Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 19

3 patarimai, kaip rūpintis šuns kailiu, kad jis žvilgėtų

Mūsų augintiniai yra mūsų rūpesčio ir elgesio su jais atspindys. Mūsų užduotis – rūpintis jais kaip vaikais, nes juk jie gyvena po mūsų namų stogu.
Moteris su augintiniu
Moteris su augintiniu / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kailis Šuo

Šunys – mūsų draugai. Jie mums atsiduoda, yra ištikimi ir mato mumyse autoritetą. Mes privalome juos saugoti. Taigi aptarsime kelis svarbius patarimus, kaip prižiūrėti šunų kailį, kad ir jie būtų laimingi, ir mes patenkinti pasiektais rezultatais, rašoma pranešime spaudai.

Tinkama ir subalansuota mityba

Dabar, kai vis labiau progresuoja ekologiškumas, žmonės vis dažniau susimąsto, kokiu pašaru šerti savo augintinį. Gyvūnų prekių internetinės parduotuvės Zoohobis.lt įkūrėjos J.Sinkevičienės teigimu, tai yra ypač svarbu, nes šunų medžiagų apykaita panaši į žmogaus ir jie privalo maitintis sveikai ir subalansuotai.

Įvairūs skanėstai, tokie kaip džiovintos žuvys, džiovintos triušių ar kiaulių ausys ir pan., turėtų būti duodami tik kartais.

„Įvairūs skanėstai, tokie kaip džiovintos žuvys, džiovintos triušių ar kiaulių ausys ir pan., turėtų būti duodami tik kartais, kaip paskatinimas už gerą elgesį ar naudojami dresūrai“, – sako J.Sinkevičienė.

Pasak jos, tinkamiausias maistas šunims yra specialus sausas šunų maistas mėsos pagrindu. Tokiame maiste esanti vištiena ir ėriena suteikia ypatingo skonio, yra puikus riebalų ir baltymų šaltinis. Upėtakis – Omega-3 rūgščių šaltinis, kuris šuns kailiui suteikia tvirtumo ir blizgesio.

Specialiame maiste esantys rudieji ir baltieji ryžiai yra vienas lengviausiai virškinamų angliavandenių šaltinių. Daržovės ir žolelių mišiniai palaiko jūsų augintinio imuninę ir virškinimo sistemą. Imuninę sistemą stiprina ir gyvybiškai svarbūs vitaminai, riebiosios rūgštys ir antioksidantai.

„Taigi, kad kailis atrodytų žvilgantis ir sveikas, jis pirmiausia turi būti pamaitintas iš vidaus. Juk mūsų išorė yra mūsų vidaus atspindys, tas pats taikoma ir šunims. Ar maistas tinkamas jūsų augintiniui, parodo tai, kaip atrodo jo kailis“, – įžvalgomis dalijasi J.Sinkevičienė.

Kailio priežiūra

Šuns kailio priežiūra yra gana kruopštus ir atsakingas darbas. Kailį reikia kruopščiai šukuoti ir plauti. Išnarplioti visus susivėlusius plaukus ir galimus mazgelius. Kad kailis atrodytų blizgantis ir žvilgantis – būtina jį plauti specialiai tam skirtu šunų šampūnu ir būtinai naudoti kondicionierių. Kuo natūralesnį, be parabenų ar kitų cheminių priedų.

Kasdienis šukavimas

Žmonės šukuojasi plaukus, šunims reikia tinkamai šukuoti kailį. Šukos parenkamos pagal augintinio kailio tipą. Trumpaplaukiams, pasak pašnekovės, tiks furminatorius ar guminė pirštinė. Ilgaplaukiams – tankios šukos, šukos su besisukančiais dantukais ar šepečiai. Jais galima pašalinti negyvo pokailio sluoksnius, nepažeidžiant odos.

„Reguliariai šukuodami šunį apsaugosite jį nuo sąvėlų susidarymo ir save nuo nereikalingų rūpesčių, o šuo atrodys tvarkingai. Šukuodami šuns kailį padėsite paskirstyti natūralius gyvūno riebalus, oda bus sveikesnė, o kailis atitinkamai blizgės.

Jūsų pačių pastangos ir meilė gyvūnui padarys jį laimingą, sveiką ir gražų. Ne veltui sakoma, kad žmogaus akys išduoda jo vidinę būseną. Taip ir su šunimis, jų akys parodo, kaip ir kiek stipriai mes juos mylime. Jų kailis – kaip kruopščiai ir atsakingai juos prižiūrime. Linkiu visiems, turintiems augintinius, skirti ypatingą dalelę meilės jiems“, – pataria J.Sinkevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius