Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 04

Savaitgalio skanėstas: ledų sumuštiniai

Ledai – didelis vasaros malonumas. Jie būna tikras išsigelbėjimas karštomis dienomis, skanus desertas prie kavos puodelio ar tiesiog greitas gardus užkandis. Pagal savo norus, skonį ir temperatūros stulpelio aukštį ledus galime rinktis įvairiausius: riebius ar liesus, vaisinius ar plombyrą, pagamintus iš pieno, grietinėlės ar gaivius šerbetus, patiekiamus vafliniuose puodeliuose ar ant pagaliuko... Arba ledų sumuštinius!
Ledų sumuštiniai
Ledų sumuštiniai / Astos Černės nuotr.

Skanius ir dailiai atrodančius ledų sumuštinius galite pasigaminti ir namuose. Jei norite rinktis paprasčiausią ir greičiausią tokių ledų variantą, ruoškite juos pagal šį, toliau pateiktą, receptą. Jeigu jus domina iššūkiai, o virtuvėje nebijote praleisti kelissyk daugiau laiko, vietoj kvadratinių sausainių galite patys kepti sausainius ar biskvitą. Kad ir kurį variantą pasirinktumėte, rezultatas bus puikus. Tačiau vasaros dienomis norisi daugiau laiko praleisti valgant ledus, o ne juos gaminant. Taigi vienas taškas šių naminių ledų sumuštinių naudai!

Kai išmėginsite paruošti šį desertą ir įsitikinsite, kad tai labai paprasta, neabejojame, jog kartosite dar ir dar kartą. O kartodami nepamirškite improvizuoti. Nors ledai su mėlynėmis yra beprotiškai gardūs, juos gaminti galite su įvairiausiomis mėgstamomis uogomis ar jų deriniais. Taip pat galite gardinti ledus šokolado gabaliukais, karamele, vaisių džemais ir dar daugeliu kitokių priedų.

Čiupkite ledų sumuštinius į rankas ir bėkite švęsti vasaros. Skanaus! 

Ledų „sumuštiniai“
Receptas: Ledų sumuštiniai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 425.00 g (kvadratiniai, pavyzdžiui, „Selga“)
Grietinėlė: 500.00 ml (riebi plakamoji)
Sutirštintas pienas: 397.00 g (saldintas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Mėlynės: 250.00 g (šviežios)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (visos citrinos tarkuota žievelė ir 1/2 citrinų sulčių)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Pasiruoškite 20 x 30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną. 
  2. Paruoškite mėlynių sluoksnį. Į nedidelį prikaistuvį suberkite mėlynes. Šiek tiek sutrinkite jas šakute. Suberkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinų sultis ir suberkite kukurūzų krakmolą. Viską labai gerai sumaišykite. Tuomet dėkite prikaistuvį ant vidutinio dydžio ugnies ir kaitinkite, kartais pamaišydamos, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite porą minučių, kol mėlynių masė šiek tiek sutirštės. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite mėlynes iki kambario temperatūros. Tuomet dėkite indą su uogomis į šaldytuvą ir visiškai atšaldykite.
  3. Kai mėlynės atšals, paruoškite grietinėlės ir sutirštinto saldinto pieno sluoksnį. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite sutirštintą pieną, suberkite vanilinį cukrų ir lengvais judesiais sumaišykite iki vientisos masės. Nepermaišykite.
  4. Supilkite paruoštą grietinėlės ir sutirštinto pieno ledų sluoksnį ant sausainių pagrindo. Ant viršaus paskleiskite mėlynių sluoksnį. Peiliu, šakute ar kitu įrankiu lengvai įmaišykite mėlynes į grietinėlės sluoksnį, taip sukurdami „marmurinį“ efektą.
  5. Ant viršaus išdėliokite likusius kvadratinius sausainius taip, kad jie kuo gražiau uždengtų visą ledų sluoksnį.
  6. Indą su ledais dėkite į šaldymo kamerą. Palaikykite 8–12 valandų. Tuomet išimkite ir greitai supjaustykite kvadratėliais (lengviausia tai padaryti pagal sausainio kraštines). Patiekite ledų sumuštinius nedelsdamos. Skanaus!

P. S. Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 24 ledų sumuštinių porcijas.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio skanėstas: ledų sumuštiniai“

Suskleisti

Tekstas ir receptas Astos Černės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius