Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 05

Kokios šunų veislės labiausiai tinka šeimoms su mažais vaikais?

Kai vaikai pradeda reikalauti šuniuko, gimdytojai dažniausiai neatsispiria ir įsigyja dar vieną mažą keturkojį šeimos narį. Tačiau kokį šuniuką išsirinkti? Koks geriausiai sutars ir su suaugusiais, ir su mažais padūkusiais vaikais?
Vaikas ir šuo
Vaikas ir šuo / Vida Press nuotr.

Portalui Popsugar.com veterinarė Dr. Eva Radke teigė, jog renkantis augintinį reikia įvertinti tam tikrus aspektus. Jos nuomone, pirmiausia reikia rinktis tokį šunį, kuris draugiškas šeimai ir įvertinti kasdienę savo veiklą. „Ar jūs labiau mėgstate laiką leisti aktyviai, vaikščioti, bėgioti, keliauti, o gal atvirkščiai – jums prie širdies suktis virtuvėje, gaminti, žiūrėti filmus ir atsiduoti namų puoselėjimui?“, – štai tokius klausimus ji ragina užduoti sau.

Būtent tai jums padės apsispręsti, kokio dydžio, temperamento ir veislės šuo labiausiai tinka jūsų šeimai. Taip pat veterinarė pataria atsiminti, kad šuo yra šuo – tai reiškia, kad turite skirti jam pakankamai dėmesio, jog jis būtų laimingas, taip pat imtis atsargumo priemonių, kai paliekate su vaikais. Štai kokios veislės, Evos Radke nuomone, labiausiai (pa)tiks šeimai:

Mišrūnai

Mišrūnai labai dažnai atsiduria prieglaudose, štai kodėl tokia sveikintina iniciatyva juos „įsivaikinti“ ir suteikti namus. Tai tuo pačiu ir socialiai atsakingas veiksmas, kurį demonstruojate savo vaikams. Nors mišrūnų ypatybes nuspėti sunku, tačiau tinkamai auklėjamas, mylimas ir gerbiamas šuo dažniausiai tampa geriausiu draugu.

Buldogai

Pastaruoju metus buldogų populiarumas vis auga. Jie draugiški, mieli šunys, turintys puikų humoro jausmą. Buldogai yra mažesnė veislė, o tai dažnai patraukia šeimas su vaikais.

Fotolia nuotr./Buldogas
Fotolia nuotr./Buldogas

Bokseriai

Bokseriai yra labai ištikimi, žaismingi šunys, galintys visai šeimai suteikti itin daug džiaugsmo. Tai žmones mylintys, aktyvūs augintiniai. Tiesa, aktyvumas nėra standartinė ypatybė – veterinarė sako, kad kai kurie mėgsta ir ramybę, pavyzdžiui, dažniau pagulėti ant sofos.

Vida Press nuotr./Mylintis šeimininkas užfiksavo savo auginamo bokserių veislės šuns grimasas
Vida Press nuotr./Mylintis šeimininkas užfiksavo savo auginamo bokserių veislės šuns grimasas

Labradudliai

Sukryžminę labradoro retriverį arba auksaspalvį retriverį su pudeliu turime... labradudlį. Šios veislės šunys itin tinka alergiškiems žmonėms. Kadangi yra draugiški, mieli, protingi, juos taip pat nesunku prižiūrėti.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Labradudlių veislės šuo
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Labradudlių veislės šuo

Auksaspalviai retriveriai

Jie nuo seniausių laikų žinomi kaip geriausi šeimos draugai ir yra labai populiarūs. Auksaspalviai retriveriai – draugiški, protingi, ištikimi. Jiems nestinga kantrybės, todėl jų neerzina maži vaikai ir pastarųjų noras juos pačiupinėti ir draugauti. Žaismingi, socialūs ir mylintis visą šeimą – štai kokie šie šunys.

„Fotolia“ nuotr./Auksaspalvis retriveris
„Fotolia“ nuotr./Auksaspalvis retriveris

Labradoro retriveriai

Aktyvūs ir žaismingi šie šunys labiausiai tiks tokiai šeimai, kuri taip pat yra aktyvi ir skirs pakankamai dėmesio bei laiko savo augintiniui. Pasak veterinarės, šie šunys negaili meilės šeimininkams ir vaikams, juos lengva treniruoti.

Vida Press nuotr./Labradoro retriveris
Vida Press nuotr./Labradoro retriveris

Berno zenenhundai

Aktyvūs, orūs, elegantiški, draugiški šunys myli vaikus. Prieraišūs, toleruoja ir kitus gyvūnus. Trumpai tariant, jie puikūs šeimos draugai, bet nepamirškite, kad jiems taip pat reikia meilės ir dėmesio.

Shutterstock nuotr./Berno zenenhundas
Shutterstock nuotr./Berno zenenhundas

Vipetai

Mieli ir atletiški kurtai vadinami vienais greičiausių šunų, todėl lauke jiems būtinas fizinis aktyvumas. Tačiau namuose vipetai ramūs, tylūs, mėgsta žaisti su vaikais, yra draugiški aplinkiniams, tad toks šunelis pradžiugins visą šeimą.

Shutterstock nuotr./Vipetai
Shutterstock nuotr./Vipetai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius