-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 25

Įdomu žinoti: kur yra triušių rojus?

Kur yra triušių rojus? Tikriausiai daug kas pagalvos, kad tai – Australija. Pasirodo, ne! Kiekvieno triušiuko svajone galėtume vadinti Japonijos salą Okunušimą. Kodėl?
Triušiai
Triušiai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Gyvūnai

Pasirodo, tai neįtikėtinas žemės kampelis, kuriame laisvai ir laimingai gyvena būriai šios rūšies gyvūnėlių. Galimybė iš arti pamatyti, paglostyti ir pašerti mažuosius triušiukus į salą sutraukia tūkstančius turistų ir gyvūnų mylėtojų. Beje, patys triušiukai visai nebaikštūs ir netgi džiaugiasi žmonių draugija savo rojaus kampelyje.

 

Įdomu, kaip šie mieli gyvūnėliai pateko į Okunušimos salą? Egzistuoja kelios pasakojimo versijos. Antrojo pasaulinio karo metais šioje Japonijos saloje veikė gamykla, kūrusi cheminį ginklą, kurį bandė su triušiais. Pokario metais jie buvo paleisti į laisvę. Tačiau daug maloniau tikėti versija, teigiančia, kad 1971 metais turistinė vaikų grupė paliko Okunušimoje aštuonis triušiukus, kurių dabar laisvai ganosi šimtai. Turint omenyje, kad salos plotas vos pustrečio kilometro – tai išties tikras triušiukų rojus.

 

Ir nors jie laukiniai, tačiau mielai naudojasi turistų gerumu. O kai dėl natūralių metų laikų kaitos sumažėja maisto, netgi reikalauja užkandžių! Saloje galima įsigyti morkų, kopūstų ar kito triušiams skirto maisto. Beje, kačių ar šunų įsivežti į Okunušimą griežtai draudžiama – turbūt visiems aišku, kodėl. Taip pat neleidžiama mažųjų triušiukų medžioklė.

 

Pasigėrėkite triušių gyvenimu tikrame rojuje!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius