Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 25

Kokios veislės šunys šiandien populiariausi?

Panevėžyje, „Cido“ arenoje, vykusioje kasmetinėje tarptautinėje visų veislių šunų parodoje dalyvavo daugiau kaip 500 skirtingų veislių šunelių, tarp jų ir tokie retai sutinkami šunys kaip azavakai, Ibisos šunys, Berno skalikai, čekų terjeras, Istrijos skalikai ar briaras. Tačiau pasigrožėję pastaraisiais, lankytojai sparčiau žingsniavo ir ilgiau užtruko prie tų šunelių, kurie šiuo metu populiariausi ir madingiausi.
Pomeranijos špicų mažyliai
Pomeranijos špicų mažyliai / Fotolia nuotr.

„Kaip visur, taip ir šunų pasaulyje, vyrauja mados. Kelerius pastaruosius metus populiarumo viršūnėje buvo Jorkšyro terjerai, auksaspalviai retriveriai ir labradorai. Dabar mados šiek tiek keičiasi – dažniau renkamasi mažus ar vidutinio dydžio šunis. Vis dar populiarūs bigliai, tačiau topų topas – špicai“, – atskleidė parodą organizavusio Panevėžio šunų mylėtojų klubo „Lunaris“ vadovė Renata Petkevičienė.

Šių šunų mielumu galite įsitikinti apžiūrėję pamaivos Flinto galeriją:

Vadovė taip pat džiaugiasi, kad parodoje triumfavo daug Lietuvos veisėjų augintinių, tarp jų ir Panevėžio klubo narių. Pirmąją dieną vykusios parodos „Panevėžio ruduo 2017“ gražiausiu dalyviu pripažintas niufaundlendų veislės šuo iš Vilniaus. Antrosios dienos, parodos „Aukštaitijos taurė 2017“, nugalėtoju tapo airių kviečiaspalvis švelniaplaukis terjeras iš Estijos. Be keturkojų iš Lietuvos, į parodą atvyko ir dalyviai iš Suomijos, Estijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos ir kt.

„Išskirti veislę, kuri pelnė daugiausiai pergalių, sunku, tačiau Lietuvos veisėjai nenusileidžia kolegoms iš užsienio. Ar pavyks iškovoti pergalę, priklauso nuo daugelio aplinkybių – ne tik nuo šunelio fizinių duomenų, bet ir kokia jo nuotaika parodos dieną, kaip jį parodai paruošė šeimininkas, netgi nuo vietos, kurioje vyksta paroda“, – įsitikinusi R.Petkevičienė.

Panevėžyje kasmet rengiama paroda šiemet pirmą kartą vyko miesto „Cido“ arenoje. Organizatorė svarsto, kad modernioje aplinkoje, kur buvo pakankamai vietos ir šuneliams įsikurti, ir jų ringams įrengti, gyvūnai atrodė dar įspūdingiau. „Bene pirmą kartą turėjome tiek daug erdvės. Tai leido geriau atsiskleisti dalyviams. Paprasčiau keturkojus apžiūrėti buvo ir lankytojams“, – džiaugėsi R.Petkevičienė.

Organizatorė skaičiuoja, kad parodą aplankė apie 3,5 tūkst. lankytojų. „Ne visi gali turėti augintinius, tai ateina bent parodoje jais pasigrožėti. Dalis žmonių, be abejo, parodose ieško ir įsigyja naujus keturkojus draugus, kiti – ateina pasikonsultuoti su veisėjais dėl jau turimo augintojo“, – vardijo organizatorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius