-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 02

Jubiliejinėje kačių parodoje – šokiruojančios išvaizdos katės

Vilniečius ir Vilniaus svečius spalio 5–6 dienomis sukvies daugiau nei 200 kačių iš viso pasaulio, tarp kurių ir tokia reta veislė kaip Selkirko reksai.
Parodoje
Parodoje / Bubastė nuotr.

Viešbutyje „Grand Resort Lietuva“ 25 metų jubiliejų švenčianti felinologų draugija „Bubastė“ surengs tarptautinę kačių parodą, kurioje kačių mylėtojai galės ne tik grožėtis murklėmis, bet ir pamatyti įspūdingų pasirodymų, rašoma pranešime žinaisklaidai.

Šeštadienį parodos lankytojai galės išvysti geriausios kačių šeimos konkursą, o sekmadienį – color point kačių šou. Color point spalvą kačių mėgėjai paprastai vadina „siamo“ spalva. Ir neklysta, nes šios spalvos pradininkai būtent Siamo katės.

Color point spalvą turi daugiau kaip dvidešimt kačių veislių – Balio, Tonkino, Nevos maskaradinės, Šv. Birmos, ragdolai (skudurinukės), Kornvalio reksai, sfinksai, Amerikos riestaausės, Britanijos trumpaplaukės, netgi sfinksai ir bengalai. Color point lietuviškai būtų galima paaiškinti taip: tai yra genetiškai lemtas reiškinys (akromelanizmas), kai kailio pigmentacija priklauso nuo žemesnės temperatūros. Paprastai visas kūnas būna šviesaus atspalvio, o kūno dalyse, kur odos temperatūra būna žemesnė (kojos, ausys, uodega), kailis būna tamsus ar juodas.

Bubastė nuotr./Parodoje
Bubastė nuotr./Parodoje

Dvi parodų dienos – dvi parodos, kuriose kates vertins aukščiausio lygio teisėjai: iš Čekijos, Estijos, Olandijos bei Vokietijos.

Retenybe šiuo metu Lietuvoje tapę rusų mėlynieji tiesiog užkariaus parodą, nes jų šiemet kaip niekad daug, o įvairių veislių kačiukų iki 6 mėnesių amžiaus - net pusšimtis. Be to, bus grakščiųjų Peterburgo sfinksų bei laimę nešančių japonų bobteilų, atletiškųjų bengalų ir Egipto mau, taip pat pūkuotųjų persų, Skandinavijos šalyse populiariausių ragdolų.

Jei manote, kad visos katės ilgauodegės ir ilgais ūsais, klystate – cymrikai ir japonų bobteilai neturi ilgų uodegų, nes jų vietoje – dailus pumpuras. Devonšyro ir Kornvalio reksai vietoj ilgų ūsų turi garbanotus, beje, jų ir antakiai garbanoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius