Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 18

Medžiotojai išgelbėjo upelyje tarp ledų įstrigusį stirnos jauniklį

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta vaizdo įrašas, kuriame vyriškis gelbėja į užšalusį upelį įlūžusį stirnos jauniklį. Tas vyriškis – ugniagesys gelbėtojas, vairavimo instruktorius Deividas Grybas. Kaip pats sako, gražų darbą padarė ne jis vienas – įlūžusį šmėžuojantį stirniuką pastebėjo drauge su juo buvęs bičiulis Linas Prakapas. „Galima sakyti, kad tik jo dėka ir pavyko tai padaryti“, – portalui 15min sakė D.Grybas.
Deividas Grybas ir išgelbėtas stirniukas
Deividas Grybas ir išgelbėtas stirniukas / Stop kadras

„Su draugu medžiotoju važiavome į savo medžioklės plotus nuvežti žvėreliams maisto, ten yra specialios šėryklos. Važiuojant pagrioviu kolega sako: kažkas šmėžuoja. Dabar kaip tik prasideda bebrų medžioklės sezonas, pamanėme, kad gal bebras, išlipę iš automobilio pamatėme, kad ten – stirniukas. Tai ėmėme ir ištraukėme“, – pasakojo D.Grybas apie vasario 16-ąją Plonėno miške, Pasvalio rajone, nutikusį įvykį.

VIDEO: Kilnus poelgis: medžiotojai išgelbėjo įlūžusį stirniuką

Vaizdo įraše girdėti, kaip vyrai svarsto, ar stirniukui viskas gerai, nes paleistas bėgti jis suklumpa. Tačiau vėliau pasileidžia eglyno link ir nušuoliuoja.

„Stirniukas buvo nusilpęs, iš pradžių manėme, kad jį galbūt reikės perduoti veterinarams ar gamtosaugininkams, ar Gyvūnų globos tarnybai. Bet sužeidimų nebuvo, tik labai sušalęs, tai nusprendėme paleisti. Nustriksėjo į eglyną“, – sakė pašnekovas.

Paklaustas, ar yra tekę kada nors anksčiau išgelbėti žvėrį, D.Grybas prisiminė, kad vaikystėje yra išgelbėjęs zuikį sužeista koja.

Užsiminus apie tai, kad pats yra medžiotojas ir dabar atliko tokį gražų darbą – išgelbėjo žvėrį, D.Grybas sakė: „Mes juk nežudome bet ko. Ir aš pats stirnų net nemedžioju, nebent stirniną, jei matau, kad jis yra senesnis, jau medžiotinas. O stirnyčių man gaila, ne ta rūšis žvėrių, kurią reikėtų medžioti. Yra daug kitų, dabar štai bebrų medžioklės sezonas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius