Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 24

Kalėdų stebuklai: beglobiai gyvūnai sulaukė aplinkinių gyventojų dėmesio

Jeigu Šv. Kūčių naktį, dvyliktą valandą gyvūnai ims tarp savęs kalbėtis, jie turės apie ką pasipasakoti. Tikru Kalėdiniu stebuklu galima pavadinti tai, kas nutiko su beglobiais švenčių išvakarėse. Likimo nuskriausti keturkojai laiką leidžiantys prieglaudoje tiek dėmesio senai nesulaukė.
Akcijos akimirkos
Akcijos akimirkos / Karolinos Randakevičiūtės nuotr.

Kauno rajone esančiuose Gyvūnų globos namuose „Nuaras“ šventinės nuotaikos. Čia dienas ir naktis leidžiantys šunys ir katės Naujuosius sutiks šiltai ir aprūpinti visais reikalingais daiktais, o dalis jų, galbūt, ras ir naujus šeimininkus.

Užliedžiuose esančios prieglaudos kaimynystėje gyvenantys gyventojai neliko abejingi likimo nuskriaustiems augintiniams ir surengė labdaros akciją, kurią vainikavo ne tik dovanomis, bet ir dėmesio stokojančių gyvūnų lankymu.

Maždaug prieš mėnesį Užliedžių gyvenvietės feisbuko puslapyje globos namų darbuotoja Eglė Mulevičiūtė parašė žinutę po įrašu, kuriame skelbiama apie parduodamas eglutes. Jauna mergina pasiteiravo ar neatsirastų geradarių, kurie padovanotų prieglaudai eglutę ar bent eglės šakų. Po įrašu užvirė komentarai. Juos išvydo vietos gyventojas Arūnas Auryla, kuris pasiūlė jungtis vietos bendruomenei kilniam tikslui – surinkti dovanas gyvūnams ir važiuoti jų aplankyti.

Gerumas užkrečia, todėl vienas prie kito pradėjo jungtis ir kiti geradariai. Užliedžių seniūnaitis Mindaugas Ašmenskas su gyvenimo drauge Karolina pasiūlė savo namuose kaupti renkamas dovanas, kad jas būtų galima įteikti vienu metu – Kūčių išvakarėse.

„Mindaugas su Karolina taip įsitraukė į šią veiklą, kad padėjo papuošti prieglaudą, o savaitgaliais atvažiuodavo pavedžioti šunų. Arūnas iš vieno ūkininko suorganizavo šiaudų, tad gyvūnai dabar miega šviežiuose, šiltuose guoliuose. O dar, rado rėmėjų, kurie parūpino užrašą. Prieglauda iki šiol neturėjo savo iškabos, ne vietiniams būdavo sunku mus rasti“, – pasakojo prieglaudos darbuotoja E.Mulevičiūtė.

Apie akciją sužinojo ne tik vietos gyventojai, bet ir Eglės draugai, Kolpingo kolegijos studentai. Visi aukojo. Kai kurie žmonės maistą siuntėsi net iš Vokietijos, tikėdami geresne jo kokybe.

Gruodžio 23 dieną prieglaudoje susirinko virš 40 žmonių. Visi pasiėmė po šunį ir iškeliavo link miestelio Kalėdų eglės, prie kurios buvo padaryta ir bendra nuotrauka.

„Dar nesu mačiusi čia tiek daug žmonių. Po šio pasivaikščiojimo prieglaudoje taip tylu dar nėra buvę. Beglobiai gavo dėmesio, kurio jiems taip trūko“, – prisiminė E.Mulevičiūtė.

Labdariai surinko apie pusę tonos maisto ir įvairių daiktų reikalingų laiką čia leidžiantiems keturkojams.

Naujų namų, šiuo metu, prieglaudoje laukia net 166 šunys ir 41 katė.

VIDEO: Kalėdų stebuklas aplankė Kauno beglobius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius