Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 21

Vienas namuose. Kiek laiko saugu palikti šunį vieną?

Kad ir kaip mylime savo augintinius, tačiau negalime su jais būti 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę. Išeiname į darbą, susitikimus, todėl mūsų šuo ar katė lieki vieni. O vienatvė kai kuriems gyvūnams yra tiesiog nepakeliama, be to, verta žinoti, kiek laiko saugu augintinį palikti vieną namuose.
Liūdnas šuo
Liūdnas šuo / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Šuo Augintinis

Šunų trenerė Tamsin Durston iš Dogs Trust Dog School „Metro“ teigė, jog šuo vienas neturėtų likti ilgiau nei 3–4 valandas. Tačiau laiko trukmė, kurį šuo leidžia vienas, priklauso ir nuo jo veislės.

„Taip pat kaip ir žmonės, taip ir šunys – vieniems reikia kompanijos, o kiti su malonumu lieka vieni. Taigi, žvelgiant iš šios pusės, tai labai individualu, tačiau šuo turėtų būti nuo pat mažumės mokomas likti vienas namuose“, – sako T.Durston.

Specialistė pabrėžia, kad mokymas šunį likti namuose yra sudėtingas procesas, kuris vyksta pamažu. Nėra gerai tiesiog imti ir palikti augintinį vieną visai dienai – jam reikia laiko priprasti.

Galima prieš išeinant iš namų, išvesti šunį pasivaikščioti, su juo užsiimti, pažaisti – taip jis jausis labiau pavargęs ir pasiruošęs ilsėtis, kol jūsų nebus namuose. Pravers ir šuns žaislai, suteiksiantys jam džiaugsmo ir malonumo.

Tačiau jeigu turite galimybę, nepalikite savo augintinio vieno ilgiau kaip keturioms valandoms – nudžiuginkite jį buvimu kartu dienos viduryje. Jis tikrai bus dėkingas! Juolab kad dabar savo paslaugas siūlo ir šunų vedžiotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius