-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

10 kasdienių įpročių, kurie atima iš jūsų jaunystę bei grožį

Atrodote vyresni negu yra iš tikrųjų? Jeigu jums nepatinka tai, ką matote veidrodyje, metas keisti kai kuriuos kasdienius įpročius: maistas, kurį valgote, laikysena ar netgi miego poza gali pagreitinti senėjimo procesą. Sužinokite, ką turėtumėte pakeisti, kad atsuktumėte laiką atgal.
Mergina.
Mergina. / Scanpix/Panthermedia nuotr.

1. Pernelyg mėgstate saldumynus

Saldumynai ne tik prideda papildomų kilogramų, bet ir provokuoja priešlaikinį senėjimą. Vartojant daug saldaus masto, oda praranda elastingumą, spindesį ir tonusą. Atsiranda tamsūs ratilai po akimis, paburkimas, smulkių raukšlelių ir išsiplėtusių porų. Sumažinkite kasdien suvartojamo cukraus kiekį, kad ilgiau išliktumėte jauni ir gražūs.

2. Didžiąją dalį dienos praleidžiate sėdėdami

Rizika, susijusi su sėdimu gyvenimo būdu, yra žinoma visiems. Žmonės, kurie didžiąją dalį dienos praleidžia sėdėdami, turi didesnę nutukimo riziką, gali susirgti širdies bei kraujagyslių ligomis. Reguliarios treniruotės padės išvengti šių problemų. Mokslininkai įrodė, kad 150 fizinio aktyvumo minučių prideda 10–13 gyvenimo metų.

3. Miegate mažiau nei 5 valandas per parą

Miego trūkumas sukelia ne tik patamsėjusius paakius, bet ir žymiai rimtesnių problemų, pavyzdžiui, trumpina gyvenimą. Gydytojai nustatė, kad miegoti reikia ne mažiau nei 7–8 val. per parą. Energijos stoka, negalėjimas susikaupti, lėtumas ir svorio didėjimas rodo, kad miegate per mažai.

Taip pat skaitykite: Eksperimentas: kaip miego trūkumas veikia jūsų išvaizdą ir savijautą

Fotolia nuotr./Miegas
Fotolia nuotr./Miegas

4. Mėgstate žiūrėti televizorių

Didžiosios Britanijos gydytojai atliko įdomų tyrimą: pasirodo, kiekviena valanda prie televizoriaus trumpina gyvenimą 22 min. Be to, žmonės, kurie žiūri televizorių 6 ir daugiau val. per dieną, gyvena 5 metais trumpiau negu tie, kurie žiūri jį trumpiau arba visai nežiūri.

Kai nejudate daugiau kaip 30 min., organizmo ląstelėse pradeda kauptis cukrus, o tai sukelia svorio padidėjimą.

Iš tiesų blogis yra ne pats televizorius, o ilgas sėdėjimas ant sofos priešais jį. Kai nejudate daugiau kaip 30 min., organizmo ląstelėse pradeda kauptis cukrus, o tai sukelia svorio padidėjimą.

Kai žiūrite televizorių, stenkitės kas 30 min. daryti pertraukas, pavyzdžiui, pasivaikščiokite.

5. Jūs kūprinatės

Kai esate palinkę prie klaviatūros, jūsų stuburas yra nenatūralioje ir žalingoje būsenoje, ilgainiui tai gali sukelti jo iškrypimą. Bloga laikysena ir kūprinimasis sukelia nuovargį, nugaros ir raumenų skausmą. Praktikuokite gerą laikyseną prie kompiuterio: kai jūs sėdite, ausys, pečiai ir klubai turi sudaryti tiesią liniją.

Taip pat skaitykite: Išvenkite nugaros skausmo: specialūs pratimai dirbantiems sėdimą darbą

6. Apsauginį kremą nuo saulės naudojate tik per atostogas

Viena pagrindinių odos senėjimo priežasčių – ultavioletniai spinduliai. Kelionė iki darbo ir atgal, pasivaikščiojimas su vaiku, kelionė automobiliu – ši kasdienė veikla gali atnešti daugiau žalos jūsų odai negu viena diena paplūdimyje. Atminkite, kad UV spinduliai niekur nedingsta, net jei lauke apsniaukę ar lyja. Kasdien saugokite savo odą, naudokite kremus su UV apsauga, net jei ketinate tik trumpam išeiti į lauką.

7. Naudojate per daug makiažo

Taip taip, makiažo perteklius taip pat sendina. Makiažas užkemša poras ir gali sukelti uždegimą. Be to, stiprūs aromatai, agresyvios cheminės medžiagos ir alkoholis, kuris dažnai naudojamas kosmetikoje, džiovina odą ir provokuoja raukšlių atsiradimą. Leiskite odai pailsėti: nenaudokite makiažo savaitgaliais ir kruopščiai jį nuvalykite prieš miegą.

Taip pat skaitykite: 3 dieninio makiažo klaidos

8. Nenaudojate paakių kremo

Oda aplink akis yra labai plona, būtent ji išduoda jūsų tikrąjį amžių. Rūpinkitės paakių oda, naudokite kremus su retinoidais, vitaminu A ir C, antioksidantais, hialurono rūgštimi. Šie komponentai skatina kolageno gamybą.

9. Geriate per šiaudelį

Rūpinatės spindinčia šypsena ir geriate gėrimus per šiaudelį? Tai naudinga jūsų dantimis, bet ne veidui: suspausdami lūpas, jūs provokuojate raukšlių aplink burną atsiradimą. Beje, lygiai tokį patį efektą turi ir rūkymas.

10. Miegate veidu į pagalvę

Įprotis miegoti veidu į pagalvę arba ant to paties šono paspartina senėjimą. Kai jūs miegate ant tos pačios veido pusės, veido oda „neturi laiko“ išlyginti raukšlių, o tai provokuoja jų atsiradimą. Pabandykite dažniau miegoti ant nugaros arba įsigykite šilkinius užvalkalus, kurie padės ilgiau išlaikyti gražią veido odą. 

Taip pat skaitykite: 20 patarimų tiems, kas nusprendė mesti rūkyti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius