėti“.

Mokinių tėveliams neretai iškyla klausimas, kaip rasti aukso viduriuką ir nustatyti ribas, kiek kištis į namų darbų ruošimą. Kada padėti, o kada reikalauti savarankiškumo? Aktualu? Nepraleiskite straipsnio „Namų darbai. Kiek padėti?“.

Rudenį irgi norisi pagyvinti aplinką, papuošti žiedais. Vėlų rudenį žydintys įvairiaspalviai viržiai tam tinkamiausi. Ir jie labai populiarūs, nes nereikalauja didelės priežiūros, spalvomis džiugina iki pat šalnų, gražiai atrodo apsnigti, ypač – apšerkšniję.

Sudžiūvę nekeičia spalvos, tinka sausoms puokštėms... Apie jų auginimą, laikymą, paruošimą žiemą sužinosite atsivertę straipsnį „Rudens puošmenos“.

Šveicarijos mokslininkai teigia, kad Artimųjų rytų šalių moterų oda sveikiausia pasaulyje. Tačiau ir be tyrimų aišku, kad šio regiono dailiosios lyties atstoves gamta apdovanojo išskirtiniu grožiu.

Jų ryškūs veido bruožai, tobulo atspalvio oda, dailios kūno linijos. Nors Arabijos pusiasalio moterys yra kone tobulos išvaizdos iš prigimties, jos rūpinasi savimi kasdien, o grožio paslaptys šiuose kraštuose perduodamos iš kartos į kartą. Plačiau apie tai, kaip arabės puoselėja grožį ir ko galite iš jų pasimokyti, skaitykite straipsnyje „Arabių grožio paslaptys“.

Saulei šviečiant, dar galime pečius apgaubti lengvučiu lietpalčiu ar minkštu ponču. Vis dėlto pats laikas pasirūpinti šiltesniu apdaru. Kuo nors panašiu į tvido paltą kasdienai ar parką turiningiems savaitgaliams. Patarimų, kaip išsirinkti ir prie ko derinti viršutinį rūbą, rasite straipsnyje „Nuo šalčio saugo paltas“.

Ir, žinoma, koks gi žurnalas be receptų. Šįkart siūlome paragauti gardžių picos variacijų. Daugelyje pasaulio valstybių kulinarai pakeitė tradicinę picą ir ėmė kepti savo šalių virtuvėms pritaikytus patiekalus. Kai kurie eksperimentai puikiai pavyko ir prigijo. Receptų rasite virtuvės rubrikoje „Aplink pasaulį su pica“. Taip pat siūlome išmėginti 4 receptus su morkomis.

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (40 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (40 nr.)

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius