Dabar populiaru
Publikuota: 2013 gruodžio 30d. 13:00

Ruošiame tortą Naujųjų sutiktuvėms! 14 gardžių receptų

Tortas
Fotolia nuotr. / Tortas

Naujųjų sutiktuvės daugeliui, ko gero, sunkiai įsivaizduojamos be šampano purslų ir gardaus torto. O kas, jei naujus metus pradėsite saldžiu siurprizu draugams ar artimiesiems – savo pačios rankomis pagamintu burnoje tirpstančiu tortu. Kokiu? Štai keletas mūsų pasiūlymų...

 
Receptai
Receptas: Kavos tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 50
Kaip gaminti

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, maišykite, kol ištirps cukrus.

2. Sodą išmaišykite dviejuose šaukštuose grietinės. Likusią grietinę sumaišykite su kakava, sukrėskite į kiaušinių masę, suberkite miltus, supilkite grietinę su soda, sudėkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

3. Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos supilkite į apskritą 25 cm skersmens sviestu pateptą skardą, kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar biskvitas iškepė. Iškepkite antrą paplotį. Perpjaukite papločius, kad turėtumėte 4 biskvito lakštus.

4. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su karamelizuotu sutirštintu pienu, maišydama plona srovele supilkite kavą.

5. Biskvito lakštus apšlakstykite sirupu (galima įmaišyti ir konjako ar brendžio), palaukite, kol šiek tiek susigers.

6. Dėkite biskvito lakštą į torto formą, užkrėskite kremo, tolygiai paskirstykite, dėkite kitą lakštą. Viršutinį lakštą plonai aptepkite kremu.

7. Tortą per naktį laikykite šaldytuve. Išimkite iš formos, apibarstykite kakavos milteliais, papuoškite kavos pupelėmis.

Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Cukrus: 400.00 g (tešlai)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 5.00 valg. š. (tešlai)
Soda: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Grietinė: 400.00 g (tešlai)
Graikiniai riešutai: 80.00 g (smulkintų, tešlai)
Sirupas 50.00 g
Sviestas: 300.00 g (kremui ir gabalėlis skardai patepti)
Kava: 100.00 ml (stiprios, kremui)
Karamelizuotas sutirštintas pienas „Rududu“ (kremui) 600.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 41
Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite į smulkius trupinius ir sumaišykite su lydytu sviestu.

2. Sausainių mase ištepkite kepimo formos dugną ir šonus, kad nebūtų jokių tarpelių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

3. Sūrį suplakite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Įmaišykite krakmolą. Kai torto pagrindas atvės, supilkite sūrio kremą. Šiek tiek palaikykite šaldytuve.

4. Viršų puoškite pagal savo fantaziją :) Mes puošėme migdolų drožlėmis ir pjaustytu šokoladuku.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g („Gaidelis“ ar kt. - pagrindui)
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Maskarponės sūris: 700.00 g (įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių krakmolas - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Skanuolis tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 6 val.
3.4 / 47
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite.

2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug mažiau nei pirmajam.

3. Želatiną ištirpinkite karštame (ne verdančiame, o šiek tiek atvėsintame!) virintame vandenyje, supilkite ant varškės sūrio, gerai sumaišykite ir supilkite ant sausainių.

4. Gautą masę 3 val. laikykite šaldytuve, kol sustings.

5. Ant sustingusio varškės sūrio sudėkite likusius sausainius, suberkite ir gražiai po paviršių paskirstykite vaisius (arba uogas), užpilkite želė ir vėl palikite 2 val. stingti.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Sausainiai: 540.00 g (3 pakeliai)
Sviestas: 200.00 g
Varškės sūris: 1000.00 g
Želatina: 20.00 g (1 pakelis)
Želė: 75.00 g (1 pakelis)
Vaisiai: 400.00 g (arba uogos - kas labiau patinka)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karamelinis ir šokoladinis „Napoleonas“
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
4.0 / 15
Kaip gaminti

1. Torto lakštai: į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug 1 val. dėkite į šaldytuvą. Išėmusios tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 24 cm skersmens lakštus ir subadykite šakute. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.

2. Karamelinis pertepimas: dubenyje gerai išsukite „Rududu“ kremą ir sviestą. Paskui įspauskite citrinos sulčių, supilkite kavą ir sukite iki vientisos masės.

3. Šokoladinis pertepimas: dubenyje išsukite iki vientisos masės sviestą ir sutirštintą pieną. Šokoladą ištirpinkite ant garų ir supilkite į dubenį. Sukite iki vientisos masės.

4. Torto sluoksniavimas: dėkite torto lakštą, užtepkite karamelinio kremo, dėkite kitą lakštą ir tepkite šokoladinį glaistą. Tokia tvarka sutepkite visą tortą. Viršų aptepkite šokoladiniu kremu. Puoškite pasitelkusios vaizduotę.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė

 

Ingredientai
Miltai: 600.00 g (lakštams)
Grietinė: 350.00 g (lakštams)
Sviestas: 700.00 g (300 g šalto sviesto – lakštams ir po 200 g kambario temperatūros – karameliniam ir šokoladiniam pertepimams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (lakštams)
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas – šokoladiniam pertepimui)
Karamelizuotas sutirštintas pienas „Rududu“ (1 indelis karameliniam pertepimui) 397.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys – karameliniam pertepimui)
Kava: 100.00 ml (stipri kava – karameliniam pertepimui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (šokoladiniam pertepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ekologiškas šokoladinis tortas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 11
Kaip gaminti

1. Riešutus susismulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių gabalėlių (nereikia padaryti miltinės masės). Sudėkite cukrų, ištirpdytą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite 23 cm dvigubą kepimo formą, suformuokite aukštesnius kraštus, dugną priplokite. 

2. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (iki 180 laipsnių) maždaug 13-15 min.

3. Kol pagrindas vėsta, padarykite torto viršų. Pieną ir želatiną kaitinkite ant silpnos ugnies, kai želatina visiškai ištirps, palikite porai minučių atvėsti. Tada ant labai silpnos ugnies (arba virš verdančio vandens puodo) kaitinkite tą patį pieną, sudėkite šokolado gabalėlius, pusę cukraus kiekio ir kiaušinio trynius. Visą laiką maišykite, kol masė išsilydys ir taps vientisa. Kai nukelsite nuo ugnies, įpilkite vanilės ekstrakto ir palaukite, kol atvės.

4. Kiaušinio baltymus suplakite iki standžių putų. Maskarponės sūrį išmaišykite su likusiu cukrumi ir sujunkite su šokolado mase. Kai viską sumaišysite ir sudėkite kiaušinio baltymus.

5. Pilkite masę ant riešutų pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 12 valandų (jei skubate - galite dėti kiek daugiau želatinos (2-3 arbat. š.) ir laikyti kokias 3 valandas).

Papuošti reikia tada, kai tortas jau sustingęs. Galima puošti riešutais, balto ar juodo šokolado drožlėmis arba tuo, kas šauna į galvą.

Skanaus! :)

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Ingredientai
Graikiniai riešutai: 150.00 g
Karijų riešutai 150.00 g
Sviestas: 20.00 g
Rudasis cukrus: 90.00 g (cukranendrių)
Pienas: 200.00 ml
Želatina: 3.00 arbat. š.
Cukrus: 120.00 g („Caster“)
Juodasis šokoladas: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas)
Maskarponės sūris: 500.00 g
Riešutai: 20.00 g (arba šokolado gabaliukai - papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurto tortas su mandarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 82
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu.

2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.

3. Aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje.

4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu maišikliu.

5. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.

6. Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną (neužvirinkite). Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę.

7. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 valandoms dėkite į šaldytuvą.

8. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir jais gražiai apdėkite sustingusį pyragą.

9. Pakaitintą abrikosų džemą ištrinkite pro sietelį ir atvėsinkite. Apliekite torto viršų.

Pagaminsite per 1 val. neskaičiuojant šaldymo laiko.

 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižiniai)
Sviestas: 120.00 g
Aguonos: 25.00 g (maltos)
Pienas: 80.00 ml
Želatina: 20.00 g (pakelis)
Jogurtas: 250.00 g (natūralus)
Varškė: 400.00 g (liesa)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 32.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Sultys: 40.00 ml (citrinų)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakama)
Mandarinai: 3.00 vnt. (3-4 vnt. be kauliukų)
Džemas: 150.00 g (mandarinų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Ledų tortas su braškėmis. Atsigaivinkite!
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.1 / 14
Kaip gaminti

1. Ledus palikite šiek tiek aptirpti, tada išmaišykite su 50 ml likerio. Braškes nuplaukite, gražesnes atidėkite, kitas išsukite su milteliniu cukrumi ir ištrinkite pro sietelį, kad išeitų vientisa tyrė (dalį jos atidėkite).

2. Kvadratinę torto formą išklokite kepimo popieriumi taip, kad juo būtų galima uždengti torto viršų. Sausainius išdėliokite per visą dugną ir aptepkite migdolų likeriu.

3. Ant sausainių užtepkitenpusę ledų masės.

4. Ant ledų supilkite braškių tyrę. Dėkite antrą eilę sausainių, apšlakstykite likeriu ir užtepkite likusią ledų masę. Torto viršų užklokite kepimo popieriumi, dėkite į šaldiklį ir laikykite apie 3 valandas, kad gerai sustingtų. Išėmę supjaustykite, užpilkite atidėta braškių tyre, papuoškite braškėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Ledai: (vaniliniai) 900.00 ml
Likeris: 150.00 ml (migdolų)
Braškės: 600.00 g
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Sausainiai: 40.00 vnt. ("Damų piršteliai")
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Tortas su uogomis ir maskarpone
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.6 / 18
Kaip gaminti

1. Iš biskvito išpjaukite kepimo formos dydžio skritulį. Formą išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite biskvitą. 

2. Braškes supjaustykite gabalėliais, saujelę gražesnių atidėkite papuošimui.

3. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje. Citriną nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Želatiną supilkite į apelsinų sultis ir kaitinkite, kol išsileis.

4. Maskarponę išmaišykite su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir žievelėmis. Du šaukštus masės įmaišykite į apelsinų sultis su želatina. Mišinį supilkite į sūrio masę, sudėkite pjaustytas uogas ir išmaišykite. Kremą paskirstykite ant biskvito ir mažiausiai 4 valandas laikyti šaldytuve, kad sustingtų.

5. Kiaušinio baltymą su cukrumi plakite tol, kol pasidarys standi masė. Tortą išimkite iš formos. Kraštus aptepkite baltymo mase ir apklijuokite pailgais sausainiais. Ant viršaus uždėkite braškių, kitokių uogų ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Biskvitas: 150.00 g
Braškės: 500.00 g (tinka ir kitos uogos - kremui)
Želatina: 45.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (kremui)
Sultys: 100.00 ml (apelsinų - kremui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Jogurtas: 200.00 g (3,5 proc. riebumo - kremui)
Cukrus: 220.00 g (120 g - kremui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - papuošimui)
Sausainiai: 200.00 g (trapių, pailgų - papuošimui)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiško jogurto tortas. Daug mažiau kalorijų!
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 84
Kaip gaminti

PARUOŠKITE TORTO PAGRINDĄ

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 ˚C temperatūros.

 

2. Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberkite į dubenį. Supilkite į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.

 

3. Kepimo popieriumi išklokite ar sviestu ištepkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Pirštais ir delnais išklokite paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai būtų padengtas kepimo formos dugnas ir sienelės.

 

4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Prabėgus tiek laiko, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

 

PARUOŠKITE TORTO ĮDARĄ

 

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakite. Suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite tirštą jogurtą. Plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir gerai sumaišykite. Paruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo.

 

2. Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepkite 50 min. ir tuomet patikrinkite. Praverkite orkaitės dureles ir lengvai pajudinkite kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matote, kad masė dar per skysta, kepkite toliau, vis patikrindami kas 5–10 minučių. Kai kepinio konsistencija bus tokia, kokios reikia, išjunkite orkaitę ir perkelkite kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinkite dėl kreminės konsistencijos torto centro – vėsdamas jis sutvirtės.

 

3. Atvėsinkite graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 valandas arba visą naktį.

 

4. Prieš patiekdami, paruoškite torto papuošimą. Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant torto viršaus. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Sumaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies, maišydami šiek tiek atvėsinkite ir tolygiai plonu sluoksniu apipilkite braškes.

 

5. Atvėsinkite, kol torto paviršius sustings. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

 

Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas
Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas

 

Graikiško jogurto tortą kepė ir aprašė Asta Černė

Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g (pagrindui)
Cukrus: 50.00 g (pagrindui, 150 g įdarui ir 1 valg. š. papuošti)
Sviestas: 115.00 g (tirpintas – pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. įdarui ir papuošti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas – įdarui)
Jogurtas: 600.00 g (tirštas, graikiškas – įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. citrinos sulčių ir 1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės – įdarui)
Braškės: 250.00 g (šviežios – papuošti)
Vanduo: 250.00 ml (papuošti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raudonojo aksomo tortas
14 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
4.0 / 47
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite).
  2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska, kakavos milteliais. Viską išsijokite keletą kartų.
  3. Atskirame inde sumaišykite grietinėlę su raudonais maistiniais dažais.
  4. Sviestą gerai išmaišykite su cukrumi (iki baltumo) ir po vieną muškite kiaušinius vis gerai išmaišydami masę. Jei masė sluoksniuojasi, įberkite šaukštą paruoštų miltų. Įpilkite vanilės ekstrakto, pusę miltų masės ir pusę raudonos grietinėlės. Gerai išmaišykite. Supilkite likusią raudonos grietinėlės ir miltų masę ir vėl gerai išmaišykite.
  5. Padalinkite tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį krėskite į skardą ir kepkite 15-20 min. Jei turite tris vienodo dydžio skardas, visas tris dalis galėsite kepti vienu metu ir sutaupysite laiko.
  6. Iškepusį biskvitą palikite keletai minučių skardoje atvėsti. Išimkite iš skardos ir leiskite biskvitui galutinai atvėsti. Taip pasielkite su visais biskvitais. Biskvitai turi būti absoliučiai atvėsę prieš tepant sviesto kremą!
  7. Paruoškite sviesto kremą. Gerai ištrinkite sviestą ir laipsniškai po truputėlį berkite cukraus pudrą ir pieną. Viską gerai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą pastovėti 10-15 min., kad kremas apstingtų.
  8. Atvėsusių biskvitų kraštus ir viršų aštriu peiliu apipjaustykite ir suteikite griežtą geometrinę formą. Visi biskvitai turi būti vienodo dydžio.
  9. Dėkite vieną biskvitą į lėkštę ir jo viršų padenkite paruošta kremo mase. Dėkite ant viršaus antrą biskvitą ir vėl jį padenkite sviesto mase. Uždėkite paskutinį biskvitą ant viršaus ir dėkite 15-30 min. į šaldytuvą.
  10. Sustingusį suteptą tortą aptepkite likusia sviesto kremo mase ir papuoškite trešnėmis. Dėkite 15-30 min. į šaldytuvą sustingti ir patiekite. Šis tortas skaniausias būna kitą dieną, kai biskvitas per naktį sugeria visus torto skonius.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė  

Ingredientai
Sviestas: 320.00 g (120 - tortui ir 200 - sviesto kremui)
Cukrus: 300.00 g (tortui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tortui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas - tortui)
Miltai: 250.00 g (tortui)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š. (tortui)
Kakava: 2.00 valg. š. (miltelių - tortui)
Grietinėlė: 240.00 ml (tortui)
Maistiniai dažai: (raudoni 1 - 1.5 - tortui) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5 - tortui)
Trešnės: (papuošimui - tortui) 1.00 st.
Miltelinis cukrus: 400.00 g (sviesto kremui)
Pienas: 2.00 valg. š. (sviesto kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tinginių tortas „Napoleonas“
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 257
Kaip gaminti

Tešlos juostelių paruošimas:

  1. Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  2. Saujelę iškeptų juostelių atidėkite į šoną papuošimui.

Kremui:

  1. Inde išsukite iki purumo minkštą sviestą, supilkite sutirštintą pieną - vėl išsukite iki vientisos masės, įpilkite vanilės ekstrakto (arba konjako) - išmaišykite.

Vyniotinio lipdymas:

  1. Kremo šiek tiek paskleiskite ant maistinės plėvelės (plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles), per juostelių ilgį ir plotį tiek kiek juostelių sudėsite.
  2. Tada sudėkite juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepkite kremą, ant viršaus dar vieną sluoksnį juostelių, vėl kremą, ir vėl juosteles – viską užbaikite kremo sluoksniu.
  3. Dabar belieka visą tą juostelių/kremo krūvą plėvelės pagalba susukti į ritinį. Būtinai tvirtai suspauskite, tik ne per stipriai, kad neliktų košė (jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai apvynioti maistine plėvele).
  4. Palikite šaldytuve pernakt, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.
  5. Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvyniokite iš maistinės plėvelės, ir aplipinkite likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispausdamos delnu.  

Receptas iš tinklaraščio IRRI STYLE

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (200 - 300 g kambario temperatūros, 82 proc riebumo)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (naminis ekstraktas (gaminamas iš vanilės ankščių ir romo))
Sutirštintas pienas: 380.00 g (saldintas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nekeptas bananų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.1 / 54
Kaip gaminti
  1. Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu.
  2. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.    
  3. Bananus supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant torto pagrindo.    
  4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
  5. Sudėkite cukrų ir maskarponės sūrį, išmaišykite.    
  6. Želatiną ištirpdykite su šlakeliu šilto vandens, o tada įmaišykite į kremo masę.
  7. Kai baigta, dėkite viską ant bananų ir suformuokite viršų, pabarstykite migdolų drožlėmis.
  8. Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
  9. Prieš patiekdami ant stalo, pabarstykite kakava.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Ingredientai
Šokoladiniai meduoliai: 400.00 g
Rududu: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Maskarponės sūris: 125.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Želatina: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (drožlių - papuošimui)
Kakava: 1.00 st. (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprastas tortukas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 22
Kaip gaminti
  1. Pudingą paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pieno pilkite mažiau – tiek, kiek nurodyta recepte. Jei norisi saldesnio torto, galima įberti cukraus – tiek, kiek nurodyta ant pudingo pakuotės.
  2. Želatiną užpilkite keliais šaukštais virinto šalto vandens ir pusvalandžiui palikite brinkti. Paskui ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
  3. Ataušusį pudingą išplakite elektriniu maišikliu, plakant po truputį supilkite želatinos tirpalą.
  4. Torto formą nuimamais kraštais išklokite sutrupintais sausainiais, apšlakstykite arbata, kad gerai sumirktų, ir sukrėskite pradedantį stingti pudingą. Dėkite į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustingtų.
  5. Iš formos išimtą tortą papuoškite purškiamosios grietinėlės kauburėliais, šokolado drožlėmis, šaldytomis uogomis ar vaisių gabalėliais.

Patarimas. Tortuko pagrindui tinka ir avižiniai sausainiai, tik juos geriau sulaistykite ne arbata, o lydytu sviestu: 200 g sausainių reikia 100 g lydyto sviesto.  

Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (trapių)
Pudingas: 2.00 vnt. (pakeliai šokoladinio, be cukraus)
Pienas: 3.00 st.
Želatina: 2.00 valg. š.
Arbata: (stiprios) 1.00 st.
Grietinėlė: 250.00 g (indelis purškiamos)
Šokoladas: 1.00 vnt. (tortui puošti)
Uogos: (tortui puošti) 1.00 puodelis
Vaisiai: 1.00 st. (tortui puošti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Klasikinis medaus tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 258
Kaip gaminti
  1. Tortas 24-26 cm. skersmens
  2. Matavimui naudojama 200 ml stiklinė
  3. Papločiai. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus.
  4. Tuomet masę atvėsinkite (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldykite visiškai, - ji turi būti šilta.
  5. Pilkite į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišykite. Tuomet actu nugesinkite sodą, supilkite į turimą masę, iš karto viską išmaišykite.
  6. Berkite 3 stikines miltų, užminkykite tešlą. Tada ant stalo suberkite likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverskite ant jų tešlą.
  7. Minkykite, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Recepto autorei visiškai pakako 4 stiklinių.
  8. Tešlą dalinkite į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24-26 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiokite labai didelio papločio).
  9. Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepkite po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja.
  10. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5.
  11. Ant iškepusio papločio iš karto dėkite 24-26 cm. formos dugną, ir peiliu apipjaukite šonus. Likučius pasilikite.
  12. Kremas. Želatiną užpilkite 60 ml. vandens ir palikite išbrinkti. Grietinę sumaišykite su milteliniu cukrumi, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį).
  13. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies, atvėsinkite, supilkite į kremą ir viską išmaišykite. Statykite į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
  14. Surinkimas. Papločius sutepkite kremu. Tą darykite pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti.
  15. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepkite kremu. Pastatykite apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų.
  16. Papločių likučius sutrinkite į trupinius (recepto autorė sutrynė tiesiog pirštais, o paskui dar patrynė bulvių grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi ir labai gerai trupa).
  17. Apibarstykite viršų ir šonus trupiniais. Puoškite pagal savo norus.
  18. Recepto autorės papuošimai - miltelinis cukrus.

Skanaus!

P.S. Tortas išėjo pasakiškai skanus, drėgnas. Bus tikrai dažnas svečias ant mano stalo :) Papločiai išeina nestori, greitai kietėja, bet sutepti kremu jie suminkštėja ir išbrinksta, todėl būtina tortui leisti pastovėti mažiausiai per naktį, o geriau ir dar ilgiau.

Receptas iš aj-receptai.blogspot.com

 

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (papločiams)
Cukrus: 1.00 st. (papločiams)
Medus: 2.00 valg. š. (papločiams)
Soda: 1.00 arbat. š. (papločiams)
Miltai: 4.00 st. (papločiams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (papločiams)
Grietinė: 1000.00 ml (20 -30 proc. riebumo - kremui)
Miltelinis cukrus: 5.00 valg. š. (kremui - arba pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (4 valg. š. sulčių - arba pagal skonį - kremui)
Želatina: 1.00 valg. š. (1,5 - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Temos: 2 Receptai Tortai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Popiežiaus vizitas Aktualu

Pagrindiniai popiežiaus Pranciškaus mokymo akcentai: ar jis išties reformuoja Bažnyčią?

Verslas

Lituanistinių institutų jungimas iškėlė klausimą: ar viskas daroma tik dėl pastatų?

Pasaulis kišenėje

Rudens kelionės į saulėtus kurortus: kiek galima sutaupyti ir ko reikia pasisaugoti

Popiežiaus vizitas Sportas

Popiežius ir kamuolys: kodėl buvo vadinamas „pata dura“ ir nėra matęs žaidžiančio L.Messi?

Aktualu

Be globėjų ir namų likęs našlaitis nerūpi ir valdininkams – vietos Vilniuje jam dar ieško

Vardai

Po ilgos pertraukos Avril Lavigne pristato naują dainą: „Parašiau ją galvodama, kad mirštu“

Jolita Vaitkutė – apie kūrybą, skaitymą ir įsimintiniausias knygas

Deuce

Teniso pasaulį sužavėjo R.Berankio varžovo reakcija į teisėjo nuobaudą

Popiežiaus vizitas Aktualu

Prieš popiežiaus Pranciškaus vizitą į Vilnių – sveikinimas Baltijos šalims

Kultūra

Apie ką juoktis gyvenant priespaudoje, arba Humoras Palestinos kine

Gyvenimas

Netapkite kliūtimi savo laimei: 3 mitai apie byrančią santuoką

Vardai

Mia pradeda gyvenimą iš naujo: „Pastarieji 4 metai su šiuo žmogumi man buvo tikra kančia“

24sek

Tarp LKL naujovių – du klubai po padidinamuoju stiklu ir R.Alijevui užtrenktos durys

Aktualu

Apstulbino Madridą: D.Trumpas ispanams pasiūlė pastatyti tvorą Sacharos dykumoje

Gazas

1000WOW: lietuvis pasiryžo įveikti 250 000 kilometrų ir pamatyti 1000 pasaulio stebuklų per 4 metus

Aktualu

Pavyzdžiu Albanijos romams tapęs R.Hadrojus: sėkmingai integracijai reikia tik šiek tiek jūsų pagalbos

Aktualu

Dandolko lietuvių bendruomenė renka aukas nužudytos lietuvės laidotuvėms

Aktualu

JAV – naujos šaudynės: Merilende žuvo trys žmonės, šaulė sulaikyta

Vardai

Sasekso hercogienę Meghan į receptų knygos pristatymą Kensingtono rūmuose atlydėjo mama

Aktualu

Rugsėjo 1 d. avarija Vilniuje – be atsakymo: kas atsakingas už sužeistus žmones ir pražudytą šunį?

Naujienos

Popiežiaus vizitas Aktualu

Pagrindiniai popiežiaus Pranciškaus mokymo akcentai: ar jis išties reformuoja Bažnyčią?

Verslas

Lituanistinių institutų jungimas iškėlė klausimą: ar viskas daroma tik dėl pastatų?

Pasaulis kišenėje

Rudens kelionės į saulėtus kurortus: kiek galima sutaupyti ir ko reikia pasisaugoti

Popiežiaus vizitas Sportas

Popiežius ir kamuolys: kodėl buvo vadinamas „pata dura“ ir nėra matęs žaidžiančio L.Messi?

Aktualu

Be globėjų ir namų likęs našlaitis nerūpi ir valdininkams – vietos Vilniuje jam dar ieško

Vardai

Po ilgos pertraukos Avril Lavigne pristato naują dainą: „Parašiau ją galvodama, kad mirštu“

Jolita Vaitkutė – apie kūrybą, skaitymą ir įsimintiniausias knygas

Deuce

Teniso pasaulį sužavėjo R.Berankio varžovo reakcija į teisėjo nuobaudą

Popiežiaus vizitas Aktualu

Prieš popiežiaus Pranciškaus vizitą į Vilnių – sveikinimas Baltijos šalims

Kultūra

Apie ką juoktis gyvenant priespaudoje, arba Humoras Palestinos kine

Gyvenimas

Netapkite kliūtimi savo laimei: 3 mitai apie byrančią santuoką

Vardai

Mia pradeda gyvenimą iš naujo: „Pastarieji 4 metai su šiuo žmogumi man buvo tikra kančia“

24sek

Tarp LKL naujovių – du klubai po padidinamuoju stiklu ir R.Alijevui užtrenktos durys

Aktualu

Apstulbino Madridą: D.Trumpas ispanams pasiūlė pastatyti tvorą Sacharos dykumoje

Gazas

1000WOW: lietuvis pasiryžo įveikti 250 000 kilometrų ir pamatyti 1000 pasaulio stebuklų per 4 metus

Aktualu

Pavyzdžiu Albanijos romams tapęs R.Hadrojus: sėkmingai integracijai reikia tik šiek tiek jūsų pagalbos

Aktualu

Dandolko lietuvių bendruomenė renka aukas nužudytos lietuvės laidotuvėms

24sek

FIBA Čempionų lygos debiutas – „Šiaulius“ palaidojo tragiškas ketvirtas kėlinys

Aktualu

JAV – naujos šaudynės: Merilende žuvo trys žmonės, šaulė sulaikyta

Vardai

Sasekso hercogienę Meghan į receptų knygos pristatymą Kensingtono rūmuose atlydėjo mama

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką