Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 16

Šuniui skiriate 15 minučių? Tai išties labai mažai

Kai norime kažką greitai padaryti ar neskubėdami „susisukti“, paprastai sakome – užtruksiu 15 minučių. Tos 15 minučių tinka daugeliui gyvenimo atvejų. Ir gyvenimui su šunimis – taip pat. O kai akis ir širdį ima glostyti pavasaris, ir priartėja šunų mylėtojų šventė, laiko sąvoka taip pat tampa svarbi.
Augintinis
Augintinis / G.Kavaliauskaitės nuotr.
Temos: 2 Šuo Augintinis

Nemažai šunų augintojų savo šuniui, deja, teskiria 15 minučių ryte ir vakare. Ir tai tikrai mažai, rašoma pranešime žiniasklaidai. O kiek turėtų trukti naudingas, prasmingas buvimas su savo šunimi, paklausite jūs. Šuns akimis, tas laikas turėtų nesibaigti. Žmogaus akimis – laikrodis tiksi per greitai, ir neįmanoma visko aprėpti.

O kokia turėtų būti pratybų su šunimi trukmė, paklausėme dresūros specialistų. Pasirodo, užsiėmimas su šunimi išties gali trukti vos 15 minučių, tačiau jis turėtų būti labai produktyvus. Trumpiau tariant, šuns protas ir kūnas turi kaip reikiant pasimankštinti – štai kas svarbiausia.

Artėja balandžio 24-oji – Šuns diena. Galbūt tą dieną savo augintiniui jūs negalėsite skirti labai daug laiko, bet vis dėlto... Juk ta valanda gal bus aukso vertės. Smagi ir naudinga abiem – jums ir jūsų augintiniui.

Šių metų Šuns dienos idėja – „Aš ir šuo: mokau ir mokausi!“ Jau trečius metus šventę inicijuoja Lietuvos kinologų draugija. Kviesdami šunų mylėtojus minėti Šuns dieną, kinologai pabrėžia žmogaus atsakomybę. Atsakomybę mokyti šunį gero elgesio taisyklių, ugdyti klusnų, draugišką žmonėms ir gyvūnams augintinį. Mokytis perprasti gyvūno prigimtį, pažinti poreikius, „skaityti“ kūno kalbą. Ir būtent Šuns dieną turėtume labiau pasidžiaugti savo ir savo augintinio pasiekimais.

Todėl šventės organizatoriai balandžio 24-ąją kviečia dalintis savo šuns pasiekimais (nuotraukos, video, smagios istorijos) įvairiose socialinėse paskyrose. Pasidžiaugti net ir mažiausiais šuns žingsneliais, jau nekalbant apie tobulus triukus.

Parodyti visiems, kokie jūsų šunys protingi, kaip mokosi ir ką moka. Šventės dieną socialiniame tinkle „Facebook“ (spausti ČIA) vyks konkursas „Mano šuo moka“. Pasidalykite augintinio pasiekimais!

Jei neprieštarauja darbdaviai ir kolegos, nusiveskite augintinius į darbą. O po darbo kartu su draugais užsukite į dresūros mokyklas ar aikšteles, šunų mylėtojų klubus.

Šunims draugiškos kavinės taip pat lauks jūsų ir jūsų augintinių. Gyvūnų prekių parduotuvės, kirpyklos, veterinarijos gydyklos balandžio paskutinę savaitę arba šventinę dieną žada įvairių nuolaidų (kodas #šunsdiena2018).

Daugiau sužinosite paspaudę ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius