Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 18

Psichologas Kaune įkūrė svečių namus katinams: „Poreikis tikrai yra“

Laikote namuose vieną ir daugiau katinų, tačiau prireikus neturite kur jų palikti? Išsiruošę į ilgesnę kelionę galite atrasti puikius laikinus namus savo katinui – Kaune įsikūrė būtent katinams skirti svečių namai.
Katinų viešbutis
Katinų viešbutis / Asmeninio archyvo nuotr.

Para – 7 eurai

Psichologas Timas Petraitis pasakoja, kad mintis, įkurti svečių namus katinams kilo labai paprastai: „Mano draugas Kaune turi šunų darželį, todėl vis sulaukdavo klausimų, ar priimtų ir kates. Tačiau šunys su katėmis vienoje patalpoje jau ir taip aišku – nekoks sprendimas. Jis man ir sako: gal tu norėtum tuo užsiimti? Pamaniau, kodėl gi ne? Juolab, kad katinai man patinka. Taip paprastai viskas ir prasidėjo“, – pasakoja jis.

Asmeninio archyvo nuotr. /Psichologas Timas Petraitis
Asmeninio archyvo nuotr. /Psichologas Timas Petraitis

Pirmoji klientė, išvykusi į kelionę, paliko katinus porai savaičių. Kaip sako Timas, tai buvo gera patirtis, sekėsi gerai: „Man labai patiko pats procesas, už kurį dar ir mokami pinigai“, – sako jis. Paros kaina katinų viešbutyje – 7 eurai.

Asmeninio archyvo nuotr. /Katinų viešbutis
Asmeninio archyvo nuotr. /Katinų viešbutis

Katinų vietų skaičius – ribotas

„Pagrindinis dalykas, kuo skiriasi katinų viešbutis nuo šunų darželio ,yra tas, kad šunų galima vienu metu laikyti gan daug, o štai su katėmis to padaryti nepavyks. Nors kates tikrai myliu, savo nelaikau, kadangi gali būti, kad nuosavos katės nesutartų su besisvečiuojančiomis.

Katės išskirtinės ir patinka tuo, kad nedarys visko dėl savo šeimininko. Jos savarankiškos, turinčios savo nuomonę, kiekviena labai skirtinga, pasižyminti savo charakteriu. Katės iškart tau parodo, jeigu joms kažkas netinka ar nepatinka, pavyzdžiui, ne taip paglostai“, – pasakoja T.Petraitis.

Jis mano, kad psichologo darbas taip pat prisideda prie sėkmės sutariant su katėmis, kadangi su jomis, kaip ir su klientais, kurie ateina į psichoterapiją, tenka ieškoti ir atrasti tinkamą kontaktą, kad jie atsivertų, įsileistų.

Kačių adaptacija – įvairi

„Kaip greitai katė pripras naujoje vietoje priklauso nuo jos šeimininko, to, kaip ji auginama. Pirmąsias valandas ar pusdienį geriausia kates palikti ramybėje. Tuo metu jos susiranda vietą ir būna ten, kol pasijaučia saugios. Po to katinai eina ieškoti kontakto, tyrinėti aplinką kaip maži vaikai, laukia, kas čia dabar bus.

Mano vaidmuo – nieko aktyviai neprovokuoti. Aš užsiimu savo veikla ir gyvenimu, kol jos pačios ateina ir pradeda smalsauti, kas aš toks“, – juokauja T.Petraitis.

Kates, pasak psichologo, lengviau prižiūrėti nei šunis. Jų nereikia vedžioti į lauką, aktyviai užsiimti, kadangi dėmesio katėms reikia mažiau. Kaunietis neapsiriboja tik Kauno miestu ir kviečia kreiptis į jį iš visos Lietuvos.

Asmeninio archyvo nuotr. /Katinų viešbutis
Asmeninio archyvo nuotr. /Katinų viešbutis

„Pagrindiniai klientai – atostogaujantys žmonės, kuriems reikia palikti katės savaitei ar kelioms, arba tie, kurie ilgesniam laikui išvyksta darbo reikalais ir nenori apkrauti savo šeimos ar draugų.

Vienu metu laikau po vieną katę arba daugiau, jeigu žmogus jų laiko, pavyzdžiui, dvi. Didesnis skaičius gali sukelti tikrą chaosą“, – juokauja psichologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius