Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 20

Tyrimas: 65 proc. lietuvių priima augintinius į lovą

Lietuviai dalinasi savo asmenine erdve su šunimis – 65 % apklaustų šunų augintojų prisipažįsta leidžiantys augintiniui miegoti jų lovoje. Tai paaiškėjo kampanijos „Gyvūnų kaspino mėnuo“ iniciatyva atliktos šunų augintojų apklausos metu.
Mažylis su šunimi
Mažylis su šunimi / Vida Press nuotr.

„Yra toks posakis – visi šunys miega su savo šeimininkais, tik ne visi šeimininkai tai pripažįsta. Žinoma, kiekvieno žmogaus atvejis yra labai individualus, tačiau miegojimas su šunimis gali būti naudingas. Jei augintinis prisiglaudžia, jis šildo sąnarius, gali nuraminti. Be to, prisiminkime, kaip žmonės prisijaukino šunis – pirma šunys sukinėdavosi apie ugniakurą, vėliau žmonės juos viliodavo maistu, tačiau prijaukinimo lūžis įvyko, kai žmonės ir šunys pradėjo šalia miegoti“, – pranešime cituojama Lietuvos kinologų draugijos atstovė Aurelija Staskevičienė.

Be miegojimo bendroje lovoje, 90,6 % apklaustųjų teigia su savo augintiniu turintys ir kitų ritualų – augintiniai juos žadina rytais ar kartu bėgioja parke.

Vida Press nuotr./Vyras su augintiniu
Vida Press nuotr./Vyras su augintiniu

Šunis draugams prilygina ir bendravimo su jais naudą teigia patiriantys 99 % apklaustų šunų savininkų. Jie prisipažįsta, jog kalbasi su savo augintiniais, o šie būdami šalia gali juos nuraminti.

Šunų ir vaikų artimą ryšį puoselėja ir daugiau nei trys ketvirtadaliai apklaustų tėvų, kurie specialiai moko savo vaikus prižiūrėti augintinius namuose. Bendrai augintinių dresiravimu namų sąlygomis užsiima 94 % šunų šeimininkų.

Vis dėlto, lietuviams šunų auginimas yra ne papildomi rūpesčiai, o džiaugsmas – absoliuti dauguma apklaustųjų savo šunis laiko draugais, o ne namų sargais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius