Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 24

Australijoje nuo kaitros nugaišo „seniausia pasaulio avis“

Australijoje nugaišo seniausia pasaulyje avis, kuri neatlaikė šalies pietryčių regionus apėmusios rekordinių karščių bangos, antradienį pranešė gyvulio šeimininkė.
Seniausia avis pasaulyje Lucky
Seniausia avis pasaulyje Lucky / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Australija Avis

Pasak Delrae Westgarth, avis Lucky krito pirmadienį, sulaukusi 23 metų, 6 mėnesių ir 28 dienų. Ji nugaišo tame pačiame ūkyje Viktorijos valstijoje, kuriame išvydo pasaulį.

„Perkėlėme ją į tvartą, kuriame ji užaugo, įjungėme oro kondicionierius, kurie padėjo jai šiek tiek ilgiau išgyventi ... Deja, 23 metų ir septynių mėnesių ji nesulaukė“, – nacionaliniam transliuotojui ABC pasakojo D.Westgarth.

2007 metų rugsėjį Lucky buvo pripažinta seniausia avimi pasaulyje ir pateko į Guinnesso  rekordų knygą. Tada ji buvo sulaukusi 21 metų ir penkių mėnesių amžiaus.

Šis gyvulys buvo tapęs tikra 250 gyventojų turinčio Leik Bolako miestelio, kuris yra įsikūręs vakarus nuo Melburno, garsenybe.

„Tai išties fenomenalu“, – apie tos avies šlovę sakė vietos tarybos narys Colinas McKenzie. Pasak D.Westgarth, šią Polvarto ir Dorčesterio veislių mišrūnę motina pametė vos atsivestą, todėl šeimininkams avelę teko maitinti patiems.

Dauguma avių sulaukia tik 10–12 metų, o beveik dvigubai ilgiau išgyvenusi Lucky neatlaikė kaitros bangos, kurios metu buvo užregistruotas Australijos lapkričio karščio rekordas. Praeitą savaitę šalies pietryčių regione kepindavo daugiau nei 30 laipsnių pagal Celsijų karštis.  Šeimininkė sakė, kad Lucky buvo palaidota po jos mėgstamu nektarinų medžiu. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius