Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 dalykų, kurie labiausiai sendina

Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo lyg ir nereikšmingos smulkmenos, tačiau grožio specialistai tikina, kad būtent jos ir yra svarbiausi moters jaunystės kriterijai.
Veido pokyčiai senstant
Veido pokyčiai senstant / Shutterstock nuotr.

1. Žili plaukai

Vienas kitas žilas plaukas gali atsirasti net dvidešimtmetėms, ypač toms, kurios nuolat laikosi griežtų dietų. Mokslininkai tikina, kad pražilę plaukai iki trisdešimties metų dažniausiai rodo kokius nors sveikatos sutrikimus arba paprasčiausią kalcio trūkumą. Atsirado žilų plaukų? Prieš griebdamasi dažų, pakoreguokite mitybą, pradėkite reguliariai mankštintis, kasdien bet kokiu oru pasivaikščiokite gryname ore.

O tada jau eikite pas kirpėją. Rinkdamasi atspalvį, turėkite galvoje, kad labai tamsūs plaukai dažniausiai sendina, ypač brandesnio amžiaus moteris. Beje, kartą nusidažiusi plaukus, nepamirškite laiku padažyti ataugusias šaknis, nes tuomet žili plaukai ypač krinta į akis.

2. Neprižiūrėtos rankos

Šį sąrašą sudarę grožio specialistai turi galvoje ne tik plaštakas. Jie tikina, kad dažniausias pagyvenusių moterų požymis – papilnėję, tonusą praradę žastai ir riebalų klostės ties pažastimis. Taigi kuo esate vyresnė, tuo daugiau dėmesio derėtų skirti šią kūno vietą stiprinantiems pratimams. Nuolat rūpinkitės ir plaštakomis. Ruošos darbus dirbkite mūvėdama pirštines. Jei sunku įprasti, bent jau įsigykite specialų apsauginį kremą. Kaskart nusiplovusi rankas, patepkite jas drėkinamuoju kremu. Kaip pačioms pasigaminti rankų kremą, skaitykite straipsnyje PASIDARYKIME PAČIOS: 3 RANKAS ŠVELNINAČIOS KAUKĖS.

Jei pradeda ryškėti pigmentinės dėmės (jos labiausiai išduoda moters amžių!), ieškokite specialių jas blukinančių kremų. Beje, pigmentinių dėmių ant plaštakų gali atsirasti ir dėl kepenų ar tulžies pūslės negalavimų. Laiku pasirūpinkite savo sveikata.

3. Suvytusi kaklo oda

Jau nuo seno žinoma, kad kaklas – moters amžiaus išdavikas! Kaklo oda labai plona, o dėmesio jam dažniausiai skiriama mažiau nei veidui arba visai neskiriama. Patarimas labai paprastas: kremais, kaukėmis ir kitokiomis grožio priemonėmis kaklą lepinkite ne rečiau nei veidą. Dar vienas svarbus dalykas – laikysena. Jei nuolat kūprinatės ir vaikščiojate nunarinusi galvą, kaklo oda suvys anksčiau laiko (taisyklingos laikysenos pratimą rasite čia). Taigi – aukščiau galvą!

Beje, pažiūrėkite, ant kokios pagalvės miegate, nes tai irgi labai svarbu. Tos itin reklamuojamos pagalvės, kurios prisitaiko prie kiekvieno kūno linkio, tikrai geros, nors ir brangios.

4. Močiutės kvepalai

Ar kada susimąstėte, kad brangūs, kokybiški, amžina klasika laikomi kvepalai (pvz., Chanel No 5) daugeliui žmonių asocijuojasi su brandaus amžiaus damomis, nes taip kvepėjo dar jų močiutės? Žinoma, nebūtina atsisakyti mėgstamų kvepalų, bet dėl įvairovės verta paieškoti ir kokio jaunatviškesnio, lengvabūdiškesnio aromato.

5. Prigesęs žvilgsnis

Užgriuvo sunkumai darbe, iškilo nesklandumų šeimoje, sutriko sveikata... Nesąmoningai nutaisote susirūpinusią veido išraišką, jūsų akys apsiblausia. Atminkite, pamatę jus tokią, niekas nepasakytų, kad atrodote jaunesnė, nei iš tikrųjų esate. Tiesą sakant, 99 proc. jums duotų gerokai daugiau metų. Slėpkite tą „viskuo nepatenkintos tetulės“ veido išraišką! Ja neprisišauksite užuojautos ir pagalbos, o tik išsiduosite, kad jūsų gyvenime nėra nieko džiugaus ir nieko gera jau nebesitikite. Tai dvelkia liūdna, niūria senatve ir atstumia žmones! Visi turi rūpesčių (o tie, kurie neturi, vis tiek kažkada turės...). Žvelkite į gyvenimą paprasčiau, išmokite nuoširdžiai džiaugtis smulkmenomis (galite to pasimokyti iš vaikų).

6. Ne pagal amžių pasirinkti drabužiai

Įsivaizduokite jauną merginą, seginčią sijoną iki pusės blauzdų. Ji tikrai atrodys rimtesnė ir... vyresnė už trumpesnį sijoną ar kelnes dėvinčią vienmetę. Tai liečia ir jus! Yra ir daugiau moterį sendinančių drabužių, tarkime, švarkai su petukais, Alos Pugačiovos dėvimos itin plačios, maišus primenančios suknelės ir tunikos, klasikiniai kostiumėliai, tarsi kirviu nutašyta ortopedinė avalynė, bukanosiai žemakulniai. Svarbi ir drabužių spalva: ji turi pagyvinti odos atspalvį. Tai labai jaunina!

7. Ryškus makiažas

Makiažas – suaugusios moters atributas, todėl net lengvas brūkštelėjimas blakstienų tušu, skaistalais ar lūpų dažais prideda metų, ypač jaunoms moterims. Ne viena dvidešimtmetė, būdama tarp žmonių be makiažo, palaikoma paaugle, o dar neapsiplunksnavusi jauniklė, pasidariusi kruopštų makiažą, ryškiai nusilakavusi nagus, virsta solidžia dama. Makiažas tikrai nėra blogis. Greičiau tai puikus būdas paryškinti privalumus ir paslėpti trūkumus. Tik kuo jo daugiau, tuo aplinkiniams akivaizdžiau, kad ir trūkumų nemažai. Taigi savo amžiaus „trūkumus“ maskuokite taip, kad jie pagyvintų jūsų veidą, o ne kristų į akis. Verta išmėginti nude makiažą.

Plačiau apie šį makiažą skaitykite straipsnyje NUDE MAKIAŽO SUBTILYBĖS.

8. Raukšlės

Raukšlės, be abejo, pats akivaizdžiausias senatvės požymis. Moterys su jomis kovoja įvairiais būdais: pradedant stangrinamaisiais kremais ir baigiant plastine chirurgija. Vis dėlto nereikėtų pamiršti, kad veido oda labai nepatikimai saugo paslaptis apie visą gyvenimą darytas nuodėmes. Geriausia priemonė nuo raukšlių – sveikas gyvenimo būdas. Nerūkykite, nepiktnaudžiaukite alkoholiu (dar geriau būtų, jei visai jo atsisakytumėte), sveikai maitinkitės, netingėkite judėti, kasdien bent pasivaikščiokite gryname ore, nebūkite pikta, niekam nepavydėkite. O tos kelios aplink akis ir lūpas susidariusios juoko raukšlelės tik darys jus mielą ir jaunatvišką, kad ir kokio amžiaus būtumėte...

9. Suvytęs kūnas

Kuo vyresnė esate, tuo daugiau pastangų tenka įdėti, kad išsaugotumėte stangrų kūną. Tai ne kartą minėtieji dalykai: sveika mityba (svarbiausia – išlaikyti pastovų kūno svorį), raumenų stangrinimas reguliariu sportu, masažai, kūno kremai). Negailėkite tam nei laiko, nei pinigų: kuo daugiau dėsite pastangų, tuo jaunatviškiau atrodysite.

10. Stiprus įdegis

Šokoladinis įdegis, ypač veido, bet kokio amžiaus moteriai prideda mažiausiai porą metų. Todėl įdegio kremus naudokite ypač taupiai. O jei odą „skrudinate“ soliariume, gerai pagalvokite, ar verta tai daryti: viena vertus – tamsus atspalvis sendina, kita vertus – ultravioletinių spindulių veikiama oda greičiau sensta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius