Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 11

Lietuvos zoologijos sode – gausus būrys jauniklių

Iki kalendorinio rudens liko visai nedaug. Pagal lietuvių liaudies patarlę, viščiukai skaičiuojami rudenį. Na, tai pabandykime suskaičiuoti, tik ne viščiukus, o šiais metais kanopinių žinduolių skyriuje gimusius jauniklius.
Lietuvos zoologijos sode – šiemet gimę jaunikliai
Lietuvos zoologijos sode – šiemet gimę jaunikliai / Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

„Pastebime, kad daugiausia lankytojų dėmesio kaip visada susilaukia pavasarį atjaunėjęs ir atgijęs ožių kaimelis. Šiais metais sulaukėme devynių įvairiaspalvių kamerūninių ožiukų, 6 patinėlių ir 3 patelių.

Mažieji ožiukai tikri neklaužados mėgstantys įvairiausias išdaigas: karstytis po medžius, „vogti“ iš prižiūrėtojų darbo įrankius ir net pasivažinėti vežimėliu skirtu atvežti pašarą. Gal todėl ši ekspozicija dažnai sulaukia labai didelio mažųjų sodo lankytojų dėmesio, nes ožiukai kažkuo panašūs į juos“, – rašoma Lietuvos zoologijos sodo pranešime.

Zoologijos sodo darbuotojai džiaugiasi ir gegužės mėnesį gimusiais snieginės ožkos jaunikliais – dvynukais patinėliu ir patele.

Snieginės ožkos yra endeminiai gyvūnai, t. y. ši gyvūnų rūšis sutinkama tik tam tikrame geografiniame regione. Jeigu norėtumėte pamatyti gamtoje sniegines ožkas, jums reikėtų apsilankyti Šiaurės Amerikos šiauriniuose kalnų masyvuose, – pasakojo Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja Rimgailė Pėtelytė-Brazaitienė. – Šie sniego baltumo spalvos kailį turintys gyvūnai iš pažiūros atrodo nerangūs ir tingūs, bet iš tikrųjų yra tikri kalnų virtuozai, jie gali įveikti 6–8 metrų uolas. Gamtoje suaugę gyvūnai beveik neturi priešų, nes jų aštrių nusmailintų kaip durklai ragų vengia net pumos.“

Negalime nepasidžiaugti ir mažuoju šiaurinių elnių šeimos nariu. Šiemet kiek vėlokai, vieną trumpiausią metų naktį birželio 25-ąją, patelė Švelnutė susilaukė, labai gražiaus šiaurinio elniuko jauniklio, kuriam darbuotojai davė Orijono vardą.

Sparčiai gausėja ir pekarių bei kininių muntjakų šeimynos. Balandžio 1d. gimusi lamos patelė Aistė ūgiu sparčiai vejasi mamą ir maitinasi jau ne vien mamos pienu, bet mielai ėda žolę ir kombinuotus pašarus. Gegužės vidurį galvą iš mamos Adalminos sterblės iškišęs kengūros jauniklis ne tik dairosi po jį supantį pasaulį, bet vis dažniau palieka ir mamos sterblę.

„Kanopinių žinduolių skyriuje iš viso nuo 2017 metų pradžios gimė ir sėkmingai auga 22 įvairių gyvūnų rūšių jaunikliai“, – džiaugėsi skyriaus vedėja Rimgailė ir tikisi, kad gyvūnų jaunikliai tą džiaugsmą teikia ir Lietuvos zoologijos sodo lankytojams. Zoologijos sodas dirba nepertraukiamu režimu ištisus metus, tad gyvūnų mylėtojai jauniausius sodo gyventojus turi galimybę pamatyti kada tik panorėję.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius