2011 06 25

Skaivos Jasevičiūtės taksas tapo pasaulio čempionu

Pasaulinėje taksų parodoje Prahoje, Čekijoje sėkmė šypsojosi laidų vedėjos Skaivos Jasevičiūtės augintiniams. Parodoje, kurioje dalyvavo apie 500 šunų, du Skaivos augintiniai užėmė garbingas prizines vietas.
Skaivos augintinis Rišelis – pasaulio jaunimo čempionas.
Skaivos augintinis Rišelis – pasaulio jaunimo čempionas. / taksumafija.lt nuotr.

„Parodėme, kad ir mes, lietuviai, galime išauginti taksus čempionus. Viskas pavyko tobulai. Visus lūkesčius ne pateisinome, bet viršijome. Konkurencija buvo be galo didelė, galvojome, jog džiaugsimės ir plosime jeigu gausime ir įvertinimą „Puikiai“, o kai pamatėme, kad tapome ir čempionais... Aš krykštavau tris dienas. Ir dabar dar krykštauju“, – prisipažino Skaiva.

Praėjusią savaitę vykusioje parodoje Skaivos šiurkščiaplaukis triušinis taksas Rišelis tapo pasaulio jaunimo čempionu, o trumpaplaukis, šokolado spalvos taksiukas Paris iškovojo geriausių pasaulio mažylių amžiaus grupės antrą vietą. Kelias prizines vietas iškovojo ir kitų lietuvaičių taksai: Lietuvos taksų mylėtojų klubo prezidento Daivo Girončiko šiurkščiaplaukis triušinis taksas Šiurpas  gavo CAC apdovanojimą ir tapo kandidatu į grožio čempionus, Miglės Veršickaitės šiurkščiaplaukis nykštukinis taksas Siaubas, kuris dabar gyvena Amerikoje, gavo „Best puppy“ įvertinimą savo veislės kategorijoje, Vilmos Verkauskienės standartinė trumpaplaukė kalė Lhasa, kaip ir Skaivos Versalis, buvo įvertinti penktąja vieta.

Meilė taksams gimė vaikystėje

taksumafija.lt nuotr./Pasivaikačiojimas Prahos senamiestyje
Čekijoje lietuvės su taksais sulaukė daug dėmesio

Į kasmetinę pasaulinę taksų parodą šiemet Lietuvos atstovai vyko pirmą kartą. Iš Lietuvos atvyko dešimt taksų – keturis iš jų (tris savo ir vieną sesers) vežėsi Skaiva, tačiau parodoje pasirodė trys jos  šuneliai – Marselis konkurse nedalyvavo.

„Jis yra kastruotas, todėl jau baigė savo parodinę karjerą“, – paaiškino Skaiva.

Skaiva teigė, kad su savo augintiniais ne kartą lankėsi parodose Lietuvoje, Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje, tačiau tokioje didelėje, pasaulinėje parodoje jai teko pabuvoti pirmą kartą. Laidų vedėja neslėpė, kad vykdama į parodas ji laikosi savo prietaro – konkursuose visada pasirodo įsisegusi rankų darbo segę, kurioje pavaizduoti jos augintiniai.

Laidų ir renginių vedėja prisipažino, kad neįsivaizduoja savo gyvenimo be smalsiųjų taksų, kurie ją lydi nuo pat vaikystės.

„Kai man buvo septyneri ar aštuoneri metai, aš perskaičiau knygutę „Tėtis, mama, aštuoni vaikai ir sunkvežimis“. Toje knygutėje aprašoma šeima turėjo taksą, kurio vardas buvo Virdulio Vamzdis. Toje knygutėje tas šuo buvo taip juokingai aprašytas ir man taip patiko, kad aš pradėjau zyzti tėveliams, kad man nupirktų taksiuką. Pradėjau taupyti pinigus ir po pusmečio mano namuose atsirado taksas. Nuo to laiko mano gyvenime nebuvo periodo, kad neauginčiau takso“, – apie savo meilę šiems šuneliams kalbėjo laidų vedėja.

Norėtų emigruoti į Čekiją

S.Jasevičiūtė prisipažino, kad ją nustebino toks didžiulis dėmesys gatvėje, kurio sulaukdavo lietuviai, išėję pasivaikščioti su savo taksais.

„Mes išėjome pasivaikščioti į Prahos senamiestį su visais šunimis ir iš kitų žmonių sulaukėme tiek dėmesio, kiek nesulaukia joks architektūrinis paminklas. Mus fotografavo ir netgi bėgdavo su filmavimo kameromis iš paskos. Juokavome, kad jeigu būtume ėmę bent po kelis eurus už nuotrauką, tai kelionė garantuotai būtų atsipirkusi“, – šypsojosi moteris.

Iš viešnagės Prahoje laidų vedėja grįžo su pačiais geriausiais įspūdžiais. Pasak Skaivos, Čekija – neabejotinai šunis mylinti šalis, todėl šunų augintojams tai būtų išties puiki vieta gyventi.

„Juokėmės, kad mums reikia emigruoti, nes Prahoje visi myli šunis – visur su jais gali įeiti, viešbutis priima kad ir su dešimt šunų, jokių priekaištų nereiškia, žmonės šypsosi, matydami, kad veduosi šunis, visi nori pakalbinti, paglostyti. Visur įrengtos aikštelės su šiukšlių dėžėmis ir maišeliais ekskrementams. Tramvajumi laisvai galima važiuoti su šuniu – šuo ten yra kaip pilnateisis visuomenės narys. Plius ten alus labai pigus ir vynas nebrangus“, – juokėsi Skaiva.

Kviečiame pasižiūrėti nuotaikingą Skaivos videoblogą iš Čekijoje vykusios šunų parodos:

VIDEO: taksai_uzkariauja_pasauli_pirmad.wmv

VIDEO: taksai_uzkariauja_pasauli_antrad.wmv

VIDEO: taksai_uzkariauja_pasauli_treciad.wmv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius