Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 24

Kiek laiko saugu šunį palikti namuose vieną?

Kalbant apie šunis, kartais būna labai sunku palikti juos namuose, ypač kai jie žiūri į mus tomis didelėmis liūdnomis akimis. Tačiau, kad ir kaip malonu būtų kiekvieną minutę praleisti su savo augintiniu, kartais tai tiesiog nepraktiška.
Šuo
Šuo / „Scanpix“ nuotr.

Tad, kai tenka šunis palikti namuose vienus, atsižvengiant į tai, kad jie yra gyvūnai, kuriems reikia daug meilės, rūpesčio, maisto ir vandens, kiek laiko saugu juos palikti vienus?

Tamsin Durston, vyriausioji „Dogs Trust Dog School“ trenerė, sakė „Metro“, kad šunų negalima palikti ilgiau kaip 3–4 valandoms. Tačiau šis laikas taip pat priklauso nuo šuns veislės, rašoma housebeautiful.com.

„Kai kuriems šunims nesukelia sunkumų pasilikti vieniems, o kitiems reikalinga kompanija, - aiškino moteris. – Tad viskas priklauso nuo šuns, ir ar jis nuo mažens primokytas būti vienas.“

Jei šuo nuo mažens dresuojamas būti nepriklausomu, vadinasi, kad paliktas vienas jis jaučiasi ne taip blogai. Tai procesas, kurį reikia atlikti stadijomis, palaipsniui, o ne tiesiog valandų valandas palikti savo šunį vieną.

Būtinai prieš tai pavedžiokite šunį, kadangi jis jausis labiau pavargęs ir galės ilsėtis. Šuns žaislai taip pat užims jūsų augintinį, kol jūsų nebus.

Trumpai tariant, nesąžininga šunį palikti vieną ilgiau kaip 4 valandas. Jei neturite kitos išeities, arba jūs patys, arba draugas, arba šunų vedžiotojas turėtų jį išvesti laukan ir paniurkyti dienos viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius