Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 25

Būna ir taip: moteris Las Vegaso oro uoste paliko šuniuką ir raštelį

Amerikoje kasmet apie 3,9 mln. šunų patenka į gyvūnų prieglaudas. Pasak DoSomething.org, daugiausiai šunų ten patenka, kai šeimininkai jų atsisako arba jie randami gatvėje. Deja, bet trijų mėnesių Chewy yra vienas iš tokių šunų.
Šuns baimė
Šuo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1,3 kg sveriantis čihuahua mišrūnas buvo rastas Las Vegaso McCarrano tarptautinio oro uosto tualete. Jis buvo sužeistas, o prie jo buvo paliktas šeimininkės raštelis – moteris bėgo nuo smurtinių santykių, pranešė „The Dodo“. Ji teigė, kad dėl karčių aplinkybių, kurias sukėlė smurtas namuose, ji neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik palikti savo augintinį.

„Sveiki! Aš Chewy! Mano šeimininkė santykiuose kentėjo smurtą ir neturėjo pakankamai pinigų mano lėktuvo bilietui, – rašė raštelyje. – Ji visa širdimi nenorėjo manęs palikti, tačiau ji NETURI kitos išeities. Kai mes pykomės, mano buvęs vaikinas įspyrė mano šuniui, dėl to jam ant galvos yra didžiulis gumbas. Greičiausiai jam reikia veterinaro. Aš taip myliu Chewy – prašau, mylėkite ir pasirūpinkite juo.“

Pinterest nuotr./Laiškas, rastas prie šunelio Chewy
Pinterest nuotr./Laiškas, rastas prie šunelio Chewy

Chewy buvo nugabentas į „Connor and Millie‘s Dog Rescue“ (CMDR), vietinę nepelno siekiančią įstaigą, kur jam buvo suteikta medicininė priežiūra dėl gumbo ant galvos, kuris atsirado dėl raštelyje aprašyto smurto. Po to Chewy buvo nusiųstas į gyvūnų globos namus.

„Kai buvo atgabentas į priimamąjį, jis buvo skubiai apžiūrėtas. Jokių rimtų sužeidimų nebuvo rasta, – sakė Darlene Blair, CMDR vykdomoji direktorė. – Kitą dieną jis buvo nugabentas pas veterinarą, jam buvo aptikta pilna apžiūra, padarytas skiepas nuo šunų gripo ir atliktas fekalinis testas, kad įsitikintume, jog su šuniuku viskas gerai. Jam bus padaryti visi reikiami skiepai, įstatyta mikroschema bei atliktas kastravimas.“

Nors Chewy buvo tragiškai atskirtas nuo buvusios šeimininkės, jis visai neblogai laikosi laikinuosiuose namuose.

Pasak „Fox5 News Las Vegas“, oro uosto apsaugininkai teigia, jog jie būtų radę būdą šunyčiui patekti į lėktuvą, jei tik šeimininkė būtų jų paprašiusi. „Tačiau kai patenki į tokią situaciją, nebepasitiki niekuo“, – teigia D.Blair.

Darlene Blair taip pat sakė, kad per visą darbo su gyvūnais laiką, tai – pirmas kartas, kai kažkas paliko raštelį.

Nors CMDR kol kas nepavyko susisiekti su Chewy šeimininke, jie vis tikisi, kad moteris sužinos, kad jos šunytis yra saugus.

„Jei kada sutikčiau jo šeimininkę, pasakyčiau jai, kad tai, ką ji padarė, buvo drąsus poelgis, – sakė prezidentė ir įkūrėja Linda Gilliam. – Yra žmonių ir agentūrų, norinčių padėti. Pasakyčiau jai, kad galime jai grąžinti Chewy, jei tik ji to norėtų, o jei ne – jis turės nuostabų gyvenimą.“

VIDEO: Las Vegaso oro uoste rastas ir priglaustas šunelis Chewy

Praėjus vos kelioms valandoms nuo žinios apie Chewy paskelbimo Facebook, ji apskriejo visą pasaulį. Žmonės – tiesiogine to žodžio prasme – iš įvairiausių pasaulio kampelių siuntė gelbėjimo tarnybai prašymus jį pasiimti; darbuotojai iki šiol nenuilstamai atsakinėja į visas žinutes.

„Mūsų tikrinimo procesas labai intensyvus“, – sakė D.Blaire. Pasak moters, CMDR negali atiduoti augintinių žmonėms iš kitų valstijų ar kitų šalių. Nuo 2016-ųjų balandžio įstaiga išgelbėjo 230 šunų ir maždaug dviem šimtams iš jų rado naujus namus.

Pasak Darlene Blair, Chewy yra išimtis iš taisyklės – dauguma šunų, patyrusių smurtą, turi tendenciją būti „labai bailūs“, tačiau jis yra „visiškai normalus šunytis“. Jei šuo pradeda demonstruoti traumos požymius, D.Blair patarimas – neapleisti geriausio žmogaus draugo, reikia „daug kantrybės ir meilės, ir viskas susitvarkys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius