Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 31

Kaune surengtas masinis žygis su šunimis – pristatyta interaktyvi trasa keturkojams

Mėgstantiems pasivaikščioti su savo augintiniais kauniečiams trečiadienio vakarą pristatyta nauja pramoga – pirmoji interaktyvi pažintinė trasa šunims, kurią, įrengtą Draugystės parke, Lietuvoje išmėgino sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė su augintiniu Vingiu. Ši idėja jai gimė siekiant atkreipti šeimininkų dėmesį į savo keturkojų priežiūrą.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes norime atkreipti dėmesį į tai, kad turime galvoti ne tik apie savo, bet ir apie augintinių sveikatą. Reikia apdovanoti tuos, kurie vaikšto su savo šunimis“, – sakė V.Musvydaitė, į žygį besileidusi su jau ne vieną mobiliosios programėlės #walk15 trasą išmėginusiu draugiškuoju Vingiu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vlada Musvydaitė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vlada Musvydaitė

Vingis Vlados globoje atsirado prieš keturis mėnesius ir iškart į kasdienybę įnešė daug šilumos ir meilės. Tai pirmas šeimos šuo.

„Vaikai ilgai prašė. O aš ilgai svarsčiau. Žadėjo vedžioti kasdien. Spėkite, ar vedžioja? Bet kiek jis meilės pritraukia, neįsivaizduojate. Viena moteris net sustojo su mašina, kad išliptų ir paniurkytų Vingį. Žinot, kodėl jis Vingis? Nes šalia Vingio parko gyvename. O ir eidamas vingiuoja“, – savo augintinį pristatė V.Musvydaitė, prisipažinusi, kad pasivaikščiojimams skirtas laikas, atsiradus keturkojui, išaugo trigubai.

Prieš startą – apšilimas

Prieš startą pasirūpinta sveiku keturkojų šeimininkų bei jų augintinių apšilimu: Sibiro haskių veislės šunų kinkinių Pasaulio ir Europos čempionė Luna ir jos šeimininkė Ernesta Karaškienė mokė specialios mankštos, kuriai ne visi keturkojai noriai pakluso.

„Pirmosios šunų trasos idėja smagi, nes šunininkai, kaip vieni kitus dažnai vadina šunų augintojai, mėgsta pabendrauti, nori, kad jų keturkojai pasiaustų su kitais šunimis. Masinis žygis su šunimis atrodo įspūdingai“, – įvertino E.Karaškienė.

Ji patarė prieš keliaujant į žygį parke pagalvoti, ar augintinis reaguoja į pagrindines komandas: „Pas mane!“ ir „Greta!“, taip pat – ar jis yra draugiškas kitiems keturkojams, žmonėms.

Trasa „#Nenoriu būt apsaugotas pusiau“ skatina sveikesnį augintinių ir šeimininkų gyvenimo būdą. Sveikatingumo motyvatorė V.Musvydaitė drąsino į interaktyvų pasivaikščiojimą leistis su įvairaus amžiaus ir ištvermės augintiniais: trasa tęsėsi porą kilometrų, ją įveikti nebuvo sunku. Žingsniuotojai susipažino su visomis naujomis parko erdvėmis, pamatė Broniaus Zalenskio skulptūrą „Švelnumas“.

„Kartą rengėme žygį, į kurį leidome atsivesti keturkojus. Buvo įdomu, kiek žmonių juos pasiims kartu. Suteikėme net atskirus žygeivių numerius. Taip ir kilo idėja surengti žygį tik šunims. Kauną pasirinkome dėl to, kad Draugystės parke labai daug žmonių su augintiniais vaikšto. Nesitikėjome, kad sulauksime tiek daug dalyvių. Manėme, gal 50 ateis. Išdalinome visus 100 medalių. Dar ir daugiau ėjusių, manau, buvo. Viršijo lūkesčius“, – pasisekusiu renginiu džiaugėsi jo sumanytoja V.Musvydaitė.

O kodėl nesurengus žygio su katėmis?

„Tikrai. Koks mielas reginys būtų. Reiks pagalvoti. Katės žygeivių rankose“, – nauja idėja susidomėjo V.Musvydaitė.

Reiko priverčia vaikščioti

Trasoje buvo galima įsitraukti į interaktyvias pramogas – pažymėtuose informaciniuose taškuose susipažinti su įdomiausiais faktais apie šunis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Nuėjusi apie 2500 žingsnių ir gavusi medinį medalį, žygio dalyvė Gintarė glostė savo augintinę Reiko ir gyrė, kokia ji šaunuolė. Reiko ji šiemet įsigijo iš prieglaudos.

„Nuostabus šuo. Pasivaikščioti einame kasdien. Net dukart per dieną. Nueiname bent 10 tūkst. žingsnių. Rytais Reiko tik sunku ištempti. Tingi. Kadangi gyvename šalia Draugystės parko, jame ir vaikštome. Arba važiuojame į Kleboniškio mišką. Anksčiau eidavau į ilgus žygius, vėliau aptingau, o dabar žygiuoti priverčia Reiko“, – džiaugėsi 15min pakalbinta Gintarė.

Renginio organizatoriai paruošė staigmeną – už nueitus žingsnius šeimininkai galėjo savo šunims nupirkti skanukų.

O nespėjusiems į ėjimą trečiadienį su būriu šunų suteikta proga tai padaryti savarankiškai. Tereikia įsijungti programėlę #walk15.

Draugystės parkas, įkurtas prieš kelis dešimtmečius ir užimantis 15 ha plotą, šiuo metu atnaujintas, jame yra naujų bėgimo, dviračių ir riedučių takų, tinklinio, krepšinio, petankės, vaikų žaidimo aikštelės, taip pat įrengta šunų dresavimo aikštelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius