Dabar populiaru
Publikuota: 2013 liepos 23d. 12:54

Ruošiame šaldyto jogurto skanėstus

Jogurtas su uogomis
Fotolia nuotr. / Jogurtas su uogomis

Kepyklėlių jau turime ant kiekvieno kampo, dabar, rodos, atėjo šaldyto jogurto mada. Tai puiku – jogurtas yra sveikesnis skanėstas, todėl siūlome jo ragauti ne tik ledainėse, bet ir namuose jo pasigaminti.

Šaldyto jogurto desertai ir ledai Lietuvoje yra gana naujas dalykas, nors pirmą kartą jie buvo pristatyti 1970 m. Naujojoje Anglijoje (JAV). Netrukus (1978 m.) atsirado ir pramoniniu būdu gaminamas šaldytas jogurtas, pakuojamas į plastiko dėžutes. Dabar šis desertas populiarus bemaž visame pasaulyje, kadangi dažnai jis būna liesesnis,  maistingesnis ir sveikesnis skanėstas už mums įprastus ledus, gaminamus iš pieno ar grietinėlės.

Šio burnoje tirpstančio rūgštoko gardėsio pasigaminti namie nėra sunku, galima ruošti su įvairiais sveikais ir skaniais priedais (sezoninėmis uogomis ir vaisiais, riešutais, netgi įvairiomis sėklomis), saldinti ledus geriausia medumi arba nesaldinti išvis.

Naudojant liesesnį jogurtą, desertą gali skanauti net dietos besilaikantys žmonės. Tačiau skaniausi ir glotnios tekstūros, be nepageidaujamų ledo kristalų ledai išeina iš natūralaus graikiško jogurto, kurio dabar galima įsigyti beveik visuose mūsų prekybos centruose. Kuo riebesnis jogurtas, tuo daugiau oro jis geba į save sugerti maišomas. Tai suteikia ledams purumo.

Jeigu naminiais ledais ketinate vaišinti vaikus, pravartu nusipirkti vaflinių puodelių, lazdelių, pabarstukų (šokolado drožlių, smulkintų riešutų ir pan.). Žinoma, kavinėse jogurto ledai gaminami ledų aparatu, bet namie galima pasigaminti puikiausią skanėstą ir be jo, tereikia žinoti keletą esminių dalykų, o tada būtinai pavyks.

1. Ledams naudojamas jogurtas turi būti kuo tirštesnis.

2. Priedus, kurių ketinate dėti, taip pat verta sušaldyti (jeigu tai uogos arba vaisiai), tai irgi apsaugo nuo ledukų susidarymo.

3. Šaldyti jogurtą reikėtų apie 2 val., tada jis bus ne per daug sustingęs, kreminės konsistencijos. Šaldymo metu desertą reikia kas pusę valandos ištraukti ir gerai išmaišyti, tuomet padėti toliau šalti.

4. Šauni gudrybė – sumaišyti visus produktus, supilti į virtuvinį kombainą ir plakti, po poros minučių įdėti ledo, po dar kelių minučių ledai bus paruošti. Ledas išgaruoja, o desertas žaibiškai atšąla.

PARAGAUKITE!

Receptai
Receptas: Jogurto ledai su špinatais ir miško uogomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 14
Kaip gaminti
  • Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite, supilkite į seklų indą ir padėkite į šaldytuvą.  

Plačiau skaitykite: „Ruošiame šaldyto jogurto skanėstus“

Ingredientai
Sultys: 50.00 ml (apelsinų)
Špinatai: 20.00 g
Avietės: 2.00 st. (ir / arba kitos šaldytos uogos – mėlynės, gervuogės, žemuogės)
Jogurtas: 1.00 st. (riebus graikiškas)
Medus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai jogurto ledai su riešutų sviestu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 8
Kaip gaminti
  1. Į plaktuvą sudėkite sutirštintą pieną, riešutų sviestą, vanilę ir plakite.
  2. Kai masė taps vientisa, sudėkite likusius produktus ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Šaldykite maždaug dvi valandas arba per naktį (kad ledai gerai sušaltų).  

Plačiau skaitykite: „Ruošiame šaldyto jogurto skanėstus“

Ingredientai
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Riešutų sviestas (gali būti su riešutų gabaliukais ar be jų): 100.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Jogurtas: 2.00 st. (graikiškas)
Kakava: 100.00 g (kuo aukštesnės kokybės kakava, tuo sodresnio skonio bus ledai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką