Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 makiažo triukų, kurie sutaupys ir laiko, ir pinigų

Makiažas – tam tikra stebuklinga lazdelė, kuria moterys pasinaudoja tada, kai nori pabrėžti privalumus ir paslėpti trūkumus. Ne paslaptis, kad makiažo darymas užima nemažai laiko.
Makiažas
Makiažas / Fotolia nuotr.

Siūlome kelias makiažo gudrybes, kurios padės sutaupyti ir laiko, ir, žinoma, pinigų.

1. Prižiūrėkite makiažo šepetėlius

Geros kokybės makiažo šepetėliai gali jums tarnauti beveik visą gyvenimą. Kad jūsų šepetėliai nenušiurtų anksčiau laiko, atminkite dvi svarbias taisykles. Pirma, nepalikite nešvarių šepetėlių ilgesniam laikui – makiažo priemonės gali sugadinti jų šerelius visam laikui. Reguliariai plaukite juos švelniu šampūnu. Antra, džiovinkite šepetėlius ant popierinio rankšluosčio. 

2. Nesidažykite iš naujo, o tiesiog atnaujinkite makiažą

Jeigu vakare turite kokių nors planų, nėra jokio reikalo valytis dieninio makiažo ir dažytis iš naujo. Norint atsikratyti odos blizgesio ir atnaujinti makiažą, pakanka padengti odą plonu makiažo pagrindo sluoksniu ir, lengvai paspaudžiant, sugerti jo perteklių popierine servetėle. Galiausiai pudros dėka sukurkite aksominės odos efektą.

3. Atsisakykite pirktinių odos šveitiklių

Norėdamos turėti gražią ir lygią odą, nebūtinai turite lankytis grožio salonuose ir leisti krūvą pinigų. Tokį patį efektą galite išgauti ir namuose, tereikia pasidaryti naminį kūno šveitiklį.

Receptas: sumaišykite 4 valg. š. cukraus arba druskos ir 3 valg. š. alyvuogių aliejaus. Jeigu norite, į gautą mišinį galite įlašinti kelis lašus kokio nors aromatinio aliejaus, pavyzdžiui, levandų arba greipfrutų. Prieš palįsdamos po dušu, švelniai masažuokite rankas ir kojas, o po to viską nuplaukite šiltu vandeniu.

Taip pat skaitykite: Celiulitas: efektyviausios naminės priemonės

4. Prižiūrėkite lūpas

Tam, kad lūpų dažai laikytųsi ilgiau, lūpos turi būti švelnios ir lygios. Šiam tikslui nebūtina bėgti į parduotuvę ir pirkti specialų šveitiklį. Jį galite pasidaryti namie: vienodomis proporcijomis sumaišykite rudąjį cukrų, alyvuogių aliejų ir vanilės ekstraktą. Švelniais masažuojamaisiais judesiais tepkite mišinį ant lūpų, o vėliau nuvalykite veidui skirta servetėle. Taip pat lūpas atgaivina ir medaus šveitiklis.

Vida Press nuotr./Lūpų šveitimas
Vida Press nuotr./Lūpų šveitimas

5. Nepirkite tamsesnio makiažo pagrindo

Nėra jokio reikalo savo kosmetinėje turėti daug skirtingų makiažo pagrindo atspalvių. Jeigu jums atrodo, kad jūsų turimas makiažo pagrindas yra per šviesus (taip dažnai nutinka vasarą), jį galite labai lengvai patamsinti: įpilkite į jį tamsesnio atspalvio skysto bronzonato. Tai ne tik paprasčiau, bet ir pigiau.

Taip pat skaitykite: Pamokėlė: kaip nubrėžti tobulą akių kontūro liniją?

6. Venkite per didelio kiekio birios pudros

Per didelis kiekis birios pudros grožio tikrai nesuteikia. Jums padės paprasta gudrybė: makiažui užtvirtinti pudruokitės tik tada, kai jau būsite apsirengusios ir pasiruošusios išeiti iš namų.

7. Užtvirtinkite lūpų dažus

Jeigu nenorite nuolat perdažyti lūpų, užberkite birios pudros ant veidui skirtos servetėles ir švelniai suspauskite ją lūpomis. Beje, šis triukas taip pat padeda apsisaugoti nuo itin nemalonių lūpų dažų pėdsakų ant dantų.

8. Tobulas „katės žvilgsnis“

Norėdamos tobulai apvesti akis, jums tereikės dviejų priemonių: švelnios lipnios juostos ir akių kontūro pieštuko. Norimu kampu užklijuokite gabaliuką lipnios juostos prie išorinio akies kampučio ir brėžkite liniją.

„Fotolia“ nuotr./Akių kontūras
„Fotolia“ nuotr./Akių kontūras

9. Šalinkite tušo perteklių

Norėdamos, kad jūsų blakstienos atrodytų tankios, ilgos ir tuo pačiu natūralios, prieš dažydamosi šepetėlį kelis kartus perbraukite į servetėlę.

Taip pat skaitykite: Efektyvios priemonės, kad blakstienos būtų ilgos ir tankios

10. Vazelinas – makiažo valymui

Paprastas vazelinas gali pakeisti bet kokią makiažo valymo priemonę: nedidelį kiekį vazelino užtepkite ant vatos diskelio, švelniai užtepkite ant veido ir nuplaukite. Tokiu būdu nusivalysite net pačią patvariausią kosmetikos priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius