Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 28

Buvęs modelis Agota Jakutytė nustebino pasaulį sukūrusi kavą šunims

Užsienio žiniasklaidoje gerai žinoma ne tik kaip buvęs modelis, bet ir kaip natūralios kosmetikos linijos šunims kūrėja Agota Jakutytė šįkart pasaulį nustebino dar vienu nauju produktu – kava šunims, kuri, jos tikinimu, mūsų keturkojams draugams visiškai nepavojinga.
Agota Jakutytė
Agota Jakutytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuo produktu jau susidomėjo užsienio žiniasklaida. Tiesa, pirmoji reakcija buvo nepasitikėjimas. Kaip rašo portalas motherboard.vice.com, pirmiausia šis produktas sukėlė susirūpinimą dėl to, kad kava dažnai turi neigiamą poveikį patiems žmonėms, todėl tikrai nesinorėtų to paties linkėti ir šunims. Taip pat angliakalbiams užkliuvo šios kavos pavadinimas – „Rooffee“, kuris asocijuojasi su viena narkotine medžiaga bei su „stogo“ sąvoka, kalbant apie proto kontrolės praradimą.

Tai atrodė taip neįtikėtina, kad pirmiausiai galvoje kilo mintis, kad tai pokštas. Tuo tarpu antroji mintis – tai jau tikrai „ne“ šiai idėjai.

Kai portalo žurnalistai susisiekė su pačia mergina, ji paaiškino nieko nežinojusi apie tai, kokias asociacijas gali kelti šis žodis. Ji tiesiog sujungė du angliškus žodžius – „roots“ (šaknys) ir „coffee“ (kava).

„Rooffee“/Kava šunims
„Rooffee“/Kava šunims

Amerikos žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos draugija savo tinklapyje įspėja, kad kava, kaip ir šokoladas, šunims gali sukelti vėmimą, traukulius ir net mirtį. Tačiau minėtame produkte tikros kavos nėra. Pasak A.Jakutytės, į šios „kavos“ sudėtį įeina daugybė žolių ir daržovių, pavyzdžiui, kiaulpienės šaknys, gudobėlės, cikorijos, varnalėšos, morkos. Beje, šis gėrimas tinkamas gerti tiek augintiniams, tiek jų šeimininkams. Mat tai visiems naudingos vaistažolės. Dar daugiau, A.Jakutytė tikina, kad šis gėrimas nutukusiems šunims padeda numesti svorio.

„Šis gėrimas padeda numesti svorio tiek šunims, tiek žmonėms. Šunys jaučiasi mažiau išalkę, todėl mažiau valgo“, – teigė ji portalui motherboard.vice.com.

„Rooffee“ gaminamas tokiu pačiu būdu, kaip ir įprasta kava. Milteliai beriami į kavinuką – geriausiai kavos spaustuvą, ir užpilami verdančiu vandeniu.

A.Jakutytė, jau turinti natūralių šampūnų šunims ir žmonėms liniją, tikisi surinkti lėšų šio produkto gamybai ir platinimui per „Kickstarter“ platformą, skatinančią įvairius naujus projektus. Taip pat ji ketina pakeisti gėrimo pavadinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius