Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 12

Vokiečiai labiau mėgsta kates, tačiau dažniau apdraudžia šunis

Šunys yra populiariausi augintiniai septyniose iš dešimties didžiųjų pasaulio šalių, skelbia Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Brazilijos, Australijos ir Kinijos gyventojus apklaususi draudimo ir kitų finansinių paslaugų rinkos tyrimų kompanija „Finaccord“.
Šuo ir katė
Šuo ir katė / 123rf.com nuotr.

Kates dažniau nei šunis galima sutikti tik pas Vokietijos, Prancūzijos bei Kanados gyventojus.

Labiausiai gyvūnus namuose mėgsta brazilai – 64 proc. apklaustų Brazilijos gyventojų tai patvirtino nedvejodami. Be to, brazilai yra užkietėję šunų mylėtojai: 45 proc. apklaustųjų teigė laikantys šunis, 24 proc. – kates.

Populiarūs augintiniai taip pat Italijoje ir Ispanijoje (atitinkamai 61 proc. ir 60 proc.), o rečiausiai augintinius galima sutikti Kinijos gyventojų namuose – Kinija dideliu atotrūkiu užėmė paskutinę šio sąrašo eilutę (29 proc.).

„Finaccord“ tyrėjus nustebino Didžioji Britanija, tradiciškai deklaruojanti meilę naminiams gyvūnams: bent vieną augintinį turi tik 48 proc. britų.

Šios sociologinės apklausos rezultatai taip pat rodo, kad šunys daugumoje šalių apdraudžiami dažniau nei katės. Akivaizdžiausias to pavyzdys – Vokietija, kurioje šis santykis yra keturi prie vieno. Išimtys – Kinija ir Brazilija. Be to, respondentai Brazilijoje pasirinko atsakymą ne „šuo“ ar „katė“, o „kitos rūšies augintinis“.

Labiausiai augintinių draudimo rinka yra pažengusi Didžiojoje Britanijoje, kur apdraustų naminių gyvūnų dalis yra didžiausia, ir dažniausiai tai daroma atskiru draudimo polisu, o ne per bendrą draudimo paslaugų paketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius