Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 04

Dresūros mokytoja: šeimininkui gavus baudą, šuo nenustos loti

Triukšmo valdymo įstatymo pataisomis siūloma numatyti iki 300 eurų baudas triukšmaujančių augintinių šeimininkams. Taip jau yra, šunys loja, sako dresūros mokytoja Agnė Jazukevičiūtė ir nuogąstauja, kad dėl tokių baudų atsiras daugiau išvarytų į gatvę ir atiduotų į prieglaudas augintinių.
Lojantis šuo
Lojantis šuo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įstatymo pataisose numatyta, kad dienomis be perstojo gyvūnas gali triukšmauti iki 10 min., o naktimis – iki 5 min.

„Jeigu paliktas namuose šuo loja ir kaukia valandomis, šeimininkams reikia suprasti, kad tai nėra normalu. Tai reiškia, kad vienas likęs namuose šuo nuolat stresuoja. Norint pakeisti lojimą, reikia spręsti problemas, kurios jį sukelia. Tai gali būti išsiskyrimo nerimas, teisingos iškrovos trūkumas, o kartais šuo gali būti per daug apkrautas ir nesugebėti atsipalaiduoti. Lojimą sukėlusi problema neatsirado per dieną, ir per dieną mes jos neišspręsime“, – sako dresūros mokytoja A.Jazukevičiūtė.

Ji įsitikinusi, kad triukšmingų augintinių problemą reikėtų spręsti, bet po pirmojo įspėjimo šuns šeimininkui turi būti skiriama laiko, skaičiuojamo mėnesiais, per kurį jis tą problemą išspręs.

„Jeigu žmogus vieną kartą gaus baudą, kitą kartą kaimynai vėl iškvies pareigūnus, po 3–4 nuobaudų gyvūnas gali atsidurti gatvėje arba prieglaudoje“, – teigia A.Jazukevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius