-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 13

Gauruotasis Kazanova siekia tapti pirmuoju kaniterapeutu Tauragėje

Tauragėje auga tikras gražuolis Kazanova Gauruotis. Nieko nuostabaus, kad jis turi du vardus – juk tituluotiesiems taip įprasta. O jei rimtai, šis meilus volfšpicų veislės šuo su savo šeimininke Modesta Daračiūte siekia karjeros aukštumų – dalyvauja parodose, laiko reikalingus paklusnumo testus ir ateityje tikisi tapti kaniterapijos specialistu.
Modestą su Kazanova dažnai vakarais galima išvysti kur nors prie Jūros
Modestą su Kazanova dažnai vakarais galima išvysti kur nors prie Jūros / Mortos Mikutytės nuotr.

Tauragės mieste esančiose gražiose vietose, dažnai kur nors prie Jūros upės, galima sutikti Modestą Daračiūtę, vediną tikru gražuoliu Kazanova. Volfšpicų veislės šuo draugiškas ir mielai aplaižytų bet kurį sutiktą žmogų, tačiau dažnas jo ūgio kiek išsigąsta. Keturkojo šeimininkė nuoširdžiai tikina, kad jokių agresijos požymių šuniukas tikrai neturi.

„Jis man tapo gimtadienio dovana. Bendravau su veislyno savininke, nutariau, kad noriu būtent šios veislės šuniuko. Nuvykus į Jonavoje esantį veislyną, Kazanova buvo vienintelis iš penkių šuniukų vados, kuris pats prie manęs priėjo. Volfšpicų veislė išvesta labiau apsaugai, tačiau maniškiui labai norisi su visais bendrauti“, – apie šuns charakterio savybes kalbėjo M.Daračiūtė, patikslindama, kad kilmės dokumentus turinčių šios veislės atstovų Lietuvoje yra vos apie dvi dešimtis.

Mergina pasakojo, kad šuniukas, nesulaukdamas šeimininkės dėmesio, jaučiasi lyg nubaustas ir labai nelaimingas. Todėl ji negailėdama kone visą laisvalaikį skiria savo augintiniui. Lankytos dresūros pamokos, nuo mažens dalyvaujama šunų parodose, kur jau ir laurai skinami. Neseniai pelnytas Lietuvos jaunimo čempiono vardas, kuris skiriamas šunims iki 18 mėnesių amžiaus. O parodos dalyje „Best in show“ tarp 40 gražiausių šunų Kazanovai atiteko 6-oji pozicija.

„Parodose didžiulė konkurencija, teko ne kartą girdėti, kad ji ne visada „švari“. Todėl stengiuosi su savo šunimi laikytis atokiau nuo kitų. Ypač tada, kai patekome tarp 40-ties gražiausių. Susirungia skirtingų veislių šunys ir visų šeimininkai siekia pirmosios vietos prizo. Esu girdėjusi apie atvejus, kai pergalės siekiama nuodijant, susargdinant konkurentus. Nuošalyje laikytis iki paskutinio pasirodymo geriau negu rizikuoti“, – apie šunų parodų užkulisius pasakojo Modesta.

Artimiausias Kazanovos šeimininkės siekis – su savo augintiniu tapti kaniterapijos atstovais Tauragėje. Kaniterapeutai – specialiai paruošti šunys, gebantys ramiai elgtis kone bet kokioje situacijoje ir taip emociškai pagelbėti aplinkiniams. Specialiai apmokyti gyvūnai pagal susitarimus įleidžiami į ligonių palatas, reabilitacijos centrus ar kitas vietas.

„Pastaruoju metu lankomės pas šios srities specialistą Liną Naujoką ir dirbame, kad galėtume laikyti IPO bendro paklusnumo testą. Jį būtinai turi išlaikyti pareigūnų šunys, Agility šunų sporto mėgėjai. O mes su Kazanova testą planuojame laikyti dėl kaniterapijos kursų. Kaniterapijos kursus baigęs šuo gali būti įleidžiamas į ligonines ar kitas įstaigas, kur bendrauja su žmonėmis. Mano sesuo dirba klinikose ir esu mačiusi ligonių veidus, kaip jie nušvinta, kai į palatą įleidžiamas šuo, kai jis leidžiasi glostomas. Dėl bendradarbiavimo jau kalbėjau su biblioteka. Esame buvę vaikų dienos centruose. Visi labai džiaugėsi pamatę Kazanovą“, – kalbėjo nuostabaus gauruočio šeimininkė, šiam ramiai lekuojant karštą dieną Jūros pakrantėje.

Augintinis retos veislės ir gražus, tad nenuostabu, kad neretai patraukia ir nepageidaujamo dėmesio. Modesta prisiminė, kad sykį svetimas žmogus vos nenusivedė šuniuko, kai ji paliko jį pririštą minutei prie parduotuvės. Buvo atvejis, kai, anot Kazanovos šeimininkės, netvarkingai atrodančių asmenų grupė siekė šuniuką paimti tiesiog iš rankų. Laimei, volfšpicas vis dar Modestos priežiūroje. Ir, pasak pašnekovės, dabar vargiai ištvertų svetimuose namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius