-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 13

Kalbatės su savo augintiniu? Tai sumanumo požymis

Jeigu kalbatės su savo šunimi ar kate, tęskite šiuos pokalbius ir toliau. Mokslininkai sako, kad bendravimas su savo augintiniais – tai sumanumo ir inteligencijos požymis.
Moteris su augintiniu
Moteris su augintiniu / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Šuo Katė Augintinis

Antropomorfizmo (kai žmogaus ypatybės, savybės ir charakteristika priskiriama gyvūnui ar objektui) specialistas tikina, jog mokslo prasme šnekėjimas su gyvūnu gali būti vertinamas kaip žmogaus inteligencijos išraiška.

„Istoriškai, antropomorfizmas buvo traktuojamas kaip vaikiškumas ar net kvailumas, tačiau iš tikrųjų tai natūralus šalutinis produktas to, kas žmonės paverčia unikaliais šioje planetoje“, – mano elgesio mokslo profesorius Dr. Nicholasas Epley iš Čikagos universiteto ir tikina, kad nė viena kita rūšis neturi šios tendencijos.

Toks elgesys gali apimti įvairias sritis, pavyzdžiui, ar kartais nemanote, kad jūsų kompiuteris „užsispyręs“, o automobilis „piktavališkas“? Būtent tokie pavyzdžiai, kai žmonių savybes priskiriame ne žmonėms, pasak N.Epley, atskleidžia mūsų unikalų intelektą.

„Per amžius mūsų mūsų pasiryžimas priskirti žmogiškąsias ypatybes, tokias kaip protą ne žmonėms buvo matomas kaip kvailumas, kaip vaikiška tendencija ir prietarai, kuriuos išsilavinę ir aiškiai mąstantys suaugusieji turėjo išaugti. Manau, kad toks požiūris klaidingas“, – sako specialistas.

„Kito žmogaus proto pripažinimas apima tuos pačius psichologinius procesus kaip pripažįstant gyvūno, Dievo ar net prietaiso protą. Tai didžiausias mūsų smegenų galios atspindys, o ne kvailumo išraiška“, – teigia N.Epley.

Tad, mokslininkų nuomone, jeigu šnekatės su savo augintiniu, jauskitės ramūs – tai jūsų intelekto požymis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius