Virtuvės profesionalas L. Čeprackas sako, kad net kai kurie prabangių restoranų šefai ne visuomet žino, kaip teisingai išvirti skirtingos konsistencijos kiaušinį. Jūsų dėmesiui – mažos, bet išties svarbios profesionalo virtuvės paslaptys, kurios, artėjant Velykoms, ko gero, aktualios kiekvienai šeimininkei. Taigi...
Mokomės virti skystą, vidutiniškai kietą ir kietą kiaušinį.
Vandenį užvirkite, storajame kiaušinių gale adata pradurkite skylutę ir sudėkite kiaušinius į verdantį vandenį. Uždenkite puodą ir užgesinkite liepsną.
Vidutinio dydžio kiaušinius virti:
• Skystas kiaušinis – 8 min.
• Vidutiniškai skystas – 10 min.
• Kietas – 12 min.
Liutaurui pavyko, o jums?..
LIUTAURAS REKOMENDUOJA
Kiaušiniai be marškinėlių
Tai labai gardus be lukšto virtas kiaušinis su rūkyta lašiša, grietinėlės sūrio kremu su žolelėmis ir skrebučiu.
Asmeninio archyvo nuotr. / Be lukšto virtas kiaušinis su rūkyta lašiša |
Jums reikės:
• 4 kiaušinių,
• 100 g rūkytos lašišos,
• 4 vnt. skrudintos duonos riekelių,
• 200 g grietinėlės sūrio kremo (tinka „Philadelphia“ arba švelniosios varškės kremas),
• smulkintų žolelių (petražolių, krapų, laiškinių česnakų),
• pusės citrinos,
• druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Grietinėlės sūrio kremui reikės: 200 g grietinėlės sūrio kremo, pusės citrinos sulčių, smulkintų žolelių, druskos, pipirų. Visus šiuos ingredientus sumaišykite.
2. Pasiruoškite maistinę plėvelę: ištieskite ją ant virtuvės stalo, ištepkite alyvuogių aliejumi, atsipjaukite jos tiek, kad plėvelės viduryje galėtume įmušti kiaušinį ir užrišti ją. Tą patį darykite su kiekvienu kiaušiniu.
3. Užvirkite puode vandenį. Maistinėje plėvelėje užrištus kiaušinius sudėkite į puodą, uždenkite jį dangčiu ir užgesinkite ugnį. Palaukite 3 min. 30 sek. Jei puodo sienelės plonesnės, gali prireikti ir 4 minučių.
4. Grietinėlės sūrio kremą tepkite ant baltos duonos skrebučio, dėkite smulkintos rūkytos lašišos filė ir ant viršaus išpakuotą kiaušinį be marškinėlių. Ant viršaus pabarstykite žalumynų ir šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų.
O dabar jūsų dėmesiui vaizdo medžiaga, kaip L. Čeprackas gamina šį patiekalą. Nepraleiskite progos! Verta pažiūrėti!